Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Kovář z Podlesí (2013) 

Po přečtení všech dostupných materiálů a shlédnutí filmu o filmu jsem nabyl dojmu, že to nemůže být tak zlé a na projekci si čas udělal. V důsledku toto jsem měl od filmu malé očekávání a neustále se na něm snažil vidět jen to dobré, bohužel se to tak uplně nepodařilo. Několik dobrých hereckých výkonů a velice! slušně řemeslně odvedené triky a kulisy naprosto sráží nelogičnost veškerých dialogů a příběhu jako takového. Celou dobu jsem si říkal... no, ale dětem by se to líbit mohlo. Pochybuju, že děti budou chápat, co se na obrazovce vůbec děje, když jsem to nepochopil já. Takže tohle se opravdu nepovedlo. Vrcholem je vyjádření režiséra, že internetové komentáře (včetně CSFD) nelze brát vážně, protože jsou to všichni závistiví blbci.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Objektivně, myslím že to má tak na dvě hvězdy. Víc než jednu ale dát nedokážu, protože se mi za poslední dobu máloco takhle zhnusilo .

plakát

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál) 

Celkem se nedá než souhlasit s tím, co napsala Zíza. Námět je zajímavý a poutavý. Ale ta roztahanost je strašná. Brzy jsem začínal přeskakovat a občas jsem prosvištěl celý díl plný ubrečených a uřvaných výlevů, aby se vlastně vůbec nestalo nic, co by děj nějak posunulo dopředu.

plakát

Zvedá se vítr (2013) 

Na nový Mijazakiho film jsem čekal velice nedočkavě. Vždyť mám celé jeho dílo, vyjma několika kraťasů, které šly jen v muzeu Ghibli, poctivě nakoukáno. Po zralé úvaze musím konstatovat, že to je dobrý film. A je to pořád Mijazaki. Bohužel však jiný, než ho známe, a než bychom si ho někteří z nás přáli. Fakt je, že film je smutný a depresivní a zmizel Mijazakiho trademark, tedy schopnost člověka povzbudit a dodat mu chuť a sílu do života. Rozhodně ale film stojí zato vidět z jiných důvodů. Především na vás dýchne silné národní a kulturní cítění, které má - určitě alespoň starší generace japonců - dost pod kůží. A že se vším nejde uplně souhlasit, to už musítě překousnout. Přál jsem si, aby poslední rozloučení bylo spíše na způsob Karla Zemana.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Asi jak napsal J*A*S*M ... titulní představitel nesympatický, scénář šílený, dialogy jakbysmet. Celé to trochu zachraňuje režie, na které je ale znát těžká ruka producentů.

plakát

Rebelka (2012) 

Není to zlé. Jen to prostě není Pixar, který bychom čekali.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Tak na tohle jsem se těšil z celých vánoc nejvíc. A jestli to dopadlo jak jsem čekal? Tak trochu. Jiří Strach opravdu natočil pohádku, která má vtip a laskavost vlastní jen jemu a Svěrákům. Bohužel tu někdo spackal scénář, a tak z relativně dobrého příběhu vznikne roztahaná historka, která bohužel postrádá jednodušší příběh, tak potřebný pro srozumitelnou pohádku a hlavně tah na branku... Myslím, že pro děti to moc nebude, ale dospělí se alespoň trochu pobaví ... pokud pominou téměř neexistující příběhovou linku, tak dostanou několik hezkých na sobě navazujících scének.

plakát

Hoši o ou kodomo (2011) 

Přijde mi, že se z anime vytrácí ty poctivé lidské příběhy, které jsem tam dřív nacházel. Animace je perfektní, to bezesporu.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Škoda, že většina místních hodnotila seriál v první polovině. Jinak by totiž celkové hodnocení vypadalo dost odlišně. Ukázalo se, že psát podle hotové předlohy jde HBO dobře. Jakmile ale dostali volnou ruku, na nic lepšího než Tudorovce se prostě nezmohli.