Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (86)

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

Neil Patrick Harris, který hravě strčil do kapsy všechny své předešlé role. Perfektní Nathan Fillion, podle mě jeden z nejvíce nedoceněných herců součanosti. Pro mě neznámá Felicia Day, která je v roli Penny jednoduše úžasná. A především jasný důkaz, že pokud má vzniknout něco opravdu originálního, jedinečného a nezapomenutelného, pak to nesmí vznikat v Hollywoodu, ale musí to být nezávislý projekt. Dr. Horrible's Sing-Along Blog je přesně takový, je vtipný, přitom plný emocí a hlavně s neskutečnou lehkostí a nadhledem vypráví příběh, který se vám dostane pod kůži tak hluboko jako máloco.

plakát

Hornblower II - Vzpoura (2001) (TV film) 

Oproti první řadě je zde znatelný krok kupředu. Ač jsem proti předchozím suchozemským dílům neměl vážnější výhrady, návrat na moře Hornblowerovi výrazně pomohl, stejně jako očividně navýšený rozpočet. A tak ze sice zábavné, ale pořád televizně a mnohdy hodně lacině vypadající podívané se vyklubalo skutečně zajímavé drama.

plakát

Zaslaná pošta (2010) (TV film) 

Filmová podoba mé snad nejoblíbenějí knížky od Terry Pratchetta? Těšil jsem se neskutečně, tři hodiny uběhly jako voda a já mám přes celý obličej blažený úsměv a až na pár maličkostí si nedokážu představit, jak se to dalo udělat líp. Hlavně slečna Srdénková (zamiloval jsem se jak do její knižní verze, tak i teď při sledování filmu), představoval jsem si ji přesně takhle a její scény společně s Vlahošem Rosretem jsou k nezaplacení.

plakát

V Bruggách (2008) 

Martin McDonagh nejspíš musel nakoukat Tarantina, říct si "ok, líbí se mi to, ale udělám to po svým." A mě se do vkusu trefil parádně. Vtipné, melancholické, kruté a absurdní. "Fucking Bruges!"

plakát

Dlouhá cesta (2004) (seriál) 

Od té doby, co jsem to viděl, si chci koupit motorku a s nejlepším kámošem objet svět. Jasně, vždycky když dokoukám kterejkoliv díl Hvězdných válek, tak chci být Jedi a po Kokosech na sněhu jsem zase chtěl být černej bobista, ale to mě po chvíli pokaždé přejde. Jenže sen koupit si motorku a objet na ní svět se mě drží už pěkně dlouho. A jen díky Ewanu McGregorovi a Charlie Boormanovi. Dík chlapi, jste frajeři.

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

Nejspíš nejlepší parodie, co jsem kdy viděl, je to dokonce lepší než první díl. Jasně, pár vtípků je docela trapných a nevkusných, ale naprostá většina je neskutčně vtipná. A můžete to vidět třeba stokrát, ale stejně po stoprvé se budete smát jako když jste to viděli poprvé a stejně objevíte nějakou další narážku, která vám před tím uteka.

plakát

Robot Chicken: Star Wars (2007) (TV film) 

Čím lépe Star Wars znáte a čím bližší k nim máte vztah, tím víc si tuto půlhodinovou nálož šílených scének užijete. A já si to užil měrou vrchovatou, jasných pět hvězd.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Prapodivný mix sci-fi a westernu, který na mě však platí na 100 %. Excelující Nathan Fillion v roli kapitána Malcolma Reynoldse, obklopen mnoha skvělými a výborně zahraným postavami, to vše v kombinaci se zajímavým scénářem, plným výborného humoru a perfektně namixovanou dávkou akce a napětí. Víc dodávat nemá smysl, to se musí vidět.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

X-Meni patří k mé nejoblíbenější filmové sérii od Marvela a First Class stojí jenoznačně na vrcholu této celkově povedené série. McAvoy a Fassbender jsou absolutní castingová výhra a já si nemohl pomoct, ale snad z každé vteřiny, kdy ti dva byli spolu na plátně, na mě úplně dýchala osudovost jejich vzájemného vztahu. Ale i všichni ostatní herci, scénář, kamera, vlastně cokoliv si vymyslíte, v tomto filmu je to na výbornou.