Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

2scha 

všechny recenze uživatele

V rámci choroby jsem viděl všech 7 dílů naráz. V televizi jsem náhodou zahlédl posledních 10 minut čtvrtého dílu. A druhý den (díky internete!) jsem ráno s cestovateleli už balil bagáž a večer byl v NY. Pro mě věc, která mě náramně chytla, s chlapama jsem to fakt prožíval a fandil jim jak malej kluk. Pro mě jasnejch ***** ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Pojeďme kolem světa na "mašině", pro někoho nepředstavitelná a nerealizovatelná, nebezpečná věc ! Pro tyto chlapy se sen stal skutečností a velice mě jejich cesta poznamenala a ukázala, že i téměř nemožné se dá zvládnout. Vše je pěkně namixované, "užil" jsem si jejich jízdu, "seznámil" se se zdejšími obyvateli, "poznal" nové jídlo a "pokochal" se nádherami naší "matičky" přírody. Mezi nejlepší část cesty osobně zařazuju "Cestu kostí", která přinesla opravdu špičkovou podívanou. Nejslabší článek seriálu je asi úvodní díl o tom jak se všechno zrealizovalo, i když v některých ohledech je fajn, že i tuto část své cesty do seriálu zahrnuli. Můžeme si aspoň minimálně představit, co obnáší naplánovat takovou cestu. Smekám před celým "Long Way Round" týmem ! 90% ()

Reklama

wlk1 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a "jeho divný kámoš" jsou naprostí magoři, jinak by se asi neodhodlali vyjet na takovou šílenou cestu kolem světa... Tenhle seriál mě baví, ať už se to týká vtipných momentů ve východní Evropě a dále (např. týpek s arzenálem, že by se za něj nestyděl ani nájemnej vrah... i když...), nebo jen kocháním krásnou přírodou. PS: jsem zvědavý, kolikrát to ještě Ewan schytá benzínem do očí, jauvajs... ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument, který ukazuje nejen krásy našeho světa, ale zároveň to, že i takové celebrity jako Ewan McGregor jsou jen lidé a mají deprese a zdravotní problémy a je jim smutno po manželkách. Jen kdyby se pořád nepokoušel schovávat s tou cigaretou..."Ewane! My to na tebe stejně víme!" :D ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)
  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)

Reklama

Reklama