Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Ospalé nádraží a nezapomenutelná hudba mě vždy přenesou do světa drsných chlapů – druhu na vymření, kteří pod špinavou a drsnou slupkou dobře ukrývají srdce. Charles Bronson pomalu, ale jistě kráčející za svou pomstou, Cheynne ochotný obětovat svobodu, slizký a chladně vypočítavý Frank a hlavně nádherná bývalá prostitutka Jill, která chce začít jiný život. Přidáme nádheru krajiny a podmanivou hudbu a zapomenete, že tento příběh nesledujete ze sedla koně. V originálním znění prostě bomba. Pokaždé.

Fešák Hubert

Fešák Hubert (1984)

Tak takhle si představuju perfektně odpočinkový film. Jednoduchá zápletka, která přepne mozkové závity na volnoběžný režim, kvalitní herecké obsazení v čele s žižkovským frajerem, nenásilná režie, žádné prudké dramatické zvraty, prostě pohoda, pohodička, ke které se moc rád vracím.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Protože miluji westerny, tak tato klasika, s fantastickým obsazením a vynikajícím timingem, kde snad každý detail je třikrát zkontrolovaný, aby to prostě "sedělo", se nedá hodnotit jinak. Vlastně dá, ale šestou hvězdičku se mi nějak nepodařilo přimalovat :-)

Saturnin

Saturnin (1994)

Po prvním shlédnutí, již v roce 1994, to bylo mírné zklamání z toho, že se do filmu nepodařilo "nacpat" všechno z knihy. Postupem času jsem však zjistil, že kdykoliv otevřu knihu, obličeje jednotlivých postav se automaticky promítnou do knihy a ku cti hercům i režisérovi - jakoby tam opravdu patřily. Prostě si tetu Kateřinu neumím už jinak představit, než jako Janu Synkovou a Saturnina jako, snad v životní roli, Oldřicha Víznera. Bavím se pokaždé u knihy i filmu.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

"Na myšlení jsme tady my! No ty rozhodně ne" Nevím jaké superlativy vymyslet, aby vystihly můj pocit z tohoto díla.

Adéla ještě nevečeřela

Adéla ještě nevečeřela (1978)

„I vy muži, někdy jste jako rozverní školáci“ . Parodie se zaměřením na každý detail záběru, s lehoučkým nádechem komiksových detektivek, špičkovým hereckým obsazením – s tím vším si Oldřich Lipský hraje a pohrává jako věčně rozverný školák, který si nikdy nepřestává hrát. A to nejen v tomto skvostu československé filmové parodie.(komisař Ledvina je tak český, až mě bolí bránice)

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974)

Ješito, Ješito, už to máš ušito. Při této komedii si vždy nádherně odpočinu. Pokaždé se nechávám unést dějem a zapomenu na okolní svět.