Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Kruh temnoty (2004) (TV film) odpad!

Nemusím se moc dívat na klučičí kapely. Když jsem vydržel i tohle, myslel jsem si, že alespoň budou k vidění nějaký scény satanistických rituálů, obřadů černé mše a kanibalistických hodokvasů. Kromě olizování si prstů ve filmu nic neuvidíte. Film obsahuje podprůměrný klučičí videoklip a to je asi tak všechno. Jedno ponaučení mi z toho plyne: Showbusinness je svinstvo.

plakát

Láska je láska (2004) 

Erotický film to není, spíš film s hvězdičkou. Nezávidím chlapům, co si vezmou ženskou závislou na sexu. Hodně špatný dabing postavy sex-terapeutky!

plakát

Ostrov příšer (2004) (TV film) 

Návrat obřích oblud z klasických hororů. Lacinost výpravy a triků vás donutí se smát stejně tak i dialogům a bláznivým charakterům postav. A to je to jediné. Elektře to sluší, s tím problém nemá. Alespoň že MTV připravila koncert pro fanoušky a k tomu si ještě stihli zablbnout.

plakát

Pacient č. 14 (2004) 

Pěkný thriller. Je vidět, že i za málo peněz lze udělat napínavý film od začátku do konce. Já jsem byl spokojen.

plakát

Pravidla lásky (2004) (TV film) 

Slabší tři, které někdy nemají daleko ke dvou *. Protože jsem pesimista, co se týče partnerských vztahů, tak jsem se rád podíval na zpackanou přípravu svatby a dodržování nepsaných pravidel. Bohužel to skončilo happy-endem, jak se na americký film sluší a patří. Dokonce se i pár rozvádějících opět vrátil k sobě. Pokud nemyslím na realističnost a slabší televizní výkony a máte slabost k opačnému pohlaví, rozcházíte se nebo si rozmýšlíte svatbu, tak směle do toho.

plakát

Smrtící lekce (2004) (TV film) 

Přímočarý, dějově jednoduchý, předvídatelný a lehce napínový thriller kanadské televizní produkce vysílaný v hlavním nedělním čase na TV Barrandov. Pokud se chcete nastartovat na nový pracovní týden, je to neškodné jako teplé mléko před spaním. Na film jsem se podíval hlavně kvůli Erice, která po letech nabrala větší objem, jinak mi jí bylo líto, že zrovna hraje takovou mrchu. Až na několik příběhových lapsů se to dalo zhlédnout až do konce, což u některých podobných filmů vysílaných toutéž stanicí v témže čase nejde. Líbí se mi, když hlavní záporná postava se správně chová jako psychopat, když jí sekunduje prostředí a nahrávají okolní postavy. Volare, oh oh oh, cantare, oh oh oh, voláme, oh oh oh, kurare, oh oh oh, je fatale, oh oh oh.

plakát

The Hazing (2004) 

Pro mě naprosto skvělá horrorová zábavovka tak, jak má být. Je vždy s podivem, co je schopna udělat budoucí (j)elita národa s procesem přijetí do studentského bratrstva. Je pak jasné, že za ponižujícími zážitky vězí touha po pomstě. Pokud si přimyslíme, že na US college /čti koláž/ jsou ze 45% sportovci, 30% roztleskávačky a zbytek až na 1%, které se stane známým nebo proslulým ve svém oboru, tvoří šedé myšky a nerdi, je úroveň amerického školství značně poddimenzovaná. No ale k filmu: Brad Dourif si svou menší roli doufám užil, stejně jako banda teenagerů a já jsem se při pohledu na všechny scény rozjařile bavil.

plakát

Výbuch za úsvitu (2004) 

Jakési pokračování filmu BEZ ROZKAZU s chrabrým Kozákem Serbou. Ruští filmaři umí točit válečné filmy, k tomu jim dobře slouží bohatý zdroj válečného materiálu v podobě zbraní, uniforem, vojenských ploch a celkové atmosféry početné, leč řádně vyschlé Armiji. Rozvědčík Serba, příslušník kazašského národa na penzi, je přizván na vojenskou akci, při které Ruská Armija provádí vojenské cvičení, při kterém narazí na jednom ostrově v bažinatém mokřadu na německé dálkově řízené minové pole. Ačkoli paradesantní jednotka Ruské Armiji by totéž musela zvládnout zneškodnit také, sledujeme Serbu, jak vzpomíná na jednu ze svých četných dobrodružných válečných operací na tomto místě v roce 1944.

plakát

Zoufalé ženy (2004) 

K tomuhle filmu by měla napsat komentář nějaká holčina, protože je to film o holkách a pro holky. Jako chlapeček jsem se něco dozvěděl o holčičkách, alespoň ve filmu. Film, který je k vidění v televizi v různých variacích o dámský partě. 6 points je název bodový diety (tu holky asi znají, prostě za jeden den můžete sníst maximálně 12 bodů, přičemž klobása a pivo je asi tak za 15). K filmu: holky si vyrážej, nezadaná alkoholička Michelle balí jednoho za druhým, přitom si to zkusí i s Patrikem, snoubencem její kamarádky Aničky. Michelle to prozradí Petře, Petra to neřekne Aničce. Přitom se mají všichni rádi. Petra otěhotní se svým přítelem Izákem, který je bez práce, a tak přemýšlí o budoucnosti. Aničku její přítel Patrik tak dlouho mlátí, až ji jednoho dne požádá o ruku. Témata stará jako film sám, ale dalo se to vidět. Prostě holčičí odpovědi na holčičí otázky současné doby: Alkoholismus ano - ne, promiskuita ano - ne, dítě ano - ne, nechat se mlátit a ponižovat ano - ne.

plakát

Fallo! (2003) 

Ještě, že Mistr použil v tomto filmu povídkový rámec, neboť koukat na některé jeho filmy od začátku do konce, bez rychloposuvu by bylo opravdu úmorné. Takže já bych film nehodnotil nějak zle, jako povídkový je koukatelný. Výběr héreček je věc jiná, pro někoho nejvyšší slast, pro někoho jiného balast. V subžánru erotických pohledů a průniků je film průměrný, ocení ho spíše Tintovi příznivci. Nevím, zda-li na základě právě zhlédnutého se pustím do dvou titulků k jeho filmům, co jsem si plánoval.