Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Jediná dlouhá noc (2007) 

Když bude vhodná nálada, tak se to dá. Sice účast známějších herců je jen malá, vybrat lepší Mexičany asi ani nelze. Já jsem film viděl v dabingu komplet, takže jsem všemu rozuměl. Film má být komedie o jedné bláznivé noci, kdy hlavního hrdinu stíhají gangsteři. Přitom vtipy a gagy tam byly, ale záleží na hercích, kteří je neuměly zahrát. Navíc hrdina z LA potká v Mexico City svého otce, což mi přišlo divný a k tomu se tam vrátí za exotickou tanečnicí místo kariéry. Takže je to asi film o tom, že máte dodržovat 3 pravidla v Mexico City a vybrat si cestu za svým srdcem. Asi ...

plakát

Kult (2007) odpad!

Ve filmu všichni umírají stejně, což ubírá na zajímavosti a přitažlivosti. Děj je zajímavý, ale odehrává se v takových střizích, že to ubírá snímku na kvalitě.

plakát

Letuška (2007) 

Film o 35-leté letušce, která potká chlápka, který je závislý na svém dítěti, ale nechce se k ní moc vázat (žádné důvody ve filmu nezazní, což by mě zajímalo). Některé scény mohly být víc rozvedené a nebo zajít trochu do psychothrilleru. Takhle z toho není ani komedie ani romantický film.

plakát

Osudný flirt (2007) (TV film) 

Mně se film velmi líbil, přičemž největší zásluhu na koukatelnosti má prostředí snobské bohaté smetánky, ve kterém se děj tohoto thrilleru odehrává. Pohledná Janine Turner hraje manželku Jean bohatého producenta Chase a sama se trápí tím, že už 6let nenapsala žádnou další knihu. A tak každý den vstává do nicnedělání, jezdí po nákupech na bezednou platební kartu a dvakrát do týdne navštěvuje terapeutku. Manželství, ve kterém je "uvězněna" už 20let jí nepřináší patřičnou dávku vzrušení a tak se jednoho dne zaregistruje na internetové seznamce secondchance.com. Zde najde bohatého vdovce, architekta Travise, a smluví si s ním rande. Jakmile přijede k jeho domu, nalézá ho mrtvého. Aby se o tom manžel nedozvěděl, nic nenahlásí policii a tím se roztáčí kolo lží a podvodů, přičemž vrah je někde nablízku. Hlavní zápletkou je problém odcizení v životě v přepychu. Velmi mě potěšil i představitel Jeanina manžela Costas Mandylor (vynikající v sérii SAW 3-7). Úsměvné a slabé mi přišlo jen policejní vyšetřování. Nu což, film potřebuje vypravěče.

plakát

Pokoj 205 (2007) 

Nápad s duchem za zrcadlem není nový, stejně tak jako mrazivé zjevování ducha se skřípavými zvuky a střihem. Na to, že dánská kinematografie předvedla takový výkon, bod k dobru. Děj filmu se odehrává v několika pokojích a na chodbě, což působí klaustrofobicky a mrazivě. Hlavní představitelka se mi docela líbila a tak jsem jí fandil, ať to se svým spolužákem Rolfem (divnej typ, mě se nelíbil) zvládne, ale nikdo jí ani nepřišel poděkovat. Málo postav, předvídatelný děj, lekačky a divnej konec.

plakát

Silnější než oheň (2007) 

Ve srovnání s předchozím snímkem ANI KROK ZPĚT horší film. Soudruh poručík Suchanov už není poručík, ale kapitán a i když je milý, odvážný a čestný, tak mu ta letní romance nesluší. Marina je však pohledná, což kapitánovi brání ukázat více hrdinské akce. Jeho hrdinství se přesto dočkáme v podobě rozkrytí šmelinářského kontrabandu a na závěr i vojenské akce proti Němcům, kde už je to on, jak ho známe. Bohužel v tu dobu film končí. Jaké překvapení, že nalézá i svou novomanželku Marinu na frontě. To asi ten německý důstojník neumí střílet ... (všimněte si, že při popravě se opravdu nestřílí).

plakát

Sluneční bouře (2007) 

Ačkoli se mi nelíbí evangelická kazatelská show a její komercionalizace, tak ukázka několika zfanatizovaných švédských bigotních věřících mé přesvědčení jen potvrdila. Hlavní představitelka, daňová expertka Rebecka, se vrací do své rodné Kiruny v době sluneční záře, aby utěšila svou sestřenici Sannu, která našla svého bratra Viktora mrtvého v kostele místní náboženské komunity s uřezanýma rukama. Automaticky se postaví na stranu její obhajoby, ale Sanna je přesto ihned zatčena a uvězněna. Rebecka tak potkává ve svém rodném městě několik postav, se kterými ji pojí společné zážitky. Od těch špatných prožitků Rebecka z Kiruny před sedmi lety utekla. Nyní se vše vrací jako bumerang. Sic jsem se místy ztrácel v přehlednosti postav, nečekaný závěr, mrazivá Kiruna i chladná atmosféra činí film shlédnutelným.

plakát

Spasení Sarah Cainové (2007) 

Filmy z amišského prostředí mám velmi rád a oslovují mě, ale v tomto filmu jsem marně čekal na příchod spásy nebo záchrany. Co mi nejvíce na filmu vadilo, bylo jeho schéma. Zejména kontrast mezi životem a disciplinovaností amišských dětí ve srovnání s prostředím Portlandské střední školy a Sářina luxusního bytu. Také závěr a celkové vyznění filmu na mě působilo až příliš chladně.

plakát

Zlato z Valhally (2007) 

Co jsem čekal, toho jsem se dočkal. Je to hezká pohádka pro děti, jen kdyby jim někdo alespoň trochu vysvětlil, co je germánská mytologie. Dalo se na to koukat v neděli odpoledne, což je tak ideální čas na podobné filmy. Film samozřejmě těží z již jednou viděného schématu příchodu mytologických postav do současnosti (se kterou si poradili až moc rychle), ve filmu jsou k vidění i úsměvné momenty a odkazy na jiné filmy (např. scéna Toma Cruise v Mission Impossible v místnosti plné dotykových senzorů). Ovšem jen nevím, jak by se na to chtěli dívat dnešní děti.

plakát

20 cigaret (2007) 

Překvapivě dobrý ruský film ze současnosti, ve kterém se stále něco děje. Spíše jde o drama, ve kterém se před hlavního geroje příběhu během jednoho dne, kdy mu rodí žena a musí učinit důležité pracovní rozhodnutí, staví překážky a volby. Líbilo se mi i prostředí, nejde o ruské omlácené paneláky ani luxusní prostředí, ale o komerční centrum Moskvy. Jako humornou stránku filmu lze brát 4 vsunuté reklamy do filmu a zajímavý efekt odpočítávání cigaret na krabičce (což by mohl být skvělý marketingový nápad). Hlavní hrdina je sympaticky vypadající třicátník, kterému jsem první třetinu držel palce, ale všechny jeho následující volby se ukázaly jako špatné, postupně jsem mu dával palce dolů. Přemýšlel jsem nad poselstvím filmu, ve kterém zvítězil kariérismus a klesala hodnota založení rodiny. Dobrá hudba a ne jen ruský matrjoškový songy na garmošku.