Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Air Force 2 (2006) 

Pokud vám nevadí, že letadlo je jen model, že výbuchy jsou jen světelné záblesky a počítačová animace, že střely dopadají na zem v jiném úhlu, že závěr filmu není na moři, ale na jezeře a že Mariel Hemingway je chlap, pak se to dá docela dobře zkouknout. Televizní film odehrávající se v džungli s minimalistickou "predátorskou" hudbou, obrovskými chybami na straně partyzánů a neskutečně makabrózního US viceprezidenta a jeho přítelkyně z tajný služby, která si počíná jak MacGyver. Někdy nevím, jestli má koule viceprezident nebo jeho ochránkyně.

plakát

Boj o Jeruzalém (2006) 

Výborný film, který by podle mého názoru mohl být promítán pro školy. Neboť se v blízkovýchodních konfliktech téměř nikdo nevyzná (možná ani původní obyvatelé), tak tento film přináší ucelené informace bez házení viny z Židů na Palestince a obráceně. Výbuchy jsou samozřejmě laciné, ale o ně nejde, jde o historicko-dokumentární roli. Vztah mezi dvěma přáteli na obou stranách barikád přesně ukázal, jak tento spor může skončit. Zajímavý je postoj členských států OSN k vyhlášení Izraele, kdy každý hlasující stát si přihřívá polívčičku a aby nezklamal své chlebodárce, volí jako oni. Potažmo pak intervence USA a SSSR při vyjednávání o příměří. Vzhledem k tomu, že vztah mezi Izraelem a USA není jako vztah matky a syna, ale spíše jako učitele a žáka, tak se mi jednání a činy Židů nezdály tak košer. Ve filmu mi připadalo, že činy Židů jsou vždy oprávněné, ale co když to tak úplně není pravda? Možná to pramení díky obavám z militantních muslimů.

plakát

Dlouho hledaný syn (2006) (TV film) 

Pěkný námět, ačkoli nereálný. Ten film má mnoho chyb, ale když jsem se nechal vtáhnout do děje a pocitů matky, hledajíc svého syna, tak jsem si u filmu příjemně odpočinul.

plakát

Dotek satana (2006) 

Film nic moc, ale dalo se na to koukat. Jedna * za napětí (ano pravdu tam je), a druhá * za zajímavý překvapivý závěr. Alespoň že je představitelka pohledná holka.

plakát

Dragon (2006) 

Spíš než historický, akční sci-fi, dobrodružný (na pošetce) by se slušelo tenhle film nazvat pohádkou. Protože podle mého názoru tenhle film není pro dospělý. Děti by se asi nudily při dialozích herců. Ty bojové scény s mečem nestály za nic, ale příběh to mělo a herci a herečky se fakt snažili, asi nějakou zkušenost z historického šermu mají. Představitelku čarodějnice Freyi (proč tenhle název) jsem zrovna viděl i v jiným filmu a divil jsem se, že k tomuto složila i hudbu. Jako pohádku bych hodnotil i více. Princezna se zbytkem královy ochranky (2 muži) potká na cestě lesem 3 potulné zbojníky (2 muži, 1 žena) a pak ještě čarodějnici s vílou. Lesem pobíhají Elfové a hvízdá drak.

plakát

Krvavá Mary (2006) 

Námět zajímavý, efekty na úrovni (konečně nebyly jen sestříhaný náznaky), herci průměrní, ale alespoň děvčata pohledná. Kdo se chce podívat na horror nižší úrovně, tak to stojí za vidění. Napětí po celou dobu filmu. Prostředí psychiatrické léčebny mě tolik nedeprimovalo, ale naopak dobře vykreslilo atmosféru.

plakát

Líbánky s matinkou (2006) 

Prvních dvacet minut začíná jako slabší komedie a připravuje se na zajímavou zápletku. Co se ale se zápletkou stane, to jsem fakt netušil. Maminka se svou zhrzenou dcerou, které dostala od oltáře košem, odjedou na ostrov do Karibiku, což měla být líbánková cesta novomanželů. Hned ten večer skončí snoubenka v náruči jiného a maminka nechce zůstat pozadu. Sejde se přímo s majitelem části ostrova (bývalým kosmonautem) a chce s ním potajmu natočit rozhovor, se kterým kosmo-podnikatel nesouhlasí. Po velké omluvě si padnou kolem krku. Do toho přijede rozmyšlený snoubenec. No a ještě tam na ostrově najde holka svého otce. Mohl by z toho být dobrý seriál.

plakát

Living Death (2006) 

Výborný thriller, který ačkoli natočen televizním stylem (jako povídka z CreepShow) je napínavý od začátku do konce. Zajímavé téma, asi nereálné, ale všechny atributy napětí a očekávání u mě fungovaly.

plakát

Moře snů (2006) 

Občané mexické vesničky se zamilují do dívky, kterou vrátilo moře jako živou. Žehná sítím, aby měly hojnost. Všichni ji mají rádi, stále se usmívá, tančí a zpívá si. Odtud pramení pověrčivost č.1, že jde o dívku moře. Rybáři loví zlaté rybky, dívka loví černé perly. Pak se do Grécie zamilují dva bratři. Benjamin se jde s Grécií vykoupat a utone. Odtud pověrčivost č.2. že moře zabije každého, kdo se do Grécie zamiluje. Do vesnice přijíždí fotograf Marcelo, který se samozřejmě také do Grécie zamiluje. Bratr Benjamina Sebastien je zhnusen, ale přesto ví, že mu maminka (v podání Sonii Bragy) lásku ke Grécii zakazuje. První noc Grécie a Marcela dopadla dobře, ale přesto Grécie Marcela ještě nemiluje. Druhý den nastal zlom s velkým Z. Na moři se ztratil Sebastien a celá vesnice dává za vinu Grécii, že utonul. Všichni najednou Grécii nenávidí a ona se zamiluje do Marcela. ... Několikrát viděné klišé o milostném trojúhelníku a jeho rozplétání do tvaru úsečky.

plakát

Na útěku (2006) 

Od druhé poloviny příběh o tom, jak dvě holky se octnou v kocovině na molu, bez peněz a mají potřebu se osprchovat a najíst a napít se. Tak se pokouší krást, lhát, svádět a nic z toho se jim nepovede.