Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Rembrandtova Noční hlídka

Rembrandtova Noční hlídka (2007)

Rembrandtova noční hlídka se mi jeví úžasná svým výtvarným provedením, na kterém si Greenaway dal jako historik umění záležet, svým divadelním dramatem, který i přes svou délku dokáže přitáhnout pozornost, svou historickou věrností (film znázorňuje středověký život v Antverpách) a také svou zápletkou, která v podstatě znázorňuje středověký detektivní příběh. Vše je smyšlené, ale současně natolik reálné, že si člověk říká, jestli se to skutečně nestalo. Pro mě představuje tento snímek zatím nejlepší Greenawayův počin a jeho řemeslná stránka je úchvatná.

Amarcord

Amarcord (1973)

Ztřeštěná komedie o partě kluků z italské vesnice, kteří zrovinka prožívají svou pubertu a Felliniho pohled na své dospívání. Italská atmosféra, která se mi zdá nepřekonatelná a snad ani nelze lépe vyjádřit italský chaos, pohoda a pohostinost, tedy italská mentalita. Podle mě jeden z nejkrásnějších vyznání svému dospívání, svému rodišti a těžko uchopitelná italská představa života;-) Abych ale nepůsobila tolik záhadně, řekla bych, že se jedná o italskou komedii, která pohladí po srdci a rozesměje svým pubertálním způsobem:-)

Brutální Nikita

Brutální Nikita (1990)

Kultovní movie Luca Bessona a jeden z prvních filmů, kde se objevuje žena jako akční hrdinka v hlavní roli. Anne Parillaud se proměňuje z agresivní feťačky v nebezpečnou a přitažlivou agentku, aby si zachránila život. A využívá své druhé šance po svém. Svůj nápad Luc Besson rozvinul v TV seriálu z roku 1997, který však ani zdaleka nedosahuje kvalit původního díla.

Lolita

Lolita (1997)

Nerada srovnávám film s knihou, protože z toho většinou vyjde film o mnoho hůř, ale v tomto případě tomu tak není. Takhle nějak jsem si představovala Nabokovu Lolitu a Humbert mi přišel ve ztvárnění Jeremy Ironse až moc charismatický;-) Lyne si pohrává s atmosférou, která působí na diváka, tak jak má a napětí se chvilkama dá opravdu krájet. Určitě vynikající ztvárnění Lolity, kdy na první pohled není tak jasné, kdo je oběť téhle šílené jízdy...