Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

Belle (2013) 

Nádherná hudba se silným příběhem a výbornými hereckými výkony. To vše natočené na základě pravdivých událostí. Co víc si člověk může přát? :)

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Svělá pocitovka s nádhernými kulisami, kamerou a hypnotickou hudbou, prodchnutá nadčasovými myšlenkami pronášenými upíry, kteří se rozhodli, že nebudou kvůli krvi zabíjet a jsou už po těch pár staletích tak trochu unaveni životem. Nové se mísí se starým, staré s novým a čas plyne tak pomalu...

plakát

Brutální Nikita (1990) 

Kultovní movie Luca Bessona a jeden z prvních filmů, kde se objevuje žena jako akční hrdinka v hlavní roli. Anne Parillaud se proměňuje z agresivní feťačky v nebezpečnou a přitažlivou agentku, aby si zachránila život. A využívá své druhé šance po svém. Svůj nápad Luc Besson rozvinul v TV seriálu z roku 1997, který však ani zdaleka nedosahuje kvalit původního díla.

plakát

Počítání mrtvých (1999) 

Kdykoliv se na tenhle film podívám obdivuji Scorseseho řemeslo, to jak dokáže vykreslit atmosféru nočního New Yorku, hudbou, kamerou, hereckými výkony, pocity bezmoci a vyhoření v náročné práci zdravotního zachranáře, vztahy mezi lidmi, mezi kolegy, kteří jediní ti rozumí a to, že pochopení nalezneš tam, kde jej nejméně čekáš, realita se prolíná s halucinacemi, a člověk musí jít dál, pokračovat v práci, zachraňovat životy a řídit záchranku a možná se opět nalezne. Poměrně nedoceněný snímek, smím-li soudit, ovšem o to vydařenější a hodný pozornosti.

plakát

Francouzova milenka (1981) 

Skvěle sehrané dílko, které stojí a padá s druhou časovou rovinou filmu. Herecké výkony jsou výborné, což se dalo čekat s Meryl Streep a Jeremym Ironsem. Pozvolna ubíhající děj se blíží ke svému nezvratnému konci, ale který to bude?

plakát

Fáma (2000) 

Myšlenka zajímavá, pointa méně. Je to škoda, protože by se dal z tohohle tématu vytvořit hodně dobrý a poutavý snímek a místo toho před námi stojí teenagerovská představa, jak se pomlouvají v Americe na střední. Přišlo mi, že to ani nepřipomíná vysokoškolské prostředí, asi aby přilákali více diváků. Hudba byla ale opravdu skvěle devadesátková:-)

plakát

Ježíš mě miluje (2012) 

Za mě skvěle zvládnuté téma. Film působí vtipně, vůbec jsem se nenudila. Nejvíc se mi líbila proměna vody ve víno:-) Je pravda, že Němci točí často ve stylu německých seriálů, tudíž také filmy vypadají často amatérsky a komorně, ale tady se objevilo dost efektů, ironických hlášek a děj ubíhá příjemně natolik, aby se to dalo zhodnotit jako na pobavení nadprůměrně dobře natočené.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Velmi povedená zápletka hodná Scorseseho a dobře obsazená známými osobnostmi, ovšem konec je už natolik překombinovaný, že je těžko uvěřitelný. Osobně se mi velmi zamlouvá nekonvenční přístup a snaha přiblížit, jak to chodí v podsvětí mafie a při policejním vyšeřování, ale tak trochu se mi jeví děj zkratkovitý ve smyslu toho, že se na scéně objevují nové postavy, nikdo neví proč a odkud, kápo najednou někomu věří, i když dřív by všechny zastřelil, je tu hodný a zlý policista a tak podobně. Nicméně film je zajímavý, dokáže přitáhnout pozornost a nenazvala bych ho průměrem, nejlepší film to však není.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Střeštěná komedie ze Severu o staříkovi, který vyleze z okna a tím vše začíná. Celá eskápada dobrodružství ze současné doby ve Švédsku a v druhé dějové linii vzpomínání na to, co zažil hlavni hrdina v minulosti. Něco jako Forrett Gump v evropském formátě, ale mnohem inteligentnější. Prostě je to komedie k popukání, kterou není radno opomenout, a u které se divák ani na chvíli nenudí, i přes délku snímku. Docela mě dojala chvíle na konci filmu, kdy přistáli na Bali a dostali druhou šanci v životě. Tuhle atmosféru dokáží vykreslit snad jen švédští režiséři.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Film, který si možná zaslouží víc pozornosti, než se na první pohled zdá. Lidský přístup ve scénáři a dobré herecké výkony asi nikoho nenechají chladným. Prostě takový život, jakým může být.