Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller

Recenze (81)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Komentář obsahuje SPOILER !!! Bohužel v tomto díle zvítězila snaha na poslední chvíli obrátit zápletku o sto osmdesát stupňů nad čistým logickým myšlením. Ruku na srdce, ženy jsou sice občas zvláštní stvoření, ale nedokáži s představit prototyp ženy (zvlášť pokud je popsána jako impulsivní), která by chtěla zavraždit manžela kvůli tomu, že má pletky s jinou ženou a následně tu "chudinku" upřímně lituje a má výčitky svědomí, když manžel vystřízliví z letního poblouznění a dá raději přednost teplu rodinného krbu. Ten první nástín odhalení pachatele během závěrečného sezení mi přišel daleko uvěřitelnější než následné odhalení, které postrádá jakákoliv fakta a Poirotovi šedé mozkové buňky je vyvodily na základě dvou nebo tři pronesených vět, které se dají chápat různě a jejichž skutečný smysl si protagonisté odnesli s sebou do hrobu.

plakát

Any Old Port! (1932) 

Samotný příběh patří spíše k těm slabším, ale všechno se změní jakmile nastoupí Laurel do ringu co by lovná zvěř.

plakát

Báječní muži na létajících strojích (1965) 

Neoficiální pocta všem průkopníkům a nadšencům stojícím u zrodu aviatiky nabízí úsměvný pohled na přípravy a průběh leteckého závodu Londýn – Paříž. Režisér Ken Annakin si šikovně pohrává s povahovými rysy pilotů, kteří reprezentují určitou charakteristickou národnostní povahu – americkou lehkovážnost, německé puntičkářství, italský vrozený smysl pro zmatky. Celé to vůbec nepůsobí jako prvoplánovaná klišovitost, a naopak to divákovi umožňuje, aby si mezi adepty bojujícími o zaslouženou slávu vybral svého oblíbeného hrdinu. Nakonec ani není důležité, kdo závod vyhrál, protože v tomto závodě neexistují poražení. Celková stopáž filmu balancuje trochu na hraně, ale v dnešní uspěchané době je potřeba i trochu zvolnit a vychutnat si dobře odvedenou práci.

plakát

Big Business (1929) 

Velké štěstí, že Laurel a Hardy nedisponují těžšími zbraněmi než rýči a sekarami, protože tahle jejich demoliční aktivita zaváněla vypuknutím třetí světové. Jeden z nejznámějších příběhu povedené dvojce a taky jeden z posledních z němé éry, což je trochu škoda, protože právě zvuková stopa by dodala celé epizodě tu správnou atmosféru.

plakát

Bláznivá střela (1988) 

Kdykoliv vidím tento film, vybaví se mi jediná myšlenka - kde by byl svět bez Frenka Drebina. První díl trilogie Bláznivá střela (i jeho druhé pokračování) je naprosto odzbrojující parodií a zároveň etalonem, podle kterého posuzují všechny novější parodie, a přiznejme si, že pro většinu z nich to srovnání nedopadne (a ani nemůže dopadnout) dobře. Naprosto nekomplikovaná dějová linie umožňuje člověku vychutnat si postupně navazující scénky, které nejsou nijak skečovité a nápaditě zapadají do dějového schématu filmu. Ve filmu se pořád něco děje a někdy ani není možné pochytit všechny gagy, které se ději na pozadí hlavního děje. Třešničkou na dortu je pro mě procítěný zpěv americké hymny v podání „zasloužilého umělce“ Enrica Palazza. Kdybych byl akademický umělec (jako že nejsem), postavil bych Leslie Nielsenovi sochu v nadživotní velikosti. Film sice není lékem na nesmrtelnosti, ale rozhodně nejúčinnějším lékem proti blbé náladě. Pro mne jednoznačně TOP 10.

plakát

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991) 

"Ten to schytal fešák". "Hej pánové, tady vám Frank našel dalšího." Sice schéma příběhu je dosti podobné prvnímu dílu, ale pořád je to naprosto bezkonkurenční komedie a ideální náplast na blbou náladu. Nemůžu dát jinak než pět hvězdiček.

plakát

Bob a Bobek - králíci z klobouku (1979) (seriál) 

Jednoznačně nejoblíbenější večerníček mého mládí. Dnes, stejně jako před mnoha lety, úplně chápu Bobka jak se mu nechtělo z vyhřátého kloubouku. Asi každý z nás to zažívá každé pracovní ráno. A k tomu naprosto nepřekonatelný hlas Pepy Dvořáka.

plakát

Boeing 747 (2003) 

Dvě hvězdičky (nebo spíše jedna a půl) především za to, že už jsem viděl i větší kraviny. I David Copperfield je proti některým "nadlidem" jen obyčejný pozemský břídil.

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Film, který jsem v mládí miloval. Film, který byl ve své době naprostým unikátem. A také film, který jsem již skoro deset let neviděl a mám znatelnou obavu se znovu na něj podívat, abych třeba nemusel snižovat svoje hodnocení, protože není žádným tajemstvím, že dětské oči vidí svět jinak než oči dospělého člověka. Ale asi to risknu ...

plakát

Cliffhanger (1993) 

Sice originální, ale hodně překombinovaný scénář, ve kterém se naučíte pár fíglu, co dělat v horách s nalezenými penězmi (a strýček Sam by z toho určitě neměl radost). Stallone tady překonává všechny Spidermany a Supermany, až se mi skoro dá, že by to Sylvester dokázal vyhrát i s ustřelenou hlavou. Ale za ty přírodní scénerie a protože mám pro Stalloneho trochu slabost, s odřenýma ušima ty čtyři hvězdičky dám.