Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 997)

plakát

ARD-Buffet (1998) (pořad) 

Skvělé na pozatí při home office během pandemie po poledních zprávách. Spoust výborných receptů a dokumentů o jídle. Miluju, když vaří Christian Henze, nejzábavnější kuchař co jsem viděl a že jsem jich už viděl hodně. Občas vaří dost kraviny, ale podává to tak, že i na to dostavám okamžitě chuť! Poctivou italskou (zejména sicilskou) kuchyni zase pěkně prezentuje nováček Corona

plakát

Jamie's Italian Christmas (2017) (pořad) 

Jak nemám obecně rád "vánoční speciály", tak ty Jamieho jsou výborné. Především na italský způsob a Gennaro je super. Normálně nemám moc to Jamieho šaškování rád, ale sem se fakt hodí.

plakát

Jamie vaří rychlovky (2010) (pořad) 

Jamie vás nenaučí, jak vařit pořádně, ale jak vařit rychle. Všechno do mixéru. Často je půl hodina dostatečná, někdy to ale šidí pořádně. Ačkoli je to jeden z lepších Jamieho pořadů, žádný zázrak to taky není, když strčil klobásu (měkký salám) do mixéru, tak na mě taky šli mrákoty. A když rozřízl hovězí svíčkovou vejpůl, ten nejdražší kus masa, jen aby se udělal rychleji, tak mě to utvrdilo, že tohle na 4* nestačí.

plakát

Jamie's Cracking Christmas (2014) (pořad) 

Tohle je opravdu The best of Jamie. Sice začíná znehodnocením panettone, ale Beef Wellington (ač zjednodušený), Curry krůta a hlavně zlatý hřeb kachna s červeným zelím, není nic lepšího! I kachna/husa bývala tradiční vánoční pokrm, než jí vytlačila levná krůta/krocan bez chuti, což ale Jamie poctivým curry kořením napraví. Ještě lepší díl než Affordable Christmas s pořádným vepřovým kusem.

plakát

Jamie's Fish Suppers (2011) (pořad) 

Mám z toho pořadu hodně smíšené pocity. Ryby v Anglii miluju a tak jsem se na pořad těšil, ale hned na začátku mě Jamie dost naštval, když vykládá že pouting se stejně dobrá ryba jako cod a haddock (sorry, česky je to vše treska). Chápu snahu o propagaci méně žádaných ryb, ale jestli tohle myslí vážně, tak neví o čem mluví. Zrovna nedávno jsem ho měl, špatný není ale je od nich na míle daleko. Navíc styl "vaření" potřít curry pastou nebo hodit do trojobalu bych opravdu v takovém pořadu nečekal. Pak se ale to ale dost lepší, ačkoli ten jeho zrychlený styl vaření stále nemám rád. Další ryby jsou ale už výborné a vždy jsem žasl jak je makrela nebo rainbow trout levná ale výborná ryba. Škoda že nezačal od čísla 8 a nevěnoval zbytku více času, to bych hodnotil lépe.

plakát

Na chalupě den za dnem (2010) (seriál) 

Krásná pohoda na britském venkově, jeden z mých nejoblíbenějších pořadů o vaření. Hugh je velký sympaťák, vaří jednoduchá ale velmi pestrá jídla a nebojí se experimentovat. Další bořič mýtu o mizerné britské kuchyni.

plakát

Giada Entertains (2016) (pořad) 

Tahle její série je hodně špatná, plná nepotřebné vaty. Giadino ječení s kamarádkami mi rve uši, stejně jako neustále omílané slovo "decadent" a ty sladké recepty mě nezajímají. Některé (většina) epizody jsou úplně k ničemu, najde ase ale pár zajímavých receptů, hlavně když se inspiruje Itálií, nejlepší epizoda je když vyrábí domáci těstoviny s příjemnou omáčkou. Oceňuji, že vždy na začátek dá přehled co bude dělat, takže se dá případně nezajímavý recept rychle přeskočit. Tohle se ale zdá skončilo v novějších sériích, asi lidi moc přeskakovali jako já.

plakát

Giada at Home (2008) (pořad) 

Giada se snaží spíše zaujmout svým vzhledem než kulinářskými schopnostmi a ani ten umělý vzhled žádná sláva není. Mám rád když jí do toho kecá matka, škoda že tam nevaří ona. Svoje evropské kořeny ale nezapře a tak to v rámci amerických pořadů ještě ujde. Pořád je to její lepší počit, než začne v novějších sériích o každém jídle říkat, že je dekadentní

plakát

Giada in Italy (2015) (seriál) 

Giada žádná skvostná kuchařka není (jemně řečeno) a příjemná je jak rašple, ale když nechává vařit pravé Italy, tak je to super, miluju italskou kuchyni. To bohužel není moc často a některé epizody jsou téměř k ničemu. Zachraňuje to občas jen její matka, která neváhá jí neváhá říct, že za to co vymýšlí by jí dědeček zabil. Takže s hodnocením dolu.

plakát

Jamie vaří doma (2007) (pořad) 

Zajímavé vidět Jamieho ještě v začátcích, na zahradě v holínkách. Žádná kuchařská extáze, ale je to příjemně rustikální. Mám to radši než novější série, kdy se snaží být hrozně cool. Líbí se mi i ty ilustrace, nejen zábavné, ale i užitečné.