Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 997)

plakát

The Grand Tour - Námořníci (2019) (epizoda) 

Ani by mi tak nevadilo, že už úplně rezignovali na auta, ale první třetina byla poněkud nudná. Naštěstí pak se to postupně vrací do normálu, hlavně přejezdem do Vietnamu. Čtyři * asi jen kvůli tomu dlouhému čekání a kontrastu s hrozným Top Gearem, do kterého si trefně šťouchli.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Lepenková krabice (1994) (epizoda) 

Jeremy Brett sebrat svoje poslední zbytky sil a více než důstojně se rozloučil v nejlepším díle poslední série. Jaký rozdíl mezi o 10 let mladším Brettem v úvodní znělce a Brettem ve své poslední epizodě, jakoby nezestárl o 10 let ale o 30. Je tu až mrazivý kontrast mezi vtipkováním na začátku v netradičně vánoční atmosféře a tragickým koncem. Umocněné pomyšlením na Brettův tragický osud, který ho dožene za pár měsíců. Nevadila mi úprava originálu prolínačkou příběhů, ale vadilo mi přidání Gulla a kradení mrtvol. Brett navždy zůstane nejlepším Holmesem. Nevím, jestli si tvůrci úmyslně vybrali tuhle epizodu jako poslední, aby se Brett mohl rozloučit mírně upraveným koncem z Doylovy povídky. What is the meaning of it, Watson? What is the object of this circle of misery, and violence, and fear? It must have a purpose, or our universe has no meaning and that is unthinkable. But what purpose? That is humanity's great problem for which reasons so far there's no answer.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Mazarinův drahokam (1994) (epizoda) 

Opravdu hrozné. Seriál samozřejmě stojí na Brettovi a je až nedůstojné, že když mu nemoc nedovolila natáčení, tak to udělali bez něj. K tomu navíc násilné spojení dvou povídek, pokus o odlečení s dvěma bábama působí spíše trapně. Kdybych hodnotil z hlediska seriálu, musel bych jít ještě dolu, dvě hvězdičky jsem horko těžko vytlačil pouze k úctě k Hardwickovi a Grayovi, kteří se zoufale snaží Bretta nahradit. Pokus o psychologický konec se taky nepovedl. Neměli to dělat, nejhorší díl a to počítám i pozdější natahované filmy.

plakát

Městečko South Park - Ciska (2014) (epizoda) 

Pěkná parodie na současný stav, kdy máme dvě pohlaví a 159 duševních poruch. To ještě v roce 2014 neveděli, jak se tahle šílenost bude stupňovat. Škoda jen, že žádnou Lorde neznám.

plakát

Star Trek: Discovery - Sám proti sobě (2018) (epizoda) 

A opět nevyužitý potenciál. Vždyť trvá téměř 40 minut než se dostanou na loď zrcadlového vesmíru. Žádné zrcadlové charaktery, jak to bylo dřív. A nejhorší ze všeho stupidní konec (před ním bych uvažoval o 3*), doktor tam někde leží se zlomeným krkem, a oni vymýšlí další romantické bláboly. Naprostý souhlas s Rhea. Ještě štěstí, že oblečení nepřevzali z TOSky, vidět odhalené břicho Tilly bych asi nepřežil.

plakát

Star Trek: Nová generace - Slupka všeho zla (1988) (epizoda) 

.. a mé pubertální srdce se puklo. Do poslední minuty jsem doufal, že to zase nějak zvrátí a okecají, jako už 100x před tím. No, za pár let jsem se aspoň částečně dočkal.

plakát

M*A*S*H - Naše nejlepší okamžiky 1 (1978) (epizoda) 

Když jsem sledoval seriál poprvé, byl jsem dojatý, že po dlouhé době zase vidím Henryho a Trappera. To bylo než jsem vstoupil na Internet. V dnešní době tyhle sestřihy nemají význam.

plakát

M*A*S*H - Série 6 (1977) (série) 

Po postupném propadu 4. a hlavně 5. série je příchod Winchestera vítaná změna. Jediná pozitivní změna v celém seriálu. Frank byl dobrý v prvních sériích, ale postupně už mu dávali do scénáře takové nesmysly, že už to ani nebylo k smíchu. Winchester aspoň trochu narušil narůstající černobílost seriálu. 6. série je asi ta jediná, která je lepší než na předchozí.