Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 011)

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Melodramatický stokrát viděný příběh o vzestupu neznámé amatérky v hvězdu. Lady Gaga musí mít i něco navíc, když i v reálu obloudila pana herce a následně se rozvedl s jednou z nejhezčích žen světa. Nutno podotknout, že Bradley taky není k zahození, obzvlášť bez trička.

plakát

Pahorek (1965) 

Opravdu staré peklo o šikaně a odvaze s mladých Connerym. Nejvtipnější postavou je ovšem černý soldát, jak si dělá srandu z oficírů.

plakát

Amerikánka. Na vzletové ranveji (2022) (divadelní záznam) 

Slyšela jsem o tom takové ódy, že skutečnost musela být zklamáním. Moc jednotvárné, moc uřvané, moc divadlo. Obě herečky skvělé.

plakát

Ultimátum (2022) (seriál) 

Snaha o bombastickou kameru a podání moderní detektivky se tluče s blbou zápletkou a zbytečně natahovaným dějem. Koleník si konečně zahrál i něco jiného než milovníky.

plakát

Operace Silver A (2007) (TV film) 

Velmi povedené historické ztvárnění známých událostí. Herci mladí, uvěřitelní, milostná linka funguje. Myslím, že to by šlo prodat i do zahraničí.

plakát

Falcone (1999) (TV film) 

Na Sicílii je legrace pravděpodobně i dnes, ovšem to, co si mafie dovolovala tenkrát, to bylo fakt moc. V podstatě zlikvidovali každého, kdo proti nim šel. Po zavraždění Falconeho proběhla čistka v parlamentu a třetina (!!!) neprošla.

plakát

Belfast (2021) 

Dokonalé. Vymyšlené, natočené, skvěle obsazené. To bylo snad poprvé, kdy něco ten hezoun předvedl. Myslím Dornana. Kenneth je génius, tolik talentu najednou v jednom člověku.

plakát

Seveřan (2022) 

Proč sakra tam Skarsgard nemohl být celou dobu do půl těla a s vlasy ? Když odhlédnu od této trestuhodné vizuální chyby, tak jsem spokojnena. Eggers je mistr ve vytváření prostorů mimo čas a vizuálně dokonalý. Pár záběrů již nikdy nezapomenu. Valkýra s mrtvolou přehozenou cválající do Valhally. Ódin s krkavci v šeru. Mohlo to být o 30 minut kratší. A koho tam hrál Dafoe ???

plakát

Sněžný levhart (2021) 

Země smrdí lidmi. Všude se roztahují. Zde se nadšenci vydají do zimy a 5000 m. aby číhali na bájného, mystického tvora. Kniha je ještě víc filosofická a zacílená. Hudební doprovod zdaleka nebyl tak důležitý.

plakát

Stíny v mlze (2022) (seriál) 

Je znát, že Špaček ví, co a proč dělá. Příběhy mají spád, dialogy mají smysl, dobré obsazení, má to atmosféru.