Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Sejmi prezidenta (2014) odpad!

Scénář pro tohle musel vzejít z náhodného generátoru scénářů. I tak "film" po celou dobu graduje, nikoli dějem, ale svou naprostou nesmyslností.

plakát

Nic než pravda (2008) 

Zdá se mi, že scénarista se snažil o to, aby příběh vyzněl jako boj statečné novinářky za to, aby nemusela prozradit svůj novinářský zdroj – jako vzdor soudní moci a státnímu zástupci, kteří chtějí tento zdroj odkrýt. Pokud to skutečně byl scénaristův záměr, tak se mu nepovedl, alespoň v mých očích. Na mě to působilo jako oprávněná snaha soudu a státního zástupce zjistit od šílené novinářky, kdo vyzradil totožnost agentky. Korunou pak je rozuzlení filmu a zjištění, kdo byl ten utajovaný zdroj. Celkově je film převážně nuda, a jde spíše o pokus o drama než o drama jako takové. S vypětím všech sil zhlednutelné až do konce.

plakát

Správci osudu (2011) 

Za většinou skvělých filmů stojí v prazákladu neotřelá a vesměs jednoduchá myšlenka (zde existence The Adjustment Bureau a jejich úkol). U velmi dobrých filmů je tahle myšlenka rozvedena a je z ní vyždímáno vše, co v ní je tak, aby nevycházel z napětí, co se stane. Pokud se k tomu přidají i dobré herecké výkony a dobrá výprava, tak jde o skvělý film, který se zase tak často nevidí. Všechno tohle The Adjustment Department má, a tak dávám 5 * a někdy v budoucnu se kouknu znova.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Hm, závěrečné dějové rozuzlení filmu ale hodně ubírá na kvalitě. Nevím jestli to byl scenáristův úmysl, nebo naprostá bezradnost, každopádně za závěr filmu hvězdička dolů (původně jsem uvažoval o 4 *).

plakát

To je náš hit! (1996) 

Od filmu jsem si nic nesliboval, a možná právě proto mě překvapil. Děj by se sice dal shrnout do jedné, a to ani ne moc rozvité věty, nicméně tak krásně plynul, že to nebylo ani na škodu. Navíc jako třešnička na dortu krásná Liv Tyler.

plakát

Romeo, Julie a tma (1997) (TV film) 

Filmu není vůbec na škodu jeho komornost a minimalismus, spíše naopak. Po celou dobu na mě dýchala zvláštní pochmurná atmosféra filmu, která se lvím podílem podílí na 4hvězdičkovém hodnocení. Za vyzdvihnutí stojí taky herecký výkon Václava Postráneckého a Barbory Seidlové. Někdy příště se podívám znovu.

plakát

Kovladov dar (1998) (TV film) 

Pohádky já můžu. Podmanivou a tajemnou atmosféru slovanského dávnověku já můžu dvojnásob. Slovenštinu já můžu. Moniku Hilmerovou já můžu. Na pohádku značně originální dějový zvrat, kdy se z klaďase Radoslava stane div, že ne padouch k pohledání, teda ale nemusím. Nicméně jde o vydařený kousek a v budoucnu rozhodně zhlédnu znova.

plakát

Charlie Bartlett (2007) 

Za první půlku filmu bych dal s klidným svědomím 5 hvězdiček, za druhou jsou to jen 4. Výsledek tedy 4,5 hvězdičky (nějak tu půlku ale nemůžu nacpat do hodnocení, ach jo). Hlavně ze začátku jsem se královsky bavil. Je to především komedie, místy to má hloubku, místo to má (jen) snahu mít hloubku, takže žánr, který v zásadě můžu. Začátek má skvělý spád, od půlky film trochu polevuje, ale stále si zachovává vysoký standard. Herecké obsazení hlavních rolí snad nemohlo být lepší. Rád se podívám kdykoli znova.

plakát

Zakletý v čase (2009) 

Tak tohle je pětihvězdičkový film, jak má být. Má všechno, co lze jen žádat. Základní motiv se sice může zdát trošku jednoduchý – chlápek cestuje časem, no a co, to jsme už viděli tisíckrát, řeknete si. Jenže příběh je tak dokonale podaný, že jsem hltal každou minutu, každou scénu. Má to svou atmosféru a kouzlo, herecké výkony lze jen chválit. A jako třešnička na dortu je Rachel McAdams, na kterou se opravdu pěkně dívá.