Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (219)

plakát

Domina (2010) (TV film) 

Slabé, zmatené, takový nepovedený mišmaš, spoustu věcí nesedělo, podivné chování postav, často i špatně zahrané. Škoda, že se Michal rozloučil touto nepovedenou kriminálkou.

plakát

Drsná Planina (1979) 

Tento snímek je něco mezi Majorem Zemanem a Králem Šumavy. Vypovídá o těžké práci našich pohraničníků, kteří hlídali náš klidný spánek.

plakát

Dům (2011) 

Trochu nadhodnotim, protoze me obycejny lidsky pribeh a jeho zpracovani potesilo. Zadne digital I triky a roztresena kamera.

plakát

Dům ztracených duší (1967) 

Velice slušná detektivka, dobře vytvořená atmosféra (odlehlý klášter využitý jako psychiatrická léčebna), skvělí herci (Adamíra je charismatický vyšetřovatel) a také správná délka stopáže (do 1,5 hodiny by měl rozlousknout případ každý pořádný detektiv), takže nakonec jsem dal 4 hvězdy, i když konec je trochu slabší a v konstrukci by se našly nějaké menší chybky.

plakát

Elysium (2013) 

Pro mne mezi 3 a4*, ale zaokrouhlím nahoru, dobrých sci-fi není tolik a tento film do této kategorie patří. Zajímavý začátek nasadil laťku vysoko, kvalitu ale nedokázal udržet do konce, kde se to zvrhlo v obyčejný průměrný akčnák. Škoda, že se nepodařilo vylepšit nosný příběh nějakým vedlejším dějem, nahodit nějaké technologické vychytávky a náhledy do života za 140 let. Naštěstí film není tak dlouhý, aby začal ve druhé půli nudit, což je taky plusový bodík a spousta filmařů by se to měla naučit.

plakát

Equilibrium (2002) 

Zbytecne nasilne, akcni sceny smesne, ani to prostredi nebylo nejak dobre propracované. Alespon obcas nejaky zvrat a zakladni myslenka usly.

plakát

Evropa tančila valčík (1989) 

Pan Vávra se dle mého rozloučil s filmováním velmi důstojně, film mne dost bavil. Precizní kostýmy, reálie, chování postav, zajímavá mezinárodní situace před 1. světovou válkou. Jedná se vlastně o hraný dokument ozvláštněný pohledem na slabosti a úchylky evropských mocnářů. Je tam jen jedna civilní linka, kdy si český vlastenec Bartoška dělá zálusk na roztomilou srbskou nacionalistku Zorku Jandovou.

plakát

Fontána (2006) 

Zase jsem si naběhl, viděl jsem v programu sci-fi, tak jsem neodolal. Bohužel, film nic moc nepřevedl. Snažil se o efektní podívanou o smyslu života (tedy vlastně spíš smrti), ale nějak rozplizle, neurčitě, povrchně. Emoce mne při sledování nedohnaly (i když na plátně se jimi plýtvalo), spíš jsem se ke konci modlil, ať už příjde vysvobození.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Trapárna plná násilí. Pár neúplatných policejních supermanů se rozhodne zbavit město nejzlejšího gangstera a pak se už jen střílí, mlátí, seká... prostě zabíjí, jak na běžícím pásu. Často dost ubohým stylem, střílí dvě řady proti sobě ze samopalu, zlí padají, hodný se trochu umažou. A je třeba se v těch nechutnostech pořádně vyřádit a ukázat je v detailu, či zpomaleně. Občas do toho šoupli nějakou dojemnou, nebo zamilovanou scénu. Nejlepší moment je asi zpěv krásky v podniku, ale nebyl dokončen, rozstříleli to tam.

plakát

Gravitace (2013) 

Byli jsme na 3D projekci v Hostivaři, Atmos zvuk super, ale chtělo to větší plátno, takže asi bych doporučil IMAX na Floře. Vizuální podívaná parádní, subjektivní pohledy zkrz hledí helmy jsou velmi působivé, akce je tam dobře řemeslně zvládnutá (kdy se vám poštěstí, aby kolem vás lítaly úlomky z rozbitého kosmického korábu, že?), ale přece jen to trochu přehnali s tím hollywoodským superhrdnistvím a asi i pár fyzikálních úletů tam bylo. Nicméně Clooney si může ve svém playlistu odškrtnout dalšího neodolatelného sympaťáka, tentokrát v kosmu.