Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jiřímu Svobodovi sedí kriminálky ze současnosti, kde dochází k závažným zločinům. Umí vhodně narýsovat (někdy specifické) české reálie v souvislostech (politika, nové "elity", zkorumpovaný systém, peníze...). Domina není nějak ohromující svým závěrem (dalo se to natočit lépe), ale zaujme vyprávěním. V tom je to dobré. 59%. PS: Pavel Nečas zahrál skvěle. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný film, který mě nezaujal ani jako (ne)napínavá detektivka, ani jako hřiště, kde bratři Dlouzí nahánějí na svou stranu porotu v nekonečném souboji o to, který z nich má podmanivější hlas. Obrazové vychytávky by se hodily do povrchněji a "akčněji" vyprávěného příběhu. Vzhledem k tomu, že Domina se snažila vyprávět spíš komorně s důrazem na vnitřek postav, tak se mi tam to rozstříhání nehodilo. Druhou věcí je zase to, že ačkoliv, jak jsem řekla, se film do proudu povrchních vyplachovaček neřadí, tak na mě nakonec působila právě tím dojmem - postavy mi sympatické nebyly, zápletka nic moc, herecké výkony přinejlepším "televizní". S tak charismatickou dvojkou představitelů bych čekala mnohem, mnohem víc. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rukopis autora námětu - JUDr. Michala Dlouhého, který je známý hlavně Četnickými humoreskami - je patrný. Co ale působilo úsměvně v Četnických humoreskách (investigativní novinářka v podání Táni Vilhelmové), tak v Domině zavání trapností - TV Region natáčí skrytě policisty v akci. Celý příběh je založený na tolika náhodách a nehodách, na které autoři sami neznali odpovědi. Po zdlouhavém vyprávění rozmělněném do řady rádobyatkaktivních trojobrazů (snad pouze reakce aktérů na zprávu v TV byla účelná) končí příběh otevřeně s dovětky v podobě titulků. Rušivě působí neřesti v podobě opilých policistů a převztahovaných vazeb. A zajímalo by mě, jestli manžel "poškozené" (jak se o mrtvé policisté vyjádřili:-) byl nekrofil. Původně technici zjistili, že byl poslední, kdo s dominou souložil, následně při rekonstrukci se na ni vrhl a rovnou ji škrtil... Kromě dodatku in memoriam Vladimír Dlouhý upoutají i záběry na práci policejních techniků. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní detektivka s poněkud rozplizlým závěrem, ale to byl jistě záměr. O hereckých výkonech nemá smysl hovořit, protože v rámci žánru jsou jednorozměrné a vzhledem k tempu vyprávění není prostor předvést víc, než jen těch pár dialogů. Mělo to spád a příjemně to zaplnilo nedělní večer. Jen velmi časté rozdělování obrazu bylo hodně rušivé a bez významu. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní, hloupé představení, plné klišé a kýčů. Všechny ty nesmysly, bordel, úředníci (měl to Töpfer zapotřebí?), skutečnost, že je někdo v této zemi schopen a ochoten obsadit slovenského nácka Kňažka (pravá ruka Mečiara z doby dělení republiky - to jste už zapomněli?) a vytvořit dvojici kriminalistů, kterým člověk tak věří ještě to, že jsou to v civilu bratři Dlouzí. Bože můj, teď člověk vidí, jaká je Kriminálka Anděl proti tomuhle veledílo. Nechápou, jak ta samá televize mohla natočit Případy prvního oddělení a omlouvám se i za příkré odsouzení těch hororskopových vražd. I to bylo poroti tomuhle veledílo.....připomíná to přitroublé adaptace amerických detektivek z osmdesátých let. Tohel je ale ještě mnohem horší. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama