Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Hudební

Recenze (6)

plakát

Most (2011) (seriál) 

1. série - 95%. Skvostně natočená kriminálka. Jistě se v ní najde řada nedostatků a chyb, o těch snad ale později. V tuto chvíli mi nezbývá než se vrhnout na 2. sérii, vrátit se zpět k mostu přes Öresund a čekat, co mrazivého pro našince autoři tohoto seriálu připravili...

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

"Seversky stylizovaná" detektivka zasazená do Lousiany. Než se odhodlám napsat po delší době nějaký kratší komentář, budu se muset probrat z posledního dílu.

plakát

Zmizení (2013) 

Vynikající thriller se zajímavou zápletkou a notnou dávkou napětí. Autoři filmu zasazují diváka do tísnivého labyrintu, v němž se snoubí neurčitost, pocit viny všech zúčastněných a samozřejmě zmizení pohřešovaných. Silné téma, které je navíc obohaceno velmi dobrými hereckými výkony (zejména J. Gyllenhaal a H. Jackman). Vychytat několik nedostatků (nepochopitelná nedůslednost policie při prohlídce domu podezřelého, pistole při výslechu, naivní načasování jedné z posledních scén při vstupu policisty a píchnutí injekce s drogou pohřešované Anně) a rozhodně by film aspiroval na jedno z předních míst svého žánru vůbec. 85%

plakát

Harvie Krumpet (2003) 

God is better than football, God is better than beer, God is better than cricket, Cause God's there all the year :).

plakát

Sága o Biornovi (2011) 

Do osmi minut vrazit heroický příběh s vynikající hudbou, povedenými animacemi a pořádnou dávkou humoru... Klobouk dolů.

plakát

Bestie musí zemřít (1969) 

Opravdu krásný film. Osu dějové linie tvoří mistrovsky pojaté téma msty - msty otce, jehož devítiletý syn se stane obětí bezohledného řidiče, který po sražce s dítětem zmizí. S minimem stop a indicií, zato s obrovskou touhou po pomstě se otec rozhodne řidiče dopadnout... Výraznou předností filmu je vývoj v introspekci hlavního hrdiny, která diváka provází po celý film formou psaného deníku. Příběh vybízí k otázce (ačkoliv není vyjádřena ve filmu explicitně), zda je v případě ztráty milované osoby potřeba touhy po odplatě umocněna faktem, že se dotyčnému původci neštěstí nedostane legitimního spravedlivého trestu. A na kolik je takový akt krevní msty oprávněný, došlo-li k neštěstí sice z nedbalosti a bezohlednosti, ovšem bez prvoplánového úmyslu.