Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (106)

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

O něco lepší než Ascendance, ale zdaleka ne tak dobré jako Lineage. Po příběhové stránce nic moc a ani animace není nijak zvlášť výjimečná. Prostě průměr...

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Nejsem si zcela jist, na jaké skupiny se tvůrci snažili cílit, ale za sebe mohu rozhodně prohlásit, že nepatřím ani do jedné z nich. Hned úvodní znělka, připomínající spíše další pokračování Jamese Bonda, dávala tušit, že něco asi nebude zcela v pořádku, což se potvrdilo, protože podivný (mírně řečeno) soundtrack Klause Badelta se nezlepšil až do posledního tónu.To, že má film kreslenou předlohu, se kterou by ho asi bylo vhodné porovnat, raději přejdu taktním mlčením, protože "humor" tohoto filmu a humor na který jsme zvyklí z komiksových zpracování, se liší jako den a noc. Najdou se sice i světlé chvilky (imigrant, poštovní holub, severská sauna), ale ty rozhodně nevyváží ty zbylé trapné pasáže. Z herců stojí za zmínku jen Gérard Depardieu, který svým hraním své ostatní kolegy jasně převyšuje. Jestli byl tento díl lepší nebo horší než Olympijské hry posoudit nedokážu, protože ten jsem už naštěstí vytěsnil. Obvykle nejsem zastáncem pravidla jednou a dost, ale v tomto případě je jednou víc než dost.

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Velmi zajímavý film s mrazivým koncem a silným poselstvím. Úvod je bohužel dost zdlouhavý, rozvláčný a dá se říct, že trvá celých devadesát minut, ale na závěrečnou půlhodinku se opravdu vyplatí si počkat.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Dobrý film neuděláte tak, že dáte dohromady spoustu dobrých herců. A tohle je přesně ten případ. Přetrpěl jsem to sice až do konce, ale moc mě toho na tom nezaujalo. Bezpočet postav, které spolu sotva souvisí a ještě k tomu ta opravdu dloooooooouhá stopáž. Možná, kdyby se rozpůlila a postavy se do ní rovnoměrně rozdělily, vznikly by dva lepší filmy. Komentářů k postavám něžného pohlaví se radši pozdržím, abych nebyl feministkami nařčen z šovinismu, egocentrismu, sexismu, nebo kdo ví z čeho všeho ještě...

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Celkem zajímavý film, který mě ale nikdy moc neoslovil. Určitě stojí za to se na něj podívat, ale pro mě je to prostě jen průměr. Možná je to tím, že jsem film viděl v dost nízkém věku, nechápal jsem ho a dnes mu jen pomalu přicházím na chuť. Uvidíme časem... Čtvrtou hvězdičku přidávám za skvělé zpracování a vynikající herecké výkony.

plakát

Bathory (2008) 

Úžasná velkolepá výprava velice děsivého scénáře. Asi na počtvrté se mi podařilo film dokoukat, ale takhle si historický velkofilm rozhodně nepředstavuji. Hluchá místa, kostrbatá linie příběhu, podivné postavy. Pochvalu za herecký výkon si zaslouží jen Anna Friel a Karel Roden. Škoda promarněného potenciálu...

plakát

Bezva vejška (2006) 

Celkem zajímavý námět na netradiční komedii, který se ale bohužel po chvíli změní v klasickou předvídatelnou americkou slátaninu se zcela šíleným koncem. Škoda, dalo se z toho vytřískat víc.

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Skvělé komediální nahlédnutí do jihoafrické Botswany, které často působí až jako groteska. Na začátku se dozvíte, jak obyčejná lahev od Coca-Coly může změnit život obyvatelům pouště Kalahari a jak prohnilá a zkažená je naše civilizace. Dále budete svědky toho, co to obnáší, když se do těchto končin vydá někdo nezkušený a nakonec naruší komediální ráz filmu přestřelka s revolucionáři. I tak je ale vše skloubeno do jednotného celku a film divákovi uteče jako voda. Geniální komedie.

plakát

Božský Bruce (2003) 

Nejvíce mi na celém filmu sedlo zpodobnění boha jako filosofa, v podání skvělého sarkastického Morgana Freemana. Jinak jde o celkem slušnou komedii, která ale ke konci ztrácí dech a stává se kýčovitým romantickým filmem. Za mě 3,5/5.