Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Opět výborná záležitost. Sice je pokračování o něco víc "family friendly", ale díky další várce výborných vtipů to vlastně vůbec nevadí. Jednoznačně mu prospívá komplikovanější děj a propracovanější scénář. Zajímavé je, že film byl natočen už v roce 1985. A taky jsem četl názory, že oba filmy propagují rasismus (!!!??). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mi velmi líbila jako děcku, dnes bych se už na to asi nedíval. A přesto jsem se po mnoha letech znovu podíval (2015) a musím uznat, že i dnes se mi tato zcela neambiciózní komedie líbila. Místy jsou vskutku vypečené vtípky, hodně času je docela nuda, ale i tak se to řadí společně s Krokodýlem Dundeem k docela zajímavě natočeným a pořád hezkým filmům. Škoda jen sem tam sprosté nadávky, to si mohl český dabing odpustit. Hudba: Charles Fox ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Bohům, kteří jsou šílení, nemůže nikdo podsouvat sofistikovanost [Chřástalovo oblíbené slovo] nebo nějaké výrazné formální kvality. Leccos působí amatérsky - režie zvířat neváhá zmrazit na několik okamžiků záběr, než aby ztrácela čas s výcvikem a nakreslenější bouřkový mrak aby pohledal. Na druhou stranu série nemá obdoby a ve stravitelných dávkách napovídá, kolik bizáru člověku uniká, když nemá ponětí o africké kinematografii [jestli si nejste jistí, zda něco takového existuje, zkuste Wikipedii]. Xixovy vnitřní monology, vtipný voice-over jako vystřižený z National Geographic, mišmaš obrodružných scén, kulturních nedorozumění, groteskových situací, zrychlených honiček a mile nevěrohodných trikových scén činí z dvojky lepší verzi jedničky. Komediální chemie mezi doktorkou práv a doktorem zoologie [jehož NEHRAJE Tom Selleck, jak jsem si celá dlouhá léta myslel] resp. domácím a kubánským vojákem fungovala prostě skvěle. Škoda, že se kouzlo v dalších dílech, po nichž nemíním pátrat, nepodařilo zopakovat. Do nesmyslných pětihvězdičkových výšin, které jinak patří jen Batmanovi, pozvedá českou verzi povedený dabing. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Víceméně kopie svého předchůce, v mých očích o chloupek lepší než první Božské šílenství díky větší porci humoru, hlavně díky komickým situacím mezi hlavní dvojicí ( reportérka a pilot ), hyeně, ted nevím co o bylo za zvíře, co se Stephenovi zakouslo do boty, dvěma zatýkajícím se vojáků a samozřejmě křovácké rodince - 80 %. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Ještě o třídu lepší než první díl. Když budu chtít vidět film u kterého nemusím přemýšlet a jen tak si odpočinout, tak tohle je ta nejlepší volba. Krásně natočené, skvěle vybraní herci, úžasné prostředí. Strašně milej a pohodovej film. Opravdu co scéna, to perla. Navíc náš oblíbenec Xixao má konečně dostatek prostoru, který si zaslouží. Režisér Jamie Uys natočil jeden z nepříjemnějších filmů. Určitě palec nahoru. [100%] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)
  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama