Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Úžasná velkolepá výprava, rychle plynoucí děj, do hloubky vykreslené postavy, propracované bojové scény, výborná kamera a vše doplňující hudba Hanse Zimmera. To vše je Poslední samuraj. Zahrané to je rovněž skvěle, což mě překvapilo zejména u mnou ne zrovna oblíbeného Toma Cruise. Jediná scéna, ve které film trochu klopýtne, je útok ninjů, jejichž počet ani taktika nedávají zrovna dvakrát smysl. Nicméně toto si představuji pod pojmem "historický velkofilm".

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Tak tomuto filmu nemám absolutně co vytknout. Skvělý scénář, výborné výkony všech pěti hlavních představitelů, úžasná výprava, nádherné kostýmy. Jediné co trochu pokulhává je hudba, která je místy poněkud nevhodná, ale na druhou stranu je třeba dodat, že ústřední motiv se povedl na jedničku. Pro mě rozhodně nejlepší film z mafiánského prostředí všech dob.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Dokonalé. Nic jiného říci nelze. Většina komedií časem omrzí a člověk se u nich už ani nepobaví. Ne tak u Drž hubu. U této komedie vždy brečím smíchy. Jean Reno si zase jednou vystřihl chladného a stoického zabijáka, kterého jen tak něco nerozhází a kterého u Rena můžeme vidět poměrně často. Naproti tomu se postava Gérarda Depardieu dost liší od jeho "klasických" rolí. Jeho "mentál" je bezkonkurenční. Přestože jsou si postavy podobné jako noc a den, výborně se doplňují a celý film svižně ubíhá. Něco takového tady již dlouho nebylo.

Dannyho parťáci

Dannyho parťáci (2001)

Film s tolika hvězdami, že by se pomalu ani na oblohu nevešly, je úžasným zástupcem akčního žánru a místy výborně odlehčen sarkastickými poznámkami a vtipy. Díky skvělé režii a kameře se divák ani chvilku nenudí a film příjemně ubíhá za doprovodu povedené hudby. Stále je se na co dívat a neustále se objevují nové a nové postavy a dějové zvraty. Tomu já říkám chytrá zábava.