Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Už vám není dvacet, paní Bláhová (1980) (TV film) 

Vynikající krátkometrážní televizní komedie, kterou nerežíroval nikdo jiný, než dlouholetý osobní přítel Vlastimila Brodského Zdeněk Podskalský. Zde by se měli povinně inspirovat tvůrci dnešních stupidních seriálů, jak se dělá kvalitní komedie !!!

plakát

Cech panen kutnohorských (1938) 

Naprosto skvělá a hlavně nadčasová komedie v režii Otakara Vávry. Tenhle film bych každý den povinně promítal v poslanecké sněmovně !!!

plakát

Vratné lahve (2007) 

Vynikající hudba Ondřeje Soukupa, která opravdu chytne za srdíčko !

plakát

Dveře (1976) (TV film) 

Velmi pěkná a inteligentně napsaná televizní mikrokomedie !

plakát

Silvestrovské kousky Františka Housky (1971) (TV film) 

Velmi povedená krátkometrážní komedie. Pavel Landovský exceluje, ale i vedlejší role jsou velmi dobře obsazeny. Nejvíce se mi líbila epizoda s Josefem Kemrem.

plakát

Brouk v hlavě (2002) (TV film) 

Výborná televizní inscenace s Viktorem Preissem v hlavní roli. Hereckých kvalit, starší černobílé verze z roku 1970 však nedosahuje, viz komentář Golfista.

plakát

Touha (1958) 

Filmová báseň, to je přesně výraz, který k tomuto povídkovému filmu nejvíc sedí a který tu již použil Flego. Nádherná hudba Svatopluka Havelky ! Jen poznámka pro ty, které to zajímá : V úvodních titulcích se můžete dočíst, že jako pomocní řežiséři se na tomto snímku podíleli pánové Václav Vorlíček a Jiří Hanibal a jako asistentka režie Věra Plívová (později Věra Plívová Šimková) všechno později velmi úspěšní režiséři vlastních filmů.

plakát

Kam doskáče ranní ptáče (1987) 

Jeden z posledních filmů, kde triky realizoval mistr svého oboru pan Vladimír Novotný. Některé "hlášky" z tohoto filmu zlidověli např. "Musil ještě jsi málo zkusil" nebo "pane Mráz vaše žena je nemocná, musíte se oni starat".