Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Petrolejové lampy (1971) 

Tento film považuji za jeden z vrcholů Českosloveské kinematografie !!! Naprosto fantastická hudba Luboše Fišera, která naplno vystihuje jednotlivé osudy postav. Užasná záležitost, až mi běhá mráz po zádech !!!

plakát

Páni kluci (1975) 

Nůůůůžky, nožžžééé, brousííím !!! Toto zvolání mi uvízlo v paměti z dob, kdy jsem býval malým klukem. A taky díky Jiřímu Lábusovi, představiteli bláznivého Petra.Tento film jsem miloval. Až po letech jsem mohl docenit jeho kvalitu. Věra Plívová - Šimková věděla moc dobře, proč točí filmy právě pro děti. Dnes tento žánr takřka vymizel z portfólia českých režisérů a je to rozhodně velká škoda. Hudba : Petr Hapka

plakát

Pelíšky (1999) 

Tento film patří zcela po právu mezi absolutní špičku. K obsazení a hereckým výkonům není co dodat.

plakát

Valentin Dobrotivý (1942) 

Vynikající komedie Martina Friče s hvězdným hereckým obsazením. Mimo Oldřicha Nového a Hany Vítové v tomto snímku excelovali Ladislav Pešek a Eman Fiala se svými dětinskými vtípky, které se jim nakonec staly osudnými. Když si uvědomíte, že tato komedie vznikala v období Heydrichyády a byla poznamenána tragickou událostí (Gestapo po natáčení scén s Annou Letenskou tuto herečku odvezlo přímo na popraviště za ukrývání spolupracovníků parašutistů, kteří spáchali atentát na Heydricha) je malým zázrakem, že se tento film dokončil. Dnes můžeme být právem pyšní na tvůrce, že takové poklady máme k dispozici v Národním filmovém archívu.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Jeden z nejlepších snímků české kinematografie vůbec a velmi nadčasový. K hereckým výkonům není třeba nic dodávat !

plakát

Ucho (1970) 

Naprosto úžasní Radoslav Brzobohatý a hlavně Jiřina Bohdalová v trihleru Karla Kachyni. Skvělá stavba filmu i příběhu samotného z pera Jana Procházky, který byl dlouholetým spolupracovníkem režiséra. Film bohužel skončil na 20. let v trezoru a do distribuce se dostal až v roce 1990.

plakát

Počítání oveček (1981) (TV film) 

Velice dojemný a lidský film, které Karel Kachyňa prostě uměl. Navíc měl šťastnou ruku při výběru herců počínaje rebelky Žanety Fuchsové přes Vlastimila Brodského, Věru Galatíkovou až po Petera Debnára, kterého ve filmu předaboval Jiří Zahajský. Základem úspěchu byl velmi povedený scénář se skvělými dialogy a replikami. Takové filmy dnes už bohužel nikdo netočí a to je velká škoda. Hudba : Luboš Fišer