Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (107)

plakát

Delta Force (1986) 

Určitě jsem to viděl, nepamatuji si ani jedinou vteřinku, ale pět hvězdiček si to zaslouží už za ten geniální nástin děje v oficiálním textu distributora.

plakát

Strach a chvění (2003) 

Příjemné překvapení. Trochu jsem se bál nudného a rozvleklého mudrování, protože kritici filmu často vytýkají přílišnou literárnost a přemíru autorské řeči. O vnitřní monolog hlavní hrdinky skutečně není nouze, ale je to monolog zajímavý a velice vtipný, takže se nenechte odradit.

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Tohle není feministický film! Nenechte se odradit! Hlavní hrdinky samozřejmě mají s muži pár hodně špatných zkušeností, ale zároveň ve filmu vystupují přinejmenším tři pozitivně působící mužské postavy: Louisin přítel, detektiv a sympaticky vyznívá i stopař v podání Brada Pitta.

plakát

Intimní osvětlení (1965) 

"Člověče, já jsem v prdeli..." "Jak to? Máš dům?" "Ne." "Máš ženu a děti?" "Ne." "Tak to nejsi v prdeli." Pokud chápete trpkou pointu tohoto opileckého dialogu, bude se vám Intimní osvětlení líbit.

plakát

V ložnici (2001) 

Film se zvláštní atmosférou, která nemusí každému úplně sednout. Nádherná muzika, nevíte někdo, kde by se dal sehnat soundtrack?

plakát

Dobrý voják Švejk (1956) 

Za scény s feldkurátem Katzem dávám pět a dal bych klidně i víc, protože opilecké výstupy Miloše Kopeckého patří mezi mé vůbec nejoblíbenější v českém filmu. Kopecký je - byl - opravdu démon.

plakát

Mach a Šebestová - Kropáček má angínu (1978) (epizoda) 

Macourek uměl dělat filmy pro děti. Nešišlal na ně jako stupidní tetička, ale ukázal jim pořádnej boj s bandou bacilů a mrtvolky plující mezi kousky rohlíku uvnitř žaludku. To se hodnotí.

plakát

Geriho hra (1997) 

Příjemný filmeček s milou atmosférou a vtipnou pointou. Stojí za vidění.