Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Prvotní vztek (2018) 

Americký horor „Primal Rage“, který měl původně mít v titulu „Primal Rage: The Legend of Oh-Mah“ vyniká naprosto skvělými maskami, kdy opravdu máte pocit, že to gore, které zde je, se odehrává na lidech. A nejsou zde žádné digitální triky. O to je všechno krásnější. A monstrum také vypadá skvěle. Tohle je Big Foot, jak ho chcete vidět. V tomhle směru nelze snímku nic vytknout.

plakát

Smrtící rychlost (2018) 

Fakt si Travolta myslí, že ty nastřelené vlasy vypadají líp? Asi podobně jako tenhle film. Prostě nic moc.

plakát

The Evil (1978) 

Americký horor „The Evil“ je příjemnou ukázkou toho, co si představíte pod žánrem „strašidelný dům“. A navíc nevyznívá vůbec hloupě, skutečně si u toho říkáte, že to je horor není zde zbytečný humor, který se do některých podobných filmů může vkrádat. Herci byli dobře vybráni, ale jsou to především jednotlivé děsivé epizody, jež stojí za pozornost. Ty a pak také samotné finále.

plakát

Když se zlomí větev (2016) 

Americký film „Když se zlomí větev“ je klasickým pozérský thrillerem, který se nebojí nudit nás dlouhými scénami, kde se nic neděje, ale když už dojde na akci, je to klišé na klišé. Není zde žádný překvapivý vývoj, všechno je podle určité šablony, kterou mají tyhle jinak televizní thrillery zažitou. Herci jsou fajn, ale je to jen rutina. Film bez atmosféry, bez čehokoli, co by dokázalo upoutat pozornost hodinu a tři čtvrtě.

plakát

Are You Scared (2006) 

Americký horor „Are You Scared?“ je skutečně jen variací na „Saw“ a nic jiného. Navíc variací špatnou, bez nápadu, kde si tvůrci mysleli, že jen pár hnusných scén bude stačit k tomu, aby film fungoval, jenže „Saw“ mělo ještě výhodu chytrého scénáře a postav, které nebyly vůbec špatné, i když ne vždy příjemné. „Are You Scared?“ nic z toho nemá, a tak snadno zapadá do zapomnění.

plakát

Requiem pour un vampire (1972) 

Francouzský snímek „Requiem pour un vampire“ nijak zásadně v tvorbě Jeana Rollina nevyniká. Je to přesně to, co od něj očekáváte, jen to není tak barevně vymazlené jako jiné jeho filmy. I tak jsou zde ale parádní záběry, až už na lidská těla anebo na krajinné prvky. S kamerou si Jean Rollin prostě uměl vyhrát a dokazuje to každým svým filmem především z konce 60. let a z let sedmdesátých.

plakát

Anonymous 616 (2018) 

Ne, je mi jasné, že se noho podobných nadšených ohlasů pro film „Anonymous 616 nesesbírá, ale nemůžu si pomoct, tohle není jen stupidní film bez myšlenky, ta myšlenka zde je a je docela dobrá. Jasně, není to vyloženě skvěle provedeno, ale když se film snaží něco říct, docela se mu to povede, musím ho prostě hodnotit alespoň průměrně, protože za mě to koukatelné je.

plakát

Nurse Sherri (1977) 

Za mě je americký horor „Nurse Sherri“ takovou tou béčkovou perlou, kterou když fanoušek najde, dokáže ho to potěšit, ať už proto, že je to příjemně bizarní, že je zde celkem otevřená nahota, i když jen nahoře bez, ale třeba i proto, že je to docela explicitní. Jako kdyby si to vzalo něco málo z Herschella Gordona Lewise, ale zase ne moc, tak akorát. Já jsem se u sledování bavil.

plakát

Drifter (2016) 

Americký horor „Drifter“ má celkem zajímavou, i když neoriginální vizuální stránku. I přesto se ale nepodařilo z ní cokoli vytřískat. Nejsou zde napínavé scény, jež by vás dovedly pohltit, napnout. Jen sem tam možná šokovat, ale na to to není prostě dost dobré. Na to je snímek moc uondaný a slabý, herecky nevýrazný a dějově plochý. Tady měly být emoce, ale nejsou tu žádné.