Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (294)

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

První Jack Reacher se mi tuze líbil. Zápletka sice byla blbá jak tágo, ale žiďáckej Herzog jako záporák byl radost sledovat, Cruise byl šarmantní až na půdu, dialogy byly decentně odlehčené a akce byla inovativní, strhující a kurevsky dobře natočená. Druhý Reacher je na tom o poznání hůř. Scénář je dementní a děravý jako dowňák u popravčího kůlu. Cruisův šarm je utopen ve vaginálním odéru jeho nesnesitelné dcery a feministické čubky Robin. Nejhorší je na tom však akce - ten hlavní důvod, proč se každoročně vydáváme do kina na filmy Toma Cruise. Je jednoduše příšerná. Nový režisér si na plac přivezl nového kamerama a je to jako obvykle neumětelský čůrák stižený parkinsonem. Člověk má sice pocit, že se v tom nepřehledném víru epileptického střihu a zuřivého třesení kamerou mohlo skrývat něco skýtající velký potenciál, ale koho to kurva zajímá, když to vypadá tak, jak to vypadá. Když už jsem si mnul oči a říkal si, že to nemůže být nekoukatelnější, tak prijde uhovněná třešnička na dortu ve formě nekonečné ufňukané závěrečné pasáže, u které jsem odolával pokušení vypíchnout si bulvy klíčema od bytu. Když se to vezme kolem a kolem, tak je tento film jeden z hrstky Cruisových propadů do bahnitého akčního průměru za poslední bžilión let , což je stále pozoruhodné.

plakát

Infiltrátor (2016) 

Nerad bych si tahal info z prdele, ale po třitisícech filmech jsem došel určitému poznatku a ten je, že začátek, prostředek a konec je kurevsky důležitý faktor ve výtvorech jakéhokoli příběhového ražení. Každý dobrý film musí mít začátek, prostředek a konec či se aspoň skládat z pidizačátků, pidiprostředků a pidikonců. Když už se na to nějaký sebevědomí jožin rozhodne vysrat a dát tak sbohem gradaci děje, tak by si měl být setsakramenstky jistý, že byl políbený genialitou. Takoví tvůrci bezesporu existují. U nich se však všechny filmové aspekty snoubí v tak jiskřivé a koulelechtající symbióze, až má divák na ptáku, jestli dějová linka stoupá nebo jede vodorovně. Jeden příklad za všechny je Paul Thomas Anderson. Čímž se také menší oklikou dostávám k tomuto snímku. Mít to začátek, prostředek a konec, tak ho s neutrálním pocitem slupnu a za týden ho bezbolestně zapomenu. Takhle jsem však poměrně nasranej, na jazyk se mi dere výraz "rozbředlá sračka" a s nechutí si uvědomuju, o kolik života jsem v těch dvou hodinách přišel. Jo, robzředlá sračka je poměrně výstižné označení - rozbředlá sračka, kde tak hezky hrál Bryan Cranston.

plakát

Louis Theroux: Místo pro pedofily (2009) (TV film) 

Myslel jsem si s kdovíjak střízlivým náhledem na věc do tohoto dokumentu nejdu. Říkal jsem si, jak je pedofilie podceňovaná profese, protože člověk přece nemůže ovlivnit vkus svého vercajku. Jenomže ať se na to koukám, jak chci, pedofilové, které Louis se svým anglánským taktem zpovídá, jsou kurevsky odpudivá stvoření. Nejsem si jistý proč. Možná je to tím, že vypadadají odpudivě. Možná je to tím, že jejich styl mluvy nutí každého zdravého člověka zamknout si prdel na deset západů. A nebo je to tím sexuálním kontextem, díky němuž se divák nemůže ubránit představě, že v jednom ze záhybů té hnusné obstarožní člověčiny se skrývá zaprášenej žilnatej pinďour páchnoucí po samotě, smutku a dětských prcinách. Možná je pedofilie prostě jedna z těch věcí, které máme hluboko v našich opičáckých mozkovnách vyryté jako něco nepředstavitelně zvráceného (hned vedle žraní hoven a šukání ovcí) a chybí nám vůle a empatie přepsat své naprogramování. Ať už se k píchání předškoláků stavíte jakkoli, Louis Theroux se svým týmem odvedl jako obvykle moc dobrou práci. Nenásilně ukazuje všechny úhly pohledu a já mu s mírným úsměvem tleskám, zatímco se snažím zbavit husiny. PS: Po bližším zamyšlení se argument, že člověk nemůže ovlivnit, z čeho se mu dělá těsno v trenkách, jeví jaksi nepřesvědčivě. Snad každej z nás kundolibých gentlemanů zažil období, kdy žádná vagína nebyla v dohledu. A všichni jsme se se svýma modrýma koulema popasovali jako praví muži - neznásilnili jsme nikoho v parku, kanceláři či domově důchodců, ale šli si vyhonit. Zkurvit celej život desítkám usmrkanců jen proto, že mi nevoní anča dlanča, je poměrně nehezký chování.

Poslední hodnocení (3 738)

Papežův vymítač (2023)

14.03.2024

Godzilla vs. Kong (2021)

03.03.2024

Gran Turismo (2023)

01.03.2024

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) (S04)

19.02.2024

Temný případ - Part 6 (2024) (epizoda) (S04E06)

19.02.2024

Tokyo Vice - Season 1 (2022) (série) (S01)

18.02.2024

Temný případ - Part 5 (2024) (epizoda) (S04E05)

13.02.2024

Temný případ - Part 4 (2024) (epizoda) (S04E04)

13.02.2024

Temný případ - Part 3 (2024) (epizoda) (S04E03)

13.02.2024

Reklama