Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (299)

plakát

Afgánský zlom (1990) 

Velmi realistický film. Neuvěřitelné, že rok po Afgánsko-ruské válce dokázali Rusáci stvořit takovýto film. A to ještě vlastně za bolševika. Vůbec si nehrají na hrdiny, na ty, kteří válku nezavinili. Prostě ukazují, jaké to bylo: upalování zajatců, vyvražďování neviných a celých rodin i s dětmi. A co za zvěrstva dělali jedni, tak dělali i ti druzí. Prostě válka. Skoro bych řekl, že některé scény jsou originální. Snad k natočení filmu využili jen zbylou techniku po válce. A jedna věc je ještě jistá: S Afganistánem si několikrát neporadili Angličané, nedobyli jej Rusáci, nedobudou jej ani Amíci.

plakát

Agora (2009) 

Skutečně působivé dílo. Tady jde vidět, kam to vede s náboženstvím. Od nepaměti se lidé vybíjejí kvůli víře, ničí vzdělání a umění jiných, zabíjejí učence. A nepoučí se a nepoučí.... Jinak krásné historické drama.

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Je neuvěřitelné, že tento film má skoro 40 let. Ikdyž se odehrává v tropech, je chladný, ne-li mrazivý. Klaus Kinski zahrál skěle, snad až ďábelsky. Bez něj by to byla jen hodinu a půl trvající pouť na voru po tropické řece, za občasného průletu domorodého šípu a výstřelu z muškety nebo děla. Zcela nenápadné hudby si dlouho nevšimnete, ale je vlézavá, dotváří skvěle náladu filmu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Neuvěřitelný zmatek, ale přece tak dokonalý. Přesto, že jsem to na poprvé moc nepochopil, tak jsem ohromen. Už jenom to, že se na to musím neodkladně podívat podruhé a pak možná ještě, je záležitost u mě nevídaná. Film, který chci vidět 2x, je možná tak jeden z 500. Už tyto argumenty si zaslouží plný počet. Silný adept do první 10.

plakát

AZ-kvíz (1997) (pořad) 

Jediný soutěžní pořad, který vydržel a vždy se na něj rád podívám.

plakát

Azumi (2003) 

Krásná "šermovačka". Film plný krve a mrtvol, ale tak nějak všechno decetní. Krví se nešetřilo, ale nebyly to žádné humusárny. Postava bílého bojovníka byla perfektní, takový šílený slizák se jen tak nevidí. A poslední souboj taky krása. Až jsem se musel zasmát, jak se hlavička protočila.

plakát

Barbar (2009) 

Úplně špatně to natočený nebylo. Mělo to svůj styl, ikdyž hodně podivný. Ale co mě chybělo, byl nějaký děj, popřípadě zápletka. Jediná osnova byla: cesta kristianizovaných vikingů do Svaté země, trošku se spletou a připlují do Ameriky, nasraní vzájemně na sebe se pobijí a co přežili, tak pobijí indiáni.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Velké zklamání. Představitel hlavní role byl děsný. To opravdu nikoho lepšího nenašli?? Celková zápletka byla tak nějak bez šťávy. Výprava byla hodně umělá, možná příliš předigitalizovaná. Tvůrci použili zaběhané, v tomto případě až nudné postupy. Zlatá stará klasika!

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Prostě další luxusní zpracování Zeměplochy. Asi takhle jsem si to vždy představoval, když jsem Pratchetta četl. V tomto filmu exeluje Tim Curry. Ten je skutečně předurčen k rolím slizkých padouchů. Role nevděčné, ale nezapomenutelné. A má nejoblíbenější postava SMRŤ....ty jeho vstupy, s vtipným komentářem o blížícím se skonu, řečeným neuveřitelně vážným, až kamenným obličejem, mě vždy dostanou. A knihovník je taky super - Ooook :-)

plakát

Ben Hur (2010) (TV film) 

Na to jak je to dlouhé, chybí tomu náboj, akce. Připadalo mě to, že tvůrci chtěli za málo peněz hodně muziky, ale šetřili na špatných místech, třeba na komparsu. Když už pořádný historický velkofilm, tak to chce nějaké masové scény, bitvy. Ne moc zdařilý remake. I ta podoba Ježíše mě dostala, spíš jsem se musel pousmát tomuhle individuu.