Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (299)

plakát

Hyeolui nu (2005) 

Perfektní detektivka z neobvyklého prostředí - středověká čínská papírna. Celý námět - rituální vraždy podle vzoru mě připomněl nám známější film "Sedm". Na ostrov, kde je papírna, přijíždí vyšetřovatel objasnit vraždu a požár lodi s nákladem papíru pro císařský dvůr. Ale každý další den přibývá další vražda. A provedení je stejné jako u předešlého majitele papírny, který byl před lety křivě obviněn a s celou rodinou krutě popraven - nabodnutí na kůl, zaživa uvařen, rozčtvrcení apod. Jediným malým mínus byl u filmu složitě se prolínající děj a občas i několik časových linií. 4 a půl * si to zaslouží.

plakát

Hlídač č. 47 (1951) 

Kdo by čekal nějakou velkou podobnost s Hlídačem č. 47 s Rodenem, bude asi zklamán. Podobnost je jen v názvu, železnici a hluchotě, kterou, ikdyž je na konec simulovaná, dokáže hrdina využít ve svůj prospěch. Haas to musel v USA natočit pro tehdejší americkou mentalitu a dobovou náladu - prostě nic složitého... Pro úplnost teď ještě zbývá shlédnout první verzi z roku 1937.

plakát

Taras Bulba (1962) 

Spíš než historický film mě to připadalo jako americké melodrama. Nevím, proč Taras Bulba, když to bylo hlavně o jeho synu Andrejovi. Co působilo jako pěst na oko, byli kozáci zpívající anglicky, stejně tak polští studenti zpívající vánoční koledu v Angličtině. To se nepovedlo.

plakát

Velkokníže Jaroslav (2010) 

Docela příjemný film o tisíc let staré historii Ruska a legendě o vzniku města Jaroslavl. Film byl ale trošku vařen z vody, asi chyběl dostatek financí. Kompars poslabší a scény taky. Bitky, kde proti sobě stojí knížectví, jsou tak asi 50 lidí proti 50. Když tomu odpustíme pár větších, či menších nedostatků, stojí film za shlédnutí.

plakát

Yamato - Loď smrti (2005) 

Styl filmu, jakým byl natočen, mě velmi vyhovoval. Není to film o krvi, masakrech a velkolepých scénách, ale film o lidských osudech. Klasicky hraný film, ze kterého je z největší části složen, je doplněn skutečnými dobovými dokumentárními záběry. Samotný příběh je ještě rozdělen na samotný hraný film a na vzpomínkové vyprávění starého rybáře během plavby na rybářské lodi do míst potopení Yamata.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Parádní prdel, jak si z vážné doby udělat kopu legrace.

plakát

Lidice (2011) 

Velmi dobrý film a velmi dobrá role pro Rodena. Po tématicky podobném Hlídači č. 47, kde exceloval a pro mě slabším Habermannovým mlýnem, je to opět skvělá role. Film je i dobře zvládnut po hudební stránce.

plakát

Simon Birch (1998) 

Film pro děti, u kterého jsem nečekal, že mě tak dostane.

plakát

Bestie (1988) 

Ani bych nečekal, že je tento film z USA. Jen herecké obsazení tomu nasvědčuje - Stephen Baldwin, Kabir Bedi. A jméno Bestie názvu filmu jen odpovídá, úvodní masakr v afgánské vesnici je fakt bestiální. Krutá výpověď z rusko-afgánské války.