Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Tomorrow, When the War Began (2010) 

Podhodnocený film. Tak špatné to zdaleka není. Ano, jsou tam místa k pousmání, ale pro nezasvěcené místy i něco poučného. Třeba, když vám průzkumný vrtulník, kterému jste právě s použitím AK-47 vysklil reflektor začne házet na střechu světlice, tak opravdu nedělá ohňostroj a ten zvuk motorů stíhačky co v dáli slyšíte je opravdu blížící se zásilka napalmu. Hrdinky jsou sice i po měsíci odboje stále mírně nalíčené, ale budiž-nakonec k tomu stačí i kus očazeného klacíku, ne? Dialogy sem tam taky trochu váznou (Po sestřelení stíhačky RAAF několika oponenty z Chindonesie se objeví dotaz: How many planes do we have? Odpověď: One less now...... :-). Ale kolem a kolem je to docela zábavný film (NOD bugginy ušly) a pokud budou další díly, tak mi to vadit nebude a podívám se. A když se k tomu pár náctiletých diváků zamyslí nad tím, že co se dnes zdá samozřejmé a jisté se může zítra jevit už jen jako vzpomínka z minulého života, tak těch 90 minut mělo smysl. Celkem ***1/2

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Solidní film. Bavil jsem se. Vzhledem k rozpočtu je výsledek nadprůměrný. Oproti takovému Districtu 9 se hrdinové chovají vzhledem k situaci celkem logicky a jestli někomu vadí řvaní, tak když o něco jde, zejména o ústa, tak se řve často. Mimozemšťané jsou patřičně nekompromisní a s lidstvem si počínají obdobně, jako my se zbytkem biosféry na této planetě - materiál ke zpracování. Těch posledních pět minut by tam být ani nemuselo, ale nevadí.

plakát

District 9 (2009) 

Neoriginální, nudné, naivní a plné logických nesmyslů. Zatím nejnadhodnocenější film toho století.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Jako dlouholetý čtenář předlohy jsem nadmíru spokojen. Ti, co čekají přemíru akce budou do budoucna zklamáni. Walking Dead obsahuje řadu akčních momentů, ale není postaven na akci. Postaven je na vývoji postav, které jsou s ubíhajícím časem konfrontovány se stále brutálnější realitou světa, kde ten kdo chce přežít, musí obětovat čím dál větší část své lidskosti a většinou i příčetnosti. Zombies nejsou hlavním nebezpečím a zlem, tím jsou podobně jako v Darabontově Mlze lidé s nimiž se setkáváte a někdy i blízcí, kteří to duševně nezvládli. Ve scéně s Biker Woman byly naznačeny volby, které budou muset hrdinové činit a bude to mnohem mnohem mnohem horší a brutálnější a podobně jako v HBO připravované Hře o trůny se na mtrvé hrdiny nehledí a u Kirkmana platí padni komu padni. Jestli v 60. čísle komiksu žije 1/3 postav z dílu 1-20, tak to nebudu moc přehánět.