Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (129)

plakát

Ať žije Django! (1968) 

Po pravdě Terence Hill mi jako Django přišel lepší než Franco Nero.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Po víc jak dvou letech na druhé shléhnutí plnej počet. Některý části nezapomenutelný, hezký po vizuální stránce.

plakát

Highlander (1986) 

Dneska jsem to po letech zčeknul znova. Ten film má svoje kouzlo, působivý příběh, a Clance Browna, asi jednoho z těch nejlepších filmovejch záporráků.

plakát

Špinavé ulice (1973) 

Koho máte radši? Bobbyho nebo Harveyho? Sice asi jasná volba, ale v tomhle filmu je Harvey jasně na vrcholu. Právě on tomuto filmu dodává náboj, De Niro mu navýsost skvěle sekunduje (tak jak to umí jen on), do toho fantastickej scénář a to nemluvě o kameře a střihu. A ten mocnej soundrack, hmmmm........ Pro mě jedno z nejlepších filmařských děl, trojka SNK naprosto graduje, a jestli se to někomu nelíbí, tak ať mi prdel políbí, já ten film prostě žeru.

plakát

Killer (1989) 

Yun-Fat Chow je prostě borec!

plakát

Armáda pěti mužů (1969) 

Jěště pět minut po skončení nemůžu dýchat. Tenhle špageťák by měl figurovat ve všech westernovejch žebříčcích, koprodukce Itálie s Amerikou šla ruku v ruce a sedělo to pěkně, pětice ústředních postav byla skvěle vyvážená, Morricone kraluje, atmosféra jak hudbou tak záběrama je cítit divokým západem. Kdo má rád špageťáky a nemůže v tý hromadě najít nějakej pěknej, tak tohle je ta volba!!!

plakát

Divotvůrkyně (1962) 

Největší síla filmu je asi v tom, že kdysi dávno se celý ten něuvěřitelný příběh Helen Kellerové opravdu stal, a že také existují lidé jako Anne Sullivanová, kteří umí tvořit zázraky. Zahrát Helen, slepou a hluchou dívku musí být docela tvrdý oříšek a kdejaký herec by se na to musel dlouho připravovat, ovšem patnáctiletá Patty Duke roli zahrála naprosto věrohodně (nechápu proč je na čsfd psaná až jako šestá), a Oscara si odnesla naprosto zaslouženě. Stejně tak i Anne Bancroft, která už pro mě nikdy nebude ta stará kurva z Absolventa, ale ta oscarová tvůrkyně zázraků.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

Moc hezký příběh, atmosféra 30.let, skvělý soundtrack (Foggy Mountain Breakdown), A ta Faye Dunaway fakt stála za to! Dodatek: Za finální scénu a za Faye přidávám pátou hvězdu.