Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

The Inbetweeners

The Inbetweeners (2008)

Skvělá seriálová pecka, trochu ve stylu „Prciček“. Geek, uchyl, smolař a blb jsou kamarádi, ženoucí se za jediným vytouženým cílem. Za sexem. Přičemž snahu dostat se do kalhotek prakticky jakékoliv ženy (spolužačky, učitelky, mcbp, staré zmrzlinářky) si zpříjemňují chlastem. Může se to zdát jednoduché, ale funguje to. Dlouho jsem se tak nenasmál jak u tohoto seriálu.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Rozhodně nejlepší komediální seriál americké produkce, těžící hlavně z perfektního zpracování jednotlivých postav a jejich asociálnosti, který si i přes postupnou klesající úroveň (1 a 2 série byly jednoznačně nejpovedenější) drží vysoko posazenou laťku zábavy a vyhnul se rádoby moralizujícím klišé, které zničili jeho „konkurenci“ (HIMYM). Vřele doporučuju na spravování nálady! 95%

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Mistrné seriálové drama, těžící ze zajímavého námětu, propracovaných postav a napínavého děje, ve kterém nic není tak, jak na první pohled vypadá. Navíc všichni hlavní aktéři odvádějí ve svých rolích perfektní výkony, zvlášť Lewis je pak doslova skvostný. Vytkl bych snad jen jedinou věc, a to poslední díl. Příliš mnoho „náhod“ a jasně otevřené dveře pro pokračování, zanechávají lehký pocit okradení o to, jak to vlastně dopadne. I přesto, ale dávám 5*, protože něco tak dobrého se jen tak nepoštěstí vidět.

Skins

Skins (2007)

Naprosto ultimátní nářez, nepamatuju si kdy ve mně nějaký seriál či film vyvolal tolik emocí jako Skins. Život „ztracené generace“ Britské mládeže obnažený až na kost. Perfektně napsané, skvostně zahrané s luxusním hudebním doprovodem. Prostě lahůdka 99%. PS: Hodnocení se týká prvních dvou řad.

Policejní odznak

Policejní odznak (2002)

Podle mého se jedná o nejlepší policejní seriál současnosti a dost možná i všech dob. Skvělý scénář je podtržen bezchybnými hereckými výkony a zajímavou kamerou. Příběhy jednotlivých postav jsou natolik dramatické, že ani po několika sériích neztrácí svou napínavou atmosféru. Je politováníhodné, že tento seriál neběží i v českých televizích (kromě krátkého pokusu AXN), které nás krmí jen masové produkovanými seriály typu CSI a Zákon a pořádek.

Borgiové

Borgiové (2011)

Po Římu a Tudorovcích další historický seriál, který se spíše než o dějepisnou přesnost zajímá o vztahy, intriky a moc. A je to pecka. Skvělé herecké obsazení ústředních postav, jemuž vévodí vynikající Irons, v kombinaci se skvostnými kulisami a kostýmy tvoří doslova pastvu pro divákovy oči. Jedinou malou slabinu bych viděl v občasných hluchých místech, která se v jednotlivých dílech, zvláště v 2 sérii objevují. I přesto si Borgiové zaslouží krásných 80%.