Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (391)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jediný slovo: síla. Tenhle seriál totiž fakt provází síla: silný herecký výkony, silnej scénář s pěkně potměšilejma zvratama (když to vypadá, že jde všechno k lepšímu, posere se všechno, co dosud fungovalo) a parádní nepopíková hudba. Prostě nářez, nezbývá než si zanotovat lalalala a dumat nad tím, jak má někdo podělanou pubertu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi barvitý seriál o teenagerech, který zvládá zdařile kombinovat lehkou nadsázku ve formě neutuchající oblibě v drogách, pařbách a sexu s věrohodným vykreslením trápeníček skrývajících se v duších náctiletých. Postavy jsou pěkně různorodé, obsazují typické archetypy á la machři a šprti a najde se v nich i zajimavý exemplář lidství. Nutno podotknout, že herecký ansámbl se každé dvě série kompletně obmění a s ním trochu i přístup k celému vyprávění. K prvním dvojsérii nemám výhrad, druhá je neméně zajímavá, ovšem místy malinko přepálená, třetí je o poznání více emo, což je dle očekávání ke škodě věci, ovšem Dawsonův svět to svou kvalitou stále přebíjí. :) Zajímavou pointou k zamyšlení je fakt, že problémy výrostků vždy pramení z nesrovnalostí v rodině, popř. z neschopnosti rodičů... 7/10 ()

Reklama

Toj 

všechny recenze uživatele

První 2 série byly naprosto geniální... Ve 3. nastoupila nová generace postav a došlo ke znatelnému úpadku. 4. série se ovšem opět vrací na vrchol a třeba teď sedmý díl mi vyrazil dech... Jedná se o kombinaci hned několika velmi zajímavých prvků. Předně se jedná o docela realistickou sondu do života náctiletých, hlavní postavy pijí, kouří, hulí, zobou pilulky. Tenhle realismus je spojený se způsobem jednotlivých epizod, které se obvykle věnují jakési psychologické drobnokresbě jedné postavy, poznáváme tak její rodinu, život... tím je seriál obvykle dost pestrý, často se zde pracuje s nějakou psychologickou realisčností, věrohodností, ale zároveň s dostatečně divácky vstřícnými motivy. Vedle toho se zde objevují zas absurdní a nerealistické věci, které seriál doplňují k dokonalosti... Výsledkem je seriál, který neuvěřitelně pobaví, ale i vzbudí velmi silné emoce (některé díly mají na seriál skutečně nezvyklou sílu), drama a komedie... Ve výsledku nelze nic vytknout (krom zmíněné 3. série, což je omyl, který byl napraven). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Melancholie. Ztísněnost. Neblahý pocit. Tyto emoce mě ovládly téměř při každém dílu tohoto skvostného britského seriálu. Zapomeňte na Beverly Hills, O.C. nebo Melrose place. Skins je jedinečný díky tomu, že se divákovi nepodbízí přehlídkou krásných, bohatých, úspěšných studentů žijících v luxusních vilách a ubíjejících nudu intrikařením nebo promiskuitním chováním. Všechny postavy jsou uvěřitelné a potýkají se s problémy, jež jsou běžnému divákovi blízké. Řeší se tu samozřejmě milostné vztahy, ale rovněž vyrovnání se s vlastní sexualitou, láska, zklamání, bezútěšné rodinné zázemí, problémy ve škole, hledání sebe samotného. Velké plus představuje naprosto ojedinělý přístup producentů, každá generace postav má prostor pouze na dvě série, následuje kompletní výměna osazenstva, což je v dnešní době, kdy producenti hodně kladou důraz na oblíbenost postav u diváků, zcela jedinečné. Spousta lidí hodnotí pozitivně pouze první generaci, tudíž první dvě série, já jsem opačného názoru. Mně se líbily všechny tři generace, každá z nich měla něco do sebe, byť parta kolem Tonyho, Sida nebo Michelle byla asi opravdu nezapomenutelná. Mě osobně nejvíc asi zaujaly postavy z druhé generace, konkrétně Cook a Effie. Cook je postava, kterou musí divák buď milovat nebo nenávidět, případně obojí, ale rozhodně mu nezůstane lhostejná. Effie má v sobě spoustu půvabu, šarmu, ale současně bolesti a smutku. V třetí generaci jsem si oblíbil Ala, jelikož ten do tohoto spíše smutného seriálu vnesl i špetku humoru. Není mi jasné, co tvůrci seriálu zamýšlejí dále, neboť sedmá série byla pojata zcela odlišně návratem Effie, Cooka a Cassie a líčí jejich další osudy již ve světě dospělých. Pokud tím tvůrci chtěli seriál uzavřít, chápu, proč zvolili zrovna Effie a Cooka, nerozumím volbě Cassie. Osobně bych si přál, aby měl seriál ještě dvě další série a vrátily se další postavy, i ze třetí generace. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Prvá generácia je klasika, druhú beriem ako príjemnú zmenu. Tretia je fajn, keby niet tej 6. série, v ktorej sú skoro všetky postavy diametrálne odlišné oproti predošlej sezóne. Ako beriem, ľudia sa menia, ale tuto sú tie zmeny až moc pritiahnuté za vlasy (hlavne Frankie, nechápem.). Plus majú tvorcovia za jednotlivé časti, ktoré nás vťahujú vždy do života inej postavy, a tým robia každý diel výnimočným a zameraným na aktéra, ktorého názov nesie epizóda :) A aby som nezabudla na Skins Fire, Pure a Rise: nie zlé, nie zlé.. ale Fire sa mi pozdával najviac (aj s Emily a Naomi). ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • V 3. epizodě 1. série s návzem ''Jal'' se Jalin (Larissa Wilson) otec hláskoval ''Ronnie'', ale na plakátu v domě je napsané ''Ronny''. (GreatestFan)
  • Řadový dům, ve kterém bydlí Stonemovi, se ve skutečnosti nachází v Bristole v ulici Elvaston Road 13. (stepan_s)
  • Postava Anwara (Dev Patel) je jediná 9. hlavní postava ve své generaci. (GreatestFan)

Reklama

Reklama