Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Znáte to, jsou filmy, které jsou i na 90 minut příliš dlouhé a chvílema prostě nudí a pak jsou seriály, které trvají mnohem mnohem déle a nedokážete od nich odtrhnout oči. Už pár minut mám za sebou čtyři série Skins, které jsem zkoukla naráz během jednoho týdne a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděla mimořádné dílo plné skvělé muziky, výborných hereckých výkonů mladé herecké generace (doufám, že se časem dočkám příležitosti mnohé z nich zase někde vidět) a dynamického děje. První dvě série - první generace je jednoznačně ucelenější, charizmatičtější a různorodější, po první sérii jsem si je naprosto zamilovala a druhá jela jak po másle. Každý díl měl co říct, každý díl měl spád a vtip, každý díl byl doprovozen excelentní muzikou a každý díl mě donutil pustit si ten následující a po tom všem mi s posledním dílem druhé série bylo hůř, než když jsem se po maturitě loučila se svými real kamarády... Třetí a čtvrtá série, druhá generace, zachovala Effie a super-dooper pipku Pandoru, díky čemuž se divákovi alespoň vzdáleně oblíbená parta připomene, protože někteří hrdinové nové generace nedosahují charismatu té předchozí, tudíž se na ně o něco hůře zvyká, a když jsem začínala s prvními díly třetí série, uvědomovala jsem si, že mi chybí z prvních dvou i ti, které jsem obzvlášť nemusela. Přesto jsem ale neodolala a udržela jsem u obrazovky stejnou pozornost jako u předchozích dílů. Díl za dílem, osm hodin v kuse, stále napjatá a natěšená, co se bude dít. Na druhou stranu, což je má jediná opravdová výtka, bych uvítala více odkazů na první generaci, jako Sidova skříňka v prvním díle, či vzpomínky na Tonyho v předposledním. Nakonec jsem si zamilovala skoro všechny postavy obou generací, úžasnou strukturu jednotlivých dílů (každý díl má jednoho hlavního hrdinu, ale na ostatní se nezapomíná) , která mě nejdříve zaskočila, nakonec uhranula, skvělou muziku a vůbec celý seriál, který k tomuto dni považuji za jeden z nejlepších, né-li nejlepší, který jsem kdy viděla. Well done a co teď?.....Počkám si až bude kompletní pátá série, protože nejde čekat na další díl, to se musí na Ex. Edit: První čtyři série za 100%, další dvě za 60%. Sedmá série Effie 70, Cassie 60, Cook 40... % ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodnotím velmi kladně. Proč ne plný počet? Několik věcí mi tam vadilo, ale třeba to druhá a třetí série spraví. Život současného britského teenagera je...vskutku zajímavý a pokud se toto vážně děje a tyto charaktery určitě existují, tak nevidím pro naši planetu žádné pozitivní východisko. We´re screwed. Ok, nějaká naděje tu je. Pravdou je, že většina jednotlivých dílů, které se vždy zaměřují na jednoho z mnohapočetné party končí špatně nebo řekněme ne happy endem. Tzn. realita konečně dohnala i tvůrce seriálu, kteří si řekli, že překrucovat vztahy a jejich dopady není dobrý námět a vzali to pěkně zostra. Jen tak dál. Velmi realistické, smutné, zajímavé, nadějné a hlavně koukatelné. *Po druhé sezóně nechávám hodnocení na 4 hvězdách. Konec je příliš pochmurný. Realita taková sice může být, ale čekal bych něco pozitivnějšího, když jsou hlavní diváckou skupinou teenageři a ti z tohohle můžou chytit leda solidní depku. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Zatím viděny pouze dvě série, takže svůj komentář budu po dalších sériích aktualizovat. Nejdříve to ale shrnu jako celek. Výborná záležitost. Teen seriálu je na seriálovém poli hromada, ale žádný nesahá "Skins" ani po kotníky, tady totiž nevedou šestnáctileté děcka životní proslovy jako čtyřicátníci a seriál nezobrazuje žádnou pohádkovou realitu, ale skutečný život dnešní mládeže se vším tím špatným i dobrým. Myslím, že naprosto každý si zde najde postavu, se kterou se ztotožní, nebo přinejmenším někoho, koho osobně zná ve svém okolí. A i když se mi některé situace zdály lehce přehnané až absurdní (nebo, že by to bylo tím, že je pro mě nepředstavitelné, že bych se v podobné situaci mohla ocitnout?), tak zkrátka takhle kvalitní teen seriál se jen tak nevidí. 1. série: Výborný rozjezd, první dva díly fakt perfektní. Pak ale přišly trochu slabší části, kdy jsem se trochu začínala nudit, naštěstí jsem to nevzdala, protože především závěrečné dva díly zvedly celou úroveň seriálu. Ještě musím pochválit výborný britský humor, ačkoliv seriál je především drama, tak i zde se vyskytuje několik vtipných momentů, u kterých jsem se smála někdy víc, než u některých komedii. - 70% ||| 2. série: Tuhle sérii bych ohodnotila slovem "wow". Takhle dobře napsaný seriál jsem už dlouho neviděla. Druhá série obsahuje snad všechno, co může takový teenager zažít a postavy se skvěle a hlavně uvěřitelně vyvíjejí. Tvůrcům palec nahoru za opět poslední dva díly, kde už se seriál stal skutečně silným dramatem. V posledním díle se sice vyskytuje asi nejvíc absurdit za celý seriál, ale je to tady podané takovým způsobem, že jim to zkrátka odpustit musím a celý díl mě i velmi dojal. A ten lehce otevřený konec se mi líbil moc, tahle parta mi bude chybět (proto mám také strach se pustit do třetí série) - 90%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Wow, lovely. Channel 4 nezklamal. 1. řada je výbornou výpovědí o dnešní generaci teenagerů. Tvůcům se totiž podařilo namixovat mix příběhů (extrémy i klasické mladické strasti), díky kterému celý seriál působí hrozně uvěřitelně. 2. řada bohužel trpí klasickým neduhem všech pokračování. Jinak řečeno, bigger neznamená better. Od začátku je to děsně depresivní a měla jsem pocit, že scénáristi se tam snažili nacpat dramatické zápletky jen proto, aby tam nějaké byly a ne z důvodu, že by si to vyžadoval příběh. S lehce tématizovaných dílů první řady se staly epizodky soustředící se vždy jen na jednu postavu a to celkovému výsledku zrovna neprospělo. Z poloviny děcek jsou totální trosky. Ale pořád je to velmi dobrá řada s dojemným koncem, na který jen tak nezapomenete. Z herců bych jednoznačně vyzdvihla Nicolase Houlta a Hannah Murray. 1. řada - 5*, 2. řada - 4*. O restart nemám zájem. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

First. generation---) 1. séria=100%. Závislosť vypestovaná-ide sa ďalej!-nekonečné zimomriavky na konci a musím priznať, že toto nedokázal žiaden seriál!!!//////2.séria=95% ...Nenapadáju ma slová, ktorými by sa dalo toto () opísať...Chcem viacej!Second. generation----)3. séria=(80-85%). Ešte som nikdy neprešiel počas sledovania takou fázou, že z povodného nasratého dojmu som si ani neuvedomil, že sa mi to naozaj páči. Takže som celkom štastný, že to prvú generáciu neprzní (a celu dosavadnú znáčku) a ide si to vo vlastnej ceste. Pilót vobec nezaujal a možem byť iba štastný, že som pokračoval ďalej, pretože už v druhej časti sa to neskutočne nakopne a pokračuje v klasickej Skins extáze. A potenciál vidím stále vysoký.4. séria (rozpozerané) ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Jedná se o první seriál vytvořený pro kanál E4. (GreatestFan)
  • V 8. epizodě 2. série s názvem ''Jal'' má Jal (Larissa Wilson) po svém návratu k bytu Chrise (Joe Dempsie)na zádech tašku. Ta ale pak zmizí a při záběru zevnitř se opět objevuje. (GreatestFan)

Reklama

Reklama