Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Amityville: Probuzení (2017) odpad!

Tuctový "horor" s příšernými herci, debilní zápletkou a nulovým napětím. Vyhýbejte se širokým obloukem

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Veškeré kouzlo ze záhady vetřelců bylo smeteno ze stolu tím skutečně nejdementnějším způsobem, jakým si člověk dokáže představit.. Scott zřejmě nepochopil, že pointa o vetřelcích tkví v tom, že čím méně toho o nich víte, tím lépe. Vetřelci se mají vymykat lidskému rozumu; mají být skutečně surreální noční můrou. Z toho, co scénáristé v tomto případě předvádějí, je jasné, že nemají potuchy, za jaký konec to celé uchopit, a tak ze zoufalství vykrádají první dva filmy co to jde, a do ohně pak přihazují plytké kvazifilosofické žvásty. Pak tu máme hlavní dějový zvrat, který je skutečně posledním hřebíkem do rakve. Už teď je jasné, že jediným přínosem Blade Runnera 2 bude pošpinění dobrého jména původního filmu. Covenantovi se doporučuji vyhnout širokým obloukem, ať už jste skalní příznivce vetřelců, nebo nezaujatý divák. Jedna hvězda za smrt Jamese Franca v úvodních minutách filmu.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Panda 2 je vizuálně strhujícím snímkem který dokazuje, že 3D si své místo našlo. Obličejové animace, prostředí a zvířátka jsou strhující, za což si grafici zaslouží potlesk. Tím ovšem veškerá chvála končí, protože ve všech ostatních aspektech film silně pokulhává. Charaktery postav jsou založené na otřepaných stereotypech a samotný Po je karikatura typického amerického tlustého bílého teenagera, který je na cestě za sebepoznáním v doprovodu multi etnické party zvířatek. Velmi nepříjemně působí rasistický podtext v podobě černocha jako opičky, která sklízí jednu ponižující ránu za druhou. Na druhou stranu, úsměv od ucha k uchu vyloudí vztah pandy s otcem, kdy si autoři rafinovaně zahrávají se sexuálním podtextem vrcholící předložením fotografie, která připomíná anální styk. Do filmu se někdo snažil přisypat i trochu východní filosofie, ale vzhledem k tomu, že slouží jen jako zástěra pro hlavní motiv děje, tak působí zbytečně a mimo mísu. Pandu bych proto doporučil jen zaníceným fanouškům animovaných filmů.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Už trailer zaváněl průserem, a po shlédnutí se obavy ukázaly jako ospravedlněné. Příběh vypráví o dvojici anglických sci-fi nadšenců na cestě do mekky všech geeků, amerického Comic-conu. Cestu jim ovšem zkříží mimozemšťan, který je vybaven slušným arzenálem sprostých slov, kouří trávu a vůbec, chová se přesně jako Seth Rogen, který mu také propůjčil svůj hlas. Ve své podstatě se jedná o road movie s mimozemšťanem, který staví na toaletním a sprostém, neotesaném humoru. Autoři si snaží připsat body narážkami na science fiction snímky, které ale příliš hladce do filmu nezapadají a působí jako zbytečná přidaná hodnota. Silně mě provokovalo zanícené přesvědčení autorů o neexistenci Boha a zesměšňování fanatismu s vírou spojenou, přičemž se nám ironicky snaží prodat svojí 'pravdu' o vzniku všeho opíraící se o Darwinovu teorii evolouce. Pegg a Frost bez pomoci Wrighta na vlastních nohou stát neumějí, scénář je plytký, nezajímavý a plný gagů, které vyšumějí bez jakéhokoliv efektu.

plakát

Mazací hlava (1977) 

Tento film je nádherně stylizovaná sonda do pokřivěné duše moderního člověka žijící ve světě, který je odrazem jeho samotného. Ústředními motivy filmu jsou vášeň, vztek, perverze a zoufalství, které jsou předložené vizuálně dechberoucími záběry, atmosferickou zvukovou kulisou a vynikajícími hereckými výkony, které vdechují život tomuto upřímnému a naprosto ojedinělému uměleckému počinu. Lynch ví, že v každém z nás jsou ukryté myšlenky, které si za běžných okolností nepřipouštíme, ovšem tímto filmem je bez skrupulí předkládá a divákovi nezbyde, než se za sebe zastydět. Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. Tento klenot kinematografie si nesmíte nechat ujít!