Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (574)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Atraktivita a humor se vytratily s precizností tichých ninjů, kterých se možná dočkáme ve třetím díle. I přesto je ale Kung Fu Panda 2 výbornou jednohubkou na nedělní odpoledne, ve které se akcí nešetří a nuda při ní nehrozí. Škoda, že jsem neměl možnost (v Praze!) vidět film v originálním znění - o dabing se postaraly opravdové hvězdy, a člověk při závěrečných titulcích jen smutně kroutí hlavou, že to musel poslouchat v češtině... Nejvtipnější postava bezesporu kudlanka. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To jako vykradli Harryho Pottera a mysleli si, že když tam místo lidí budou zvířátka, tak to nikdo nepozná? Navíc už v prvním díle jsem jim prominula, že mistr Shifu zcela náhodou připomíná Mistra Yodu ze Star Wars. Některé vtípky by byly fajn, jen kdyby na mě nepůsobily tak lacině. Celkově je spíš průměrná pohádka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LORD SHEN VYTVOŘIL ZBRAŇ, KTERÁ DÝCHÁ OHEŇ A PLIVE KOV. POKUD NEBUDE ZASTAVEN, MOHL BY TO BÝT KONEC KUNG FU“....... /// Bojovník ,,černé a bílé“ a nejúžasnější kung – fu tým na světě jsou zpátky. Panďák PO má tátu, kung-fu, nudle a spoustu otázek.... (jak může kung-fu zastavit něco co zastavuje kung-fu?).... ,ale hlavně je třeba najít svoji cestu k vnitřnímu klidu. A pobavit. Sehraný bojový chorea týhle partě fakt jdou! Celkem vtipná akční dobrodružná jízda, ve který Po naplní svůj osud, ale tentokrát jsem se dětským smíchem strhnout nenechal, takže u mě ,,za tfy“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět, jak panda zachrání Čínu. 2.) Zjistím, jak může mít husa za syna medvěda. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Fajn pokračování série, které sice nabízí víceméně to samé, co první díl, ale funguje to o poznání hůře, hlavně kvůli nedopečenosti samotného děje, který je až banální a nedává prostor filmu rozvinout své myšlenky a témata. Chtělo to více Shifu, méně beranice a lepšího záporáka. Finální uvědomění a posun Po, působí nezaslouženě. Hlavně také nechápu proč v úvodu přesně vidíme, co se stalo s pandami a následně okolo toho dělají hodinu "záhadu". Diváci by fakt neměli v podobných případech vědět více než hrdina. Přesto pohodová podívaná, která se ale na jedničku bohužel nechytá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pri takýchto filmoch si nejeden uvedomí čo všetko dokáže hudba. Zimmer a Powell vytvorili skvelý soundtrack, ktorý umocňuje epickosť celého príbehu. Kung Fu Panda dva, je znova postavená na jednej myšlienke, ktorá tvorí jeden zo základných kameňov východnej filozofie a učenia a predáva ju divákovi cez kvantum rôznorodých scén, s ktorých niektoré - ako naháňačka mestom, alebo v továrni na ohňostroje, sú naozaj prepracované a hlavne zábavné. To čo mi minule u jednotky vadilo a to neschopnosť väčšieho stotožnenia s postavami, sa mi v prípade pokračovanie trocha vykompenzovalo. Nie ešte do takej miery, že by ma film skutočne ohúril a aby som si mohol povedať, že som videl naozaj skvelý animák, ale rozhodne posúva príbeh na inú rovinu, ktorá je zaujímavá. Príbeh sa viacej sústreďuje na vnútro postáv - dokonca aj vnútro hlavného zloducha, ktoré je podané o triedu elegantnejšie ako v prípade jednotky a tým sa stáva trocha dospelejším filmom, ktorý v rovnakej miere môže pobaviť aj dospelých - hlavne niektorými vydarenými vtipmi. Prísľub trilógie je očividní a úprimne som zvedavý s čím tvorcovia prídu. Zatiaľ sa jedná ale o slušný animák, ktorý mi aj vďaka mojej slabosti pre kung fu filmy, určitým spôsobom lahodí. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Kung Fu Panda (2008) obsahovala viac ako 50 terabytov dát, ktoré boli následne renderované, t.j. bol vytvorený reálny obraz z počítačového modelu. To si vyžadovalo takmer 25 miliónov hodín strojového času. Dvojka v 3D zdvojnásobila systémové nároky a filmári potrebovali diskové pole s kapacitou 100 terabytov, pričom renderovanie zabralo viac ako 55 miliónov hodín strojového času. (Duston_Movie)
  • Pri páde delovej gule do vody počas hlavnej scény v bitke, diváci uvidia veľké šplechnutie spôsobené silným nárazom. Pre jeho záber zblízka bolo potrebné špecializovaným softvérom vytvoriť celkom 10 miliónov častíc predstavujúcich vodnú triešť. (Duston_Movie)
  • Postava Šena (Gary Oldman) byla původně vytvořena jako starosta pro první film Kung Fu Panda (2008), ale byla nakonec vyškrtnuta ještě před výrobou. (KGBelik)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama