Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (64)

plakát

Matrix (1999) 

Naprosto skvělé sci-fi, originální a dobře propracovaný nápad, efektní triky. Kéž by tak chtělo být více takových.

plakát

Černá kočka, bílý kocour (1998) 

Skvěle gradující komedie. Z počátku si říkáte, co na tom filmu všichni mají, ale ke konci už se smějete jako blázen. Za celkový dojem z filmu dávám tam 70%, zbytek dopní naprosto vynikající hudba.

plakát

Počátek (2010) 

Počátek - tak trochu vykradený Matrix. Další film o tom, jak se vám někdo snaží vysvětlit, že realita, ve které žijete, nemusí být skutečná. V tomto filmu je rozebírána tématika snů - mohou nám poskytnout příjemný únik od reality, ale mohou být díky tomu i velice zrádné, nic se totiž nesmí přehánět. A co teprve když se někdo snaží dostat do našich snů a tedy i do naše podvědomí? Naše podvědomí se přirozeně tomuto útoku zvenčí snaží bránit, ale dokáže to? Pokud vás zajímá tématika snů, Počátek ve vás zanechá silný zážitek. Rozhodně doporučuji zajít na tento film do kina, na malé obrazovce by mohl trochu ztratit na kouzlu. Po odchodu z kina, ještě nabitá dojmy, jsem film hodnotila 5*, když jsem pak začala nad filmem přemýšlet, určitě bych mu minimálně jednu vzala. Například děj je (podobně jako u Matrixu) téměř žádný. Myslím ale, že ve výsledku si Počátek za celkový dojem, skvělou hudbu, efekty i nápad těch 5* zaslouží. Navíc je zde i pár poměrně humorných míst.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Na to, že se jedná o filmový pravěk, tenhle film má nápad, příběh i vtip - klobouk dolů!

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Krásné zpracování klasické pohádky se skvělým obsazením, pěknou hudbou, kterému nechybí ani humor.

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

"Ať už peklo bylo či nebylo, vymyšleno bylo dobře." Hezčí peklo asi opravdu hned tak někdo nenatočí... Krásná česká pohádka, která nepostrádá humor, pěknou hudbu, princeznu, čerta, lásku ani poučení.

plakát

Červené střevíčky (1948) 

Moc pěkný nadčasový film, který po rekonstrukci až neuvěřitelně ožil, nikdy byste nevěřili, že se jedná o přes padesát let starý film. Navíc vřele doporučuji, pokud máte rádi tanec a divadlo.

plakát

Rango (2011) 

Průměrný příběh, vtipy klasické animákovské, skvělá hudba a zpracování opravdu vynikající - vážně jsem věřila, že ten muž je herec. :-)

plakát

Taxidermia (2006) 

Ať už tento film působí jakkoli, rozhodně se jedná o film velice zajímavý. Myslím, že označení horor je trochu zavádějící, Taxidermia je spíše film nechutný - rozhodně nedoporučuji pro slabší povahy. Já osobně se musela často smát, abych se nepozvracela (jak to značnou část filmu dělají postavy). Ráda bych nějak film shrnula, ale myslím, že je to nemožné, Taxidermia přináší zážitek tak nepopsatelný, že to prostě musíte vidět...