Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Samotáři (2000) 

Všechny generace, když se sejdou na rodinné oslavě, s úsměvem citují z tohoto filmu. Klidně bych Samotáře nazvala legendou a klenotem mezi českými filmy. A jak já ráda ty soundtracky, tak hudba k Samotářům vede ze všech nejvíc....

plakát

Donnie Darko (2001) 

Dlouho jsem nemohla najít vhodná slova pro dostatečné ocenění Donnieho Darka. Je to film, který se líbil úplně každému, komu jsem jej s nadšením doporučila. Mnozí uznali, že žádá několikeré shlédnutí. To je i můj názor. Donnie Darko, nelze jej patřičně vstřebat a vychutnat pouze jedním shlédnutím. Skutečně ojedinělý námět (pro mne tedy) podbarven citlivě zvoleným soundtrackem. Head over heels...THE KILLING MOON... Usedněte k plátnům, obrazovkám, monitorům a soustřeďte se na každičký detail. Filmová poezie.

plakát

Biutiful (2010) 

Kdybych mohla, hodnotím dvakrát pěti...v poslední době nejsilnější snímek, který jsem měla tu čest shlédnout. Film, který člověku zraje v hlavě ještě několik týdnů. Nebudu unavovat superlativy naditým komentářem, vše bylo řečeno... Úžasný film.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Hodnotila bych kladněji, nebýt rozdělení filmu do dvou částí. Myslím, že není třeba se rozepisovat o hereckých výkonech či parádních efektech. To vše už jsem ocenila v předchozích dílech. Poslední byl sice asi nejlépe proveden, co se vizuální stránky týče, ale v případě děje jsem byla místy strašlivě ztracená. Všeho moc škodí - u filmu dvojnásob.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Dokonale odpočinková záležitost, ačkoliv chvílemi jsem cítila až lítost nad tou příšernou smůlou, která potkala dva nepříliš pohledné kamarády, kteří: "si nikoho nevšímali" a přece stále dokola něco packali....Šťastný konec byl tady přímo nutností! Příjemný film, neotřelá parodie.

plakát

Osmdesát dopisů (2010) odpad!

Tento film je pro mne ponaučením, že ne vždy mohu čekat od filmu takový zážitek, jako slibuje krátké shrnutí jeho obsahu. Vskutku nepochopím režisérovo přesvědčení, že neherci vyjádří atmosféru lépe. Pro snímek jsou charakteristické dlouhé, často nic neříkající záběry, které diváka unudí k smrti. Příběh je oproti problémům lidí té doby téměř úsměvný. Ke konci promítání již mnozí z diváků neudrželi své rozčarování a nahlas se smáli… Ti, kteří tedy do toho konce vydrželi. Takže abych to shrnula, pokud nejste milovníci uměleckých filmů či velmi senzitivní osobnosti, rozhodně se tomuto vyhněte.