Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (253)

plakát

Nebezpečné myšlenky (1995) 

Vyzáblá former marine Michelle Pfeiffer snažící se ukočírovat a dotáhnout k matuře černý, mexikánský a bílý (hrající si na negry) děti. Bez šťávy, trapně zdlouhavé a předvídatelné. Pokud chcete vidět dobrý film o rebelských studentících neuznávajících veškeré autority a mrdajicích na systém, pusťte si 187. A pokud chcete slyšet pořádnou pecku nepouštějte si Gangsta Paradise od Coolia, ale Amish Paradise od Ala Yankovice.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Spíše větší zklamaní. Nevím, kde začít, už vím u toho ocase Tatuma, když mu to dotancovalo začal si hrát s bílým tílkem od krve a četnými zraněními po těle na novogeneračního Johna Mcclena, ale jeho auru stupidního šampónka točícího se v rytmu RnB kolem tyče s basekou do zadu, mu ani tenhle akcí zbytečně přeplněný remake šňůry smrtonosných pastí neodpáře. Jamie Foxxe mám rád proto mě zklamal nejvíc, určitě prohlásil ,,vždycky jsem si chtěl zahrát amerického prezidenta" a v době Obamova dřepění na židli světa má konečně tu možnost, po luxusním Djangovi vzal tenhle švár? To nechápu. A Emmerich, asi škoda mluvit, snaží se ukázat, že alespoň s odkazem na svůj Den nezávislosti má na pořádný akčňák a nejen průmětné katastrofáky. Ukázal jen to že už od doby Univerzálního vojáka nemá a nesčet záběrů na prezidentovi tenisky (to se mu asi zdálo hodně vtipné) to ani víc nebudu komentovat.

plakát

Sid a Nancy (1986) 

„Žij rychle a umři mlád!“ - Sid Vicious. A to se mu vlastně splnilo, ale nebudu předbíhat. Gary Oldman působivě ztvárnil roli basáka Sex Pistols (sice mu občas vypínají zesik, protože baskytarista není zrovna extratřída, ale co) a ztělesnění punku Sida Viciouse. Chloe Webb jsem sice předtím moc hrát neviděl, ale řekl bych že jeho našlehanou uřvanou starou zvládla dobře. Všichni a všechno v tomhle filmu je prý ?boring! a vlastně i tenhle film. Je jisté že Sid Nancy nadevše miloval a zda ji zabil? Tenhle film se spíš opírá o soudy kriminalistů, kteří se shodují, že pod vlivem drog vraždil, právě Vicious, existují však i jiné verze. Například že ji zabil drogový dealer. Sida Viciouse nakonec v 21 letech zabije heroin od ženy, která mu dala život - jeho matky, jaká to ironie osudu.

plakát

Hooligans - Zákon tribuny (2006) (seriál) 

Danny Dyer, pro uklidnění svých napjatých nervů, hulící jedno retko za druhým, se nebojácně infiltrovává do tvrdých jader těch nejdrsnějších fotbalových "fans" aby mohl diváka co nejlépe informovat o dění kolem fotbalového násilí.

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Ten Greengrassův kameraman má snad Parkinsonovu chorobu? Ale hlavně díky té nezbedné třesavé kameře si člověk připadá, jako by byl součástí toho původně nevinného pochodu napříč městem ve kterém vyrůstal, který se zvrhne v masakr, který se zapíše nevinou irskou krví do dějin britsko-irských rozepří. Nemá cenu to tady rozebírat, je to síla, nutno vidět.

plakát

Boj o patent (2008) 

Zrovna mám na svým autíčku rozbitý cyklovač stěračů a (ne)funguje to přesně tak, jak to bylo před zavedením Kearnova vynálezu Fordem do výroby. Je to asi tak: Vždy když prší vzpomenu si na tohle neuspořádané a zdlouhavé drama, ale jakmile to nechám spravit Flash of Genius se mi vypaří jako nevýrazný film z mé negeniální hlavy.

plakát

Gladiátor (2000) 

Z pokusu být muzikantem se stal nadějným australským talentem, z australského talentu se stal prvotřídním hollywoodským hercem. Právě tady se naplno projevil nastřádaný potenciál Russella Crowa, tady v historicky smyšleném, ale dojemném příběhu Maxima Decima, tady pod vedením režiséra Scotta. Konečně ukázal co umí a globus a oscar za roli gladiátora si rozhodně zasloužil, i to že se díky roli stal jedním z nejobsazovanějších herců současného amerického filmu.

plakát

Pot a krev (2013) 

Tři Cooltůristi, bílej zmrd Wahlberg, černej ňouma Mackie (kterej měl ramena jak sešlapanej rejč) a žlutohnědej naivní Johnson všichni oteklí a vypadajicí jako když synchronně spadli do včelího úlu mozkem napřed a jeden z nich dokonce tím spodním mozkem, protože mu do něj jeho maselnatá přítelkyně furt píchá další a další žihadla. Abych to zkrátil zosnují ve svých titěrných steroidama vysmažených hlavičkách dokonalý plán, který podle nich nemá chybu, nebo snad ano? Parádní kousek z Bayovi sbírky, který je snad žánrově všechno co je nahoře uvedeno, jen ne drama..jo a nebyl to kurva Monk s kým chtěli ty ninjové vyjebat? Ačkoliv film byl v jistých detailech (viz třeba ninjové) úplně stejný jako reálný pripad, který byl předlohou, ve skutečnosti to komedie určitě nebyla.

plakát

Argo (2012) 

Argo: film o neexistujícím filmu, aneb jak dobro tedy síla a integrita amerického národa zvítězila nad zlem. A Affleck se fakt snažil ukázat, že všechno jde když se chce a že síla amerického tajného úřadu je větší, než rána do hlavy z hlavně útočné pušky kopie kalašnikova typu 56 tolik oblíbené Iránským nepřítelem. Já mu to nezazlívám natočil hezký film o americké hrdosti, ale hlavně pro američany, prosťoučkému středoevropanovi jako jsem já to moc nedalo. Amíci si i museli dát oscara aby svou nadvládu nad zbylým světem ještě víc podtrhli, ani jim to nezazlívám, jsem zvyklý žít s tímto faktem.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Že by karma zafungovala? Zachráníte malýho bezbranýho blonďatýho caparta a i bez prkna sjedete tu největší vlnu a na konci se zázračně setkáte s celou (skoro celou tím myslím po zdravotní stránce) rodinou. Teď vážně silný příběh, skvělý herci a nejlepší katastrofák je na světě.