Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (35)

plakát

Hadí plyn (2023) 

Krásné podobenství o tom, jak tenká slupka civilizace je na nás nalepená. Ostatně si to v reálu dokazujeme každou chvíli.

plakát

Staříci (2019) 

Martin Dušek a Ondřej Provazník vědí, co chtějí říci a našli cestu jak to dostat do filmu. Navíc je to velmi fyzický film, který s hrdiny asi vice prožije ten, kdo už trochu hůře po ránu vstává z postele a natažení ponožek pro něj není snadným úkonem, který provádí jedním vrzem ve stoji na jedné noze.

plakát

Sherlock Koumes (2018) 

Viděl jsem už lepší animované filmy, ale Sherlock Koumes mě nezklamal. Hraje si vtipně postavami a příběhy A. C. Doyla, takže na své si přijde i postarší milovník klasických detektivek a přitom může vzít bez obav své ratolesti, které si užijí nejrůznějších vtípků i přehršle trpajzlíků rozličných charakterů. A nejlepší je padouch Moriarty!

plakát

Tátova volha (2018) 

Výborná Eliška Balzerová stejně jako Táňa Vilhelmová. Dohromady jim to jde skvěle a Jiří Vejdělek toho využil. Je to od něj trochu jiný film, chvílemi vážnější, někdy zamrazí, ale pak zase přijde na řadu smích, kdy opravdu víte, čemu se smějete (což u mnohých nedávných českých "komediích" netuším už ani před závěrečnými titulky). A ta Volha je fakt parádní kára!

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Scarlett Johansson, kyberpunk, svět budoucnosti, výtvarné zpracování - to vše je za 5*

plakát

Já, padouch 3 (2017) 

Další dokonalá animovaná groteska pro všechny věkové kategorie, několik jednoduchých příběhů, spousta výborně načasovaných příhod, vtipů a gagů. Gru, jeho rodina zahrnující nově i bratrské dvojče a hromada Mimoňů rozhodně neztrácejí dech a naopak přidávají na tempu.

plakát

Křižáček (2017) 

Film, s kterým jsem se pral. Poprvé marně, čekajíc na děj, na dialog, nápovědu a vysvětlení. Podruhé jsem si jej již bez godotovského čekání užíval a putoval spolu s tvůrcem filmu nabídnutými krajinami a obrazy, které jsem si z filmu tentokrát s chutí vybíral a určoval sám poučený prvním nevydařeným soubojem.

plakát

Mumie (2017) 

Po všech těch mudrujících superhrdinech v trikotech a s depresí se celkem nenápadně blíží nový trend a Mumie je více než dobrý začátek. Už jen tím, že je jiná. Rozhodně se nepodbízí, nechce být za každou cenu vtipkující ani hororově šokující. Příběh ctí poměrně čestně ducha prapůvodní předlohy, Cruise se drží zpátky a Boutella by si zasloužila, aby se dokázala ze svého nového hrobu vyhrabat i do dalších filmů této série.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Naprosto dokonalý popcorn, jaký občas potřebuje každý. 136 minut vypnuté logiky a na 100% zapnuté zábavy. A navíc jako bonus skvěle napsaná role pro Stathama, který ji i výborně podle režisérových rozkazů provedl.