Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Doporučuji, pozitivní fim, lze podávat i jako antidepresivum! Nasmějete se i vás pohladí po duši.

plakát

Morgiana (1972) 

Vynikající žánrovka. Někdo tu režisérovi vytýká přílišnou stylizovanost, tu já taky nemusím, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo, naopak to bylo velmi působivé. Vynikající výkon Ivy Janžurové i Niny Divíškové, skvělá hudba, dobrá pointa - až si vyčítám, že mi tak dobrý film tak dlouho unikal.

plakát

Mravenci nesou smrt (1985) 

Normalizační protidrogová agitka, neumím si představit, jak to na diváky muselo působit tehdy, dnes vzbuzuje už jen úsměv a sledovat se dá pouze z recese. Člověku se ani nechce věřit, kolik kvalitních herců do toho uvrtali...

plakát

Sama v čase normálnosti (2010) (TV film) 

Příjemné překvapení. Ač jinak moc nemusím Nelu Boudovou, tato role jí sedla jak ušitá. Přesvědčivě zahraná byla i role nesnesitelně starostlivé babičky Zdeny Herfortové. Děj je vhodně zasazen do dobových reálií. A hlavně si myslím, že takové filmy by se točit prostě měly - jako memento (nejen) pro ty, kteří tu nelehkou dobu osobně nezažili.

plakát

Anglické jahody (2008) 

Šmarjá, to je děsivý. Děj je velmi nepravděpodobný, vleče se pomaleji než přenosy z Poslanecké sněmovny, mladí hlavní hrdinové jsou nesympatičtí, navíc příšerně hrající, nejlépe herecky vychází ten ruský křen, co se na ně nalepil :-) film nezachrání ani pár renomovaných herců (Preiss, Divíšková...) = nebrat....

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Seriál patří k tomu nejlepšímu, co může US sitcom nabídnout. Budete je milovat všechny - zmateného Leonarda, pedantského Sheldona, za střízliva nesmělého Rajeshe i lamače ženských srdcí Howarda, všichni jsou shodou okolností fyzikové, a tak jejich střety s reálným světem stojí za to. Když se k tomu přidá jedna trhlá blondýna odnaproti, je z toho velmi slušné antidepresivum, které rozhodně nestavím níže než Friends nebo HIMYM.

plakát

Crash (2004) 

Fascinující, dechberoucí, nejsem schopná pochopit, jak je možné, že mi film tak dlouho unikal. Pro mě větší zážitek než stylově podobná Magnolia, dějové propletence jsou zde přehlednější, filmu prospívá i kratší stopáž a výborné herecké výkony. A mnoho morálních dilemat k zamyšlení, podaných ovšem tak, že neprudí a člověk je ochoten se nad nimi zamyslet.

plakát

Bratři (2009) 

Podle popisku k filmu jsem čekala, že mě zpracované téma více sestřelí. Film plynul jakýmsi unylým tempem, nevěděla jsem, co si o tom myslet. Závěrečná gradace sice trochu vylepšila mé hodnocení, ale stejně mě mrzí, že jsem nedala přednost skandinávské verzi (ale kde ji sehnat, že...).

plakát

Orphan (2009) 

Ach můj bože, pro mě osobně jeden z nejděsivějších filmů, co jsem viděla. Uhrančivý výkon děsivé proměny Isabelle Fuhrman, gradace napětí ke konci a vlastně až do závěrečných titulků, přesvědčivé výkony ostatních představitelů (lehce nevěrohodně působil snad jen otec, nechce se mi věřit, že by se tak dlouhodobě a vehementně zastával adoptovaného dítěte), krásné kulisy a atmosféra filmu děsivá - obzvlášť díváte-li se večer/v noci.

plakát

Čapkovy kapsy (2011) (seriál) 

Klobouk dolů před mladými režiséry, skvělý televizní počin. Kvalitní herecké obsazení a dobová věrohodnost. Kéž by takoví talentovaní tvůrci dostávali více příležitostí!