Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (151)

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Kdybych mohl, dám deset.

plakát

Modrý samet (1986) 

Český debing. Bez debaty. Stěpnička vládne na zemi i na nebesích. A Lynch servíruje tuny své přesně aranžované psychopatie bez jediného pomrknutí nebo zaváhání v koncertu, který by měli promítat dětem místo Arabely, aby si brzo uvědomily, jak to na tom světě chodí. Bobby Peru možná nezná oddechu, ale Dennis Hopper jde píchat a pije svůj bourbon. Když padne tma. A tma je celý tenhle film.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Maximální šílenství, ke kterému Miller třicet let střádal nápady jako pěťáky do prasete. Nelítostný souboj nového tisíciletí, který dal trikově bezohledně na prdel všem o generaci až dvě mladším americkým buzíkům. Existuje jenom jízda, jenom pustina a jenom brutalita. A to Max není hlavní postava. Ovace ve stoje. Ne za příběh, ne za masky (ale panebože!!), ale za to, že dva stáli proti řadě nepřátel. A na tom záleží.

plakát

Samba (2014) 

Nakache jede, Omar Sy je bůh a i ta Gainsbourgová, kterou mám po Nymfomance zafixovanou jako symbol absolutní ženský nepřitažlivosti, je tam docela milá. Perfektní směsice sociálního dramatu o přežívání ilegálních imigrantů ve Francii a laskavého humoru a romance, přičemž ani v jednom film nesklouzne do parodie nebo vyhranění žánru. Perfektní. Nikdy jsem si nemyslel, že budu řvát smíchy vida jak někdo hladí koně. Tady se stalo.

plakát

Píseň moře (2014) 

Tomm Moore je moc talentovaný na to, aby byl slavný.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Co dostanete za záchranu světa? No co dostanete? Aneb co by stalo, kdyby se James Bond konečně přestal chovat vážně jako hovno a vytěžil něco ze svého komediálního potenciálu. Ale je to vlastně jedno, protože Vaughnův Galahad by mu dal stejně ledabyle na prdel jako kostelu plnému klerofašistů.

plakát

Stranger: Mukó hadan (2007) 

Námrd. S klišé, ale na tom nesejde. Finální souboj má nejlepší choreografii, jakou jsem v životě viděl.

plakát

Nebe nad Berlínem (1987) 

Až se na to podívám příště, budu dávat větší pozor. Pomalé, kolébavé, rozjímavé tempo a velké otázky. Poslední dobou nezávisle na sobě neustále narážím na existencialismus. Tady se mi líbil. I poetika a estetika důvodu, proč se Damiel stane člověkem. Výtečné.