Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (1 114)

plakát

Star Wars: Akolytka - Den (2024) (epizoda) 

Rozhodně výrazné zlepšení oproti minulé epizodě. Ale dávám jen tři hvězdičky. Proč se Jecki loučí s Oshou a vypadají jako nejlepší kámošky, když dosud měli tak jednu společnou scénu? Tady to snad vypadá, jako bychom o něco přišli. Epizoda se snaží vyprávět až moc a pro jednou chce budovat své postavy, ale v dvaatřiceti minutové stopáži to při tolika postavách jde všechno. Na závěr tu máme opět otravný cliffhanger, který mě po vzoru předchozích epizod neskutečně naštval. A o tom, jak velký prostor dostal mistr Kelnecca, se snad bavit ani nebudeme.

plakát

Motorkáři (2023) 

Já tomu filmu ani nemám co vytknout, protože po řemeslné stránce se jedná o konzistentně dobře odvedenou práci. Jeffu Nicholsovi se povedlo dokonale vystihnout povahu motorkářů a ještě do rolí obsadil herce, kteří se na ně náramně hodí – Tom Hardy předvádí svůj standardní „venomovský“ výkon, Michael Shannon si těch pár svých vět náramně užil a Austin Butler znovu dokazuje, jak od „Shannary“ herecky vyrostl. Upřít se nedá ani vývoj postav, tak co je na filmu špatně a proč tak malé hodnocení? Nevoní mi příliš námět a nemám v oblibě násilnické a povalečské typy kouřící jedno cigáro za druhým a chlastající v kuse pivo. Pokud měl film za úkol polidštit tuto skupinu normálním smrtelníkům a třeba mě donutit změnit na ně názor, tak to se mu nepovedlo. Není to vůbec špatný film, jen je pro mě tak vzdálený, že jednou stačilo a zítra už o něm opět nepotřebuji vědět.

plakát

Star Wars: Akolytka - Pomsta / Spravedlnost (2024) (epizoda) 

Tady mi přišlo, že ty neduhy špatné režie, scénáře a práce s herci jsou snad vidět ještě víc. Možná za to může i převážná část scén točena na jedné lokaci (planeta Olega). Přesto to nebudu hanit a dám tomu rozhodně šanci. Nejedná se o ale žádný hit, ale není to ani vyložený průser. Jen je škoda, že když už se najme nový autor (Leslye Headland), tak dostáváme takovou fádní věc.

plakát

Star Wars: Akolytka - Ztracená / Nalezená (2024) (epizoda) 

Pilot nebyl vůbec špatný a jako úvod fungoval obstojně. Poznáváme celou řadu postav, které bude za to stát sledovat (Osha, Jecki, Yord). Zatím si úplně nejsem jistý tou zápletkou, která je na můj vkus snad ještě průhlednější než počiny dua Favreau / Filoni. A kvalitu děsně žene dolů režie a slabá práce s herci, kteří jsou ve scénách prkenní. Rozhodně mě to ale zatím nijak neuráží a dám tomu šanci.

plakát

Star Wars: Akolytka - Osud (2024) (epizoda) 

Já nevím, ale nepůsobí to na mě jako Star Wars. Je to snad mix Star Wars, Zaklínače a dalších fantasy a sci-fi. Zápletka se bohužel dala odhadnout už po první minutě a v epizodě jsme se nedočkali žádného překvapení či zvratu, který by si na chvíli hrál s našimi mozky. Je jasné, že v posledních deseti minutách něco zásadního chybí, co si asi tvůrci schovávají do dalších flashbacků. Jediové přece musí udělat něco ohavného, aby to v současném ději dávalo smysl. Možná to měli ale dát sem, protože jinak tato epizoda působí nedokončeně a neúplně. Jo a ta hudba je taky nic moc - hodně hluchá a nevýrazná.

plakát

Fallout - Začátek (2024) (epizoda) 

Hm, tak takhle se dělá výborné finále, kde se všechny dějové linky propojí do jednoho a vše dává smysl. Každá postava dostala svůj konec, každá postava dostala své propojení s hlavním dějem a ostatními postavami. Tleskám. Scénář na výborné úrovni po celou dobu sezóny a máme tu konečně seriál podle hry, která má možnost celosvětově zaujmout ve velkém. Tohle byla fakt jízda a těším se na druhou řadu. Snad si to udrží stejnou kvalitu.

plakát

Star Trek: Discovery - Life, Itself (2024) (epizoda) 

Jsem samozřejmě rád, že jsme u konce a toto utrpení skončilo, ale přesto i já tady budu končit pozitivně. Poslední díl se povedl a beru to jako důstojné rozloučení s celou sezónou, seriálem a posádkou. Ta mi sice úplně nepřirostla k srdci a po druhé řadě se seriál vydal za mě nepochopitelně podivnou cestou, ale tahle závěrečná rozlučka se povedla a nyní ukápla i oprávněná slza. Jednou se tedy smiluji a dávám pouze za tento díl plný počet.

plakát

Fallout - Radio (2024) (epizoda) 

Výborné budování pro závěrečný díl. Seriál je všeho tak plný, přesto je to prakticky jen o to dostat jednu hlavu k jedné ženské. Celá řada může působit jako jednoduchá pouť, ale nesmírně to baví, protože na cestě se vždy potkáme někoho či něco zajímavého. To platí i tady. Nejlepší je snad zápletka ve Vaultu 33, kde to postupné odhalování působí hodně mysteriózně.

plakát

Fallout - Past (2024) (epizoda) 

Nevím, zda bylo moudré hned zakomponovat do děje další Vault a další jeho problémy. Určitě ale cením, že se zápletka tam vykrystalizovala hned v úvodu a nikdo nás netahá za nos několik epizod.

plakát

Star Trek: Discovery - Lagrange Point (2024) (epizoda) 

To vyhlížení konce už je opravdu za dveřmi. Tak pojďme ještě jednu epizodu zkousnout a jsme s tímto seriálem hotovy. Nepřijde mi, že by to nějak gradovalo ať už k finále řady a už vůbec ne k finále seriálu. Nevím, co by mohlo zachránit poslední díl a spíše tomu nevěřím, ale příští epizodu si pustím na počest Star Treku v nezrychlené formě (doteď jsem jel na 2×).

Časové pásmo bylo změněno