Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Roma (2018) 

Excelentní ukázka brilantní filmařiny..

plakát

Přízrak (2017) 

Film jako umělecké dílo..Rozhodně není pro každého. Vyžaduje trpělivost a specifické naladění. Své publikum si ale určitě najde.

plakát

Asi to ukončím (2020) 

Pokud diváci hodnotí film "jako blbost", evidentně jej nepochopili. Rozhodně to není tradiční, komerční záležitost pro nenáročné, popcornové publikum, ostatně jako ostatní filmy pana režiséra. Jde o film lehce bizarní, matoucí, temný, umělecký, smutný, snový...Je možné, odnést si z něj mnoho, nebo také nic. Herecké výkony jsou zde opravdu na úrovni, zejména představitelka hlavní ženské role. Jsem ráda, že mám poslední dobou štěstí na filmy, u kterých se mé mozkové buňky namáhají.

plakát

Vesnice (2004) 

Vesnice je dodnes bohužel velmi nedoceněný film.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Jeden z nekrásnějších filmů mého života..

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Rozhodně jeden z nejpůsobivějších a nejděsivějších katastrofických filmů, který jsem kdy viděla. Lidská bezmoc a následné čím dál tím více primitivnější chování je zde zachyceno dokonale. Tento film s přehledem strčí do kapsy kdejaký komerční kinotrhák. Můžeme si jen přát, abychom jednou takhle nedopadli.

plakát

Děrsu Uzala (1975) 

Takové filmy se dnes již netočí. Příběh o lidské dobrotě, skromnosti, hlubokém přátelství i lidských hodnotách. Velice působivý filozofický a především lidský film. Jak neuvěřitelně malý je člověk proti síle přírody a jak velký zároveň dokáže být, je-li člověkem.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Film který si nehraje na velkolepé dílo a přesto je velkolepý. Je neuvěřitelné, jak opice téměř ve všech scénách přehrávají skutečné herce. Jejich boj jim pak nelze nepřát. Osobně bych je přirovnala k otrokům, kteří už řekli dost a bojují za svoji svobodu. Sekvence kdy se náš opičí hrdina postaví proti mladému trýzniteli a křičí: NE! je neuvěřitelná. Zde můžeme jasně vidět, jak to dopadá, když si lidé hrají na Bohy. Plány se samozřejmě zhatí a lidstvo se tak dostává na pokraj své záhuby. Jako v mnoha žánrově podobných filmech, zde můžeme pozorovat lidský chtíč po penězích a úspěchu. Zároveň ale také zoufalou snahu jednoho člověka zničit zákeřnou chorobu. To vše ale není podáváno velkolepě, nýbrž spíše nenápadně. Narozdíl od mnoha letních trháků, tomuto nechybí inteligence a hloubka. Samozřejmě se najdou jisté drobé výtky ke scénáři, ale jsou vcelku zanedbatelné. Trochu mi chybělo, že film není delší a autoři nás vrhnou rovnou do děje. Srovnání s původní Planetou opic není na místě, jelikož tento film je jakýsi prequiel původního filmu. Ten stál na tehdejší dobu na velice překvapivém a znepokojivém závěru. Dnešní film pojednává o zániku jednoho a vzniku nového života. Těším se na další projekci. Go go monkeys!

plakát

Wrestler (2008) 

Film který se dotkl mého srdce. Není možná tak divácky atraktivní jako např. Requiem za sen či Aranofskyho nový vynikající počin Černá labuť, ovšem to mu na kvalitě neubírá. Přestože zde režisér zobrazuje život dá se říci ztroskotalého strarého a smutného chlapa, který není schopen navázat vztah ani s vlastní dcerou, film nepůsobí depresivně. Naopak ukazuje vnitřní sílu jednoho člověka, nenechat se zlomit a postavit se opět na vrchol. Přestože se ve filmu objeví pár scén, které by mohly svádět k lehkému patosu, naštěstí se tak nestalo, o což se samozřejmě zasloužili vynikající herci (Rourke, Tomei, Wood), kteří do filmu vnesly opravdivost, lidskost a duši. Nikdy bych si nepomyslela, že budu tak opěvovat film, který se točí okolo sportovního prostředí. Už jen díky nezapomenutelnému závěru se diametrálně liší od většiny filmů s podobnou tématikou.

plakát

Králova řeč (2010) 

Vynikající britská konverzačka pro lehce straromódní diváky, kterým nepřekáží lehký konzervatismus filmu a dokáží ocenit přesvědčivé herecké výkony hlavních představitelů. Z Colina Firtha se s jeho posledními filmy zkutečně stává pan herec a Geoffrey Rush byl pán herec odjakživa.