Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Kozub: Bez urážky! (2023) (pořad) 

Kozuba mám moc ráda, je pohotový, vtipný a chytrý. Ale tato show byla založena jen na vulgarismech... Za mě zklamání.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Dlouho jsem neseděla v kině tak dlouho a předem jsem se toho trochu děsila. O to víc mě nadchlo, že jsem neměla potřebu během filmu podívat se, kolik je hodin. Po lehké skepsi ze začátku se začal film skvěle rozjíždět a posledních cca 45 minut opravdu stálo za to. Nelituji, naopak - film měl hloubku, ale výbuchy smíchu v kině u některých scén to celé příjemně odlehčovaly. To se prostě musí vidět... Dávám poctivé čtyři hvězdy!

plakát

Bouře ve větrovce (2014) 

Kdyby šlo hodnotit pěti otazníky, dám pět otazníků. Nevím, co si dal Paul Cabon a nevím, co si při sledování filmu dali ti, kteří hodnotili plným počtem. Ale tohle není film pro čistou hlavu :-)

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) odpad!

Ani pohádka, ani komedie, ale bizarní satira s pohádkovými postavami. Takový film si umím představit někdy večer na Artu, ale určitě ne na Štědrý večer na ČT, kdy rodinky s dětmi a milovníci pohádek čekají úplně něco jiného, a to Pohádku. Pro mě paskvil a navíc s hroznými dialogy.

plakát

Lucy (2014) 

Skvělý námět, výborná Scarlett Johansson, ale tak nepovedený film... Na můj vkus to bylo bohužel více "fi" než "sci". Protože když se ze science fiction stane pohádka a když se z chytré holky stane počítač, nemůžu prostě hodnotit lépe...

plakát

Nezlomný (2014) 

Angelina si vybírá těžká témata a za odvahu klobouk dolů. Neubráním se srovnání s jejím předchozím filmem a opět je děj trochu roztříštěný. Ale už zdaleka ne tak moc. Příběh je navíc ještě poutavější. Dlouho jsem váhala mezi 3 a 4* jednak kvůli roztříštěnosti děje a jednak kvůli trochu strnulému výrazu Jacka O'Connella, který ukázal nějakou mimiku až při zvedání dřevěného trámu. Ale byl to zážitek.

plakát

Čítanka (2013) (pořad) odpad!

Předčítání má význam jen tehdy, když ho má dítě živě . Skrz obrazovku bohužel nefunguje. Proboha čtěte si s dětmi aspoň čtvrthodinku denně a nenechte je uspávat televizí...

plakát

PanMáma (2013) (seriál) odpad!

Myslela jsem, že účinkování Šteindlera v Gymplu bylo z nouze. PanMáma můj soucit dokonale zazdil. Česká soda se musí obracet v hrobě televizní zábavy.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Čistý a napínavý thriller s klasickým úchylem, který si nese trauma z dětství. Kdyby na konci američtí policisté začali Halle Berry a tu unesenou holku balit do dek a nosit jim kafe v kelímku, dala bych 3*. Ale takhle musím dát jasné čtyři, protože stručný konec mě stručně a jasně překvapil.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Pozor obsahuje spoiler! Na film jsem se podívala se zájmem, abych ho srovnala s knihou, kterou jsem nedávno dočetla. No asi jsem to neměla dělat :-) Dala bych filmu klidně pět hvězd, ale tolik mi toho v něm chybělo... Např. některé momenty se starostovou ženou Ilsou, i onen osudný nálet a jak je možné, že z něj vyvázla Liesel živá. Chyběly mi tam zlodějské akce s Rudim i denně poplivané dveře :-) I přesto se mi film hodně líbil a nemůžu dát méně než čtyři hvězdy. Skvělá byla hlavně Rosa Hubermannová a její muž. Doporučuji.