Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Bowser 

všechny recenze uživatele

Páni, čekal jsem o hodně větší zábavu. Třeba se to rozjede, ale moc šancí tomu nedávám. Jak jsem rychle začal seriál sledovat, tak i rychle skončím. Doplňuji komentář. Tak nic se nerozjelo, spíše zhoršilo. Tak trapný český seriál jsem jakživ neviděl. Už i ty děti nemají žádné svoje nespisovné vložky. nejvíc se bavím, když mluví ve třídě jen jeden jedinec. Nova by občas měla nějákou tu hodinu navštívit a zjistit, jak to ve skutečnosti je. Trávení dětí o přestávkách a o jiném volném času je taková prkotina. Radši už nic psát nebudu a ruším ty dvě hvězdy, protože je tomuto seriálu nemám absolutně za co dát! ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Projekt pomýlený a zoufalý jak coby variace amerického seriálového hitu Glee, ale tak i v souvislosti s tou diváckou cílovkou, když Nova předem marně míří do řad teenagerů, aby nakonec zbaběle a pohodlně se schovávajíc v Růžové zahradě oslovila tak možná padesátníky, což jasně dokazuje i ta nostalgická sázka na Libušku Šafránkovou.. Pawlowská, Hornová a duo El Barto ?? To jako vážně ?? ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

1. Celý svět slyšel tu zprávu z Novy, celý svět zchvátily mdloby, celý svět vyskočil od lahváčů a zapnul monitory. 2. Dobrý seriále Gymple, tak jsme se konečně dočkali, celý svět počůral se smíchy, Češi tomu z gauče tleskali. 3. Já to tak zazpívat nedovedu, trémou třese se mi dneska hlas, má to prý dílů třista dvacet sedum a lid je blbý podle vás... ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Gympl je sice o něco lepší než strašlivá Základka, ale přesto působí hrozně uměle, postavy jsou povětšinou dost nezajímavé a to co občas vypouštějí z pusy je něco strašlivýho. Navíc česko našlo svou Kristen Stewart - mladá "herečka" Hana Tomášová je totiž něco neskutečného. Herecké výjimky tvoří snad jen Bydžovská, Šafránková a Leichtová, jinak je to fakt voser. Celkově je Gympl jen další standardní "novácká" blbost. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

České televize by potřebovaly nějakou renesanci, jinak si mě určitě nezískají. Jak jinak zastavit tu oblibu v tomto stylu komediálně dramatických, dramaticky komediálních paskvilů s rodinným podtextem? Prostředí pro mě naprosto fajn, bohužel postavy nepřesahující rámec svých stereotypních škatulek a herci se nesnaží hrát nějaké závratné herecké koncerty. (jako obvykle hrají hlavně sebe) Nechybí ani novácké triky jak si získat typické české publikum: trocha zpěvu známých českých evergreenů, offscreen hraní na klavír public domain písní, atd. Scénář je na typické českotelenovelistické úrovni a ač postavy mluví poměrně realisticky, občas je děj trochu neuvěřitelný. Co se týče druhé poloviny škatulky zde na ČSFD, tj. komedie, to je typická česká klasika, kupodivu v rámci možností i ne tak křečovitá, ale přesto skutečně málo vtipná. Do renesance nás čeká ještě dlouhá cesta, ale Gympl s učením omezeným (bez r, cca 5 učitelů, kteří moc času na obrazovce za katedrou nestráví) se ani nesnaží vykročit směrem k ní, pryč od zvěrstev typu Ordinace v růžové zahradě. Scénáristé se ale musí začít sakra snažit, jinak tu máme miliontou variaci na Ulici. Takhle tu z toho čpí utopická mdlost, kde, podle potřeby zaplnit čas, děti buď expospeakují sáhodlouhá souvětí nebo nadávají (v primetimu pro mě stále celkem novinka), a vždy kují promyšlené pikle, za které by se ani Xanatos nemusel stydět, což také moc na uvěřitelnosti nepřidá. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Pilotní díl se natáčel ve škole Nedvědovo náměstí během prázdnin, kdy byla škola volná, dále vznikal seriál v ateliérech, kde vzniklo celé gymnázium, včetně tříd, sborovny, ředitelny, chodby, haly i dámských a pánských záchodů. Uměle vytvořený prostor měl připomínat školu z pilotního dílu. Součástí ateliérů seriálu je i kinosál, bar a byty hlavních hrdinů. Dekorace stály na celkem 1600 m2. Exteriéry filmoval štáb převážně na Praze 4 Podolí, na zmíněné základní škole Nedvědovo náměstí a v Pardubicích na místním gymnáziu. Exteriéry s projíždějícími trolejbusy se natáčely v Pardubicích, pohledy z ptačí perspektivy ukazují Hradec Králové. Budova Gymnázia Královka, která se objevuje ve 4. epizodě 2. série, je ve skutečnosti historická budova Rangherka v Heroldových sadech.[Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • V 58. epizodě s názvem "Všechno jde" byla jako nemocniční chodba použita chodba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ze stejného seriály byly vypůjčeny i rekvizity pro scény z nemocničního prostředí. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama