Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dokumentární

Recenze (344)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Sexualni, surove a suche.Jestli tam ma byt nejaka skryta myslenka, ktera vysvetluje o co se nam jedna tak ke mne se nedostala.Pravdepodobne mi chybi jeden ze smyslu,ktere bych mel miti,ale nemam.Pana Lynche muzu,ale toto ne.

plakát

A co ten ruksak, králi? (1985) (TV film) 

Reziseru Karlikovi se podarilo vytvorit veselou, milou,studiovou, kulisovou pohadku. V hlavni roli krale se predstavi Karel Hermanek, jemuz zdarne sekunduje jeho sasek v podani Ladislava Mrkvicky, ci Jan Preucil s jeho vecnym "Sakulajda". Opomenout se nesmi kouzelny dedecek, ktereho si zahral Ladislav Pesek. Pohadka nepokryte vybizi k uceni, za jehoz pomoci se moudrosti dosici da. To znamena batoh,ruksak (skolni tasku) na zada a hura vedomostem vstrici.

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Panove Tuma a Libal uz nejsou tak formalni jako v 105% alibi, uniformu nechali zavrenou ve skrini na sluzebne a za lumpy se prohaneji jenom tak v kosili s kravatou,popripade v saku.Dokonce se schazeji po praci u jednoho z nich a popijeji whisky a griluji kure,upjatost zmizela.Detektivka je protkana spoustou dialogu,ktere jsou vesmes zabavne a pusobi zovialne.Nasel jsem jenom jeden tissi moment,kdy se detektivove projizdeji vesele na clunu i s podezrelymi a mavaji okoloprojizdejicim. Pan reziser na zacatku filmu s jeho cernymi brylemi a bonmoty by byl ode mne zatknut v prnich deseti minutach za jeho vystupovani.Zaver filmu je velmi dramaticky, rekl bych az prilis, scena pri ktere pan fotograf Oldrich Novy po svem usvedceni vstava ze zidle a bezi s rozpazenymi rukami srazit platno , na ktere se promita usvedcujici material,platno pada a fotograf pokracuje behem ke zdi na ktere bezi dej jako na promitaci plose je pritazena za usi.At mi nekdo opravi jestli v tomto filmu jsme nemeli poprve a naposledy moznost videt vousateho Vladimira Mensika, i kdyz mozna v nejake pohadce nevim.Dalsi mistr zde dostava jednu z vedlejsich roli rybare Lebedy a to pan Jaroslav Vojta.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Velice jsem se bavil dialogy certa s andelem pane, jsou uchvatne.Chtel jsem dat 5 hvezd, jenze zaver snimku mi prinutil pozmenit nazor.Predne : Nejsem si jisty , ze toto dilo je urcene pro deti, kdo se bude pozorne divat jiste zjisti proc. Chvilkami jsem si take nebyl jisty jestli toto dilo nema delat alibi "panu bohu" a vicemene nam vysvetlit, ze pan buh proste nemuze napravovat nas vsechny hrisniky,jelikoz by toho na nej bylo vazne hodne MOC.Velice mne prekvapilo, skoro az sokovalo zaveverecnych par minut,kdy si Dorotka(nadherna tvar) nechce a nechce vziti pana hrabete,jelikoz on preci je Zebrak (i kdyz tedy dobre srdce ma) a ne pan Hrabe , ktereho tak miluje .Mozna uz je jenom takova doba a ja uz se pro tuto dobu nehodim, jelikoz jsem zvykly na to ze se hlavni pohadkovi hrdinove klidne s Husou kyhavou bez okolku ozeni.Dale si nedovolim nepripomenout ze tento film-pohadka nam ukazuji nas cechy tak jak jsme, plni predsudku, strachu a obavy z toho co si o nas budou myslet nasi sousedi , lide co nas znaji.Ano prekvapilo ci zklamalo mne dosti veci na tomto snimku,a na druhou stranu se mi i hodne veci libilo a zaujalo mne.Hlaska z filmu : "S certy se nebavim!"

plakát

Angelika a sultán (1968) 

Jako mladsi, jsem to bral nyni uz jen s obtizemi.Dalsi nasledovne sledovani jakekoliv z Angelik u mne uz asi nenastane.Davam 2 hvezdy, za harem a za predstavu ze takto to tam asi mohlo byt a chodit, a za otrokarske lode a bubenika s bubnem co bubnuje a zvetsuje rychlost na to se neda zapomenout."roubiky do ust".

plakát

A pátý jezdec je Strach (1964) 

Kamera se mi nekdy zdala v tomto dile i vice dulezita nez byl zvuk nebo samotny dej, jako by se obcas dej filmu zastavil a reziser nas chtel bavit kamerou, potom se vracime zpet do deje,kamera v souzneni se zvukem je vazne bomba.Herecke obsazeni je velice zvlastni zde,o p.Machackovi ani mluvit nebudu to je totiz zbytecne, hezky koncert, uplne mne vsak sokoval hlavni vysetrujici (gestapak),neznami pro mne herec,ale tim zpusobem jak to bylo zahrano a vytvorena jeho role se to dostal do jineho levelu.Asi to bylo vybrano umyslne aby tam nebyl nikdo ze znamych hercu.Hlaska z filmu"nedivejte se mi na ruce, tresou se mi ruce, tresou se mi ruce, tresou se mi ruce".Mozna bych vsak o trochu lepe ztvarnil podobu blazince,prisla mi az moc nahrana,hlavniho doktora v blazinci vsak beru.

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Nezapomenutelny serial detstvi, nehlede na to kolikrat jsem ho videl a sledoval nemohu jinak nez pet hvezd.Skvele udelano, vynikajici vyber hercu. Ve sve dobe byl serial velice popularni i v Polsku ci Nemecku. Skvela hudba od Lubose Fisera.Na dobu kdy to bylo toceno mi to prislo jako prevratne dilo s Fantomasem, Jezibabou, mluvicim vlkem, bezhlavym sluhou,skvelym certem Filipovskym,bajecnou pani Milerovou-Janzurovou,Kralem panem Brodskym, vrchnim kouzelnikem panem Sovakem,zaricim panem Mensikem v spolu v jeho brise se nachazejicim Hrzanem,reziserem Kodetem,seznam je nekonecny....Stejne jako nektere casti serialu, ktere proste z pameti nevymizi.

plakát

Babička a dědeček (1991) (TV film) 

Spravny nazev povidky od Josefa Stefana Kubina zni O dedeckovi a babicce.Jeho celkova filmove delka je 9 minut 29 sekund,snimek byl vyroben v roce 1991 . Na navstevu k pani Lube Skorepove prijde televizni redaktor i s kamerou. Pani Luba jakozto skvela hostitelka nam nejdrive ukaze sve boty snerovacky, po babicce,jenz nosila kdyz pasla kozy v Havlovicich v Podkrkonosi,dale po prababicce krajac na mliko, cernobilou fotografii babicky s dedou pricemz se dozvime ze babicka byla jasnovidna a take sbirku kamenu ,kterou herecka sama posbirala a take hrnky ve kterych se pilo podmasli na drackach. A potom uz zacne pani Luba vypravet poudacku o dedeckovi ,ktery jde ke zpovedi za to ze si obratil babicku na "druhou" stranu a o tom jaky spas,ve forme pokani s nim rozverny pan farar provedl... Pani Skorepova kouzelna,kouzelna...

plakát

Bakaláři - Námluvy (1978) (epizoda) 

Bakalari 78 - Co se v mladi naucis : Aktovka, Trema rezie Jiri Vanysek. Jedna se o cyklus Baklari 78 natoceny v brnenskem studiu jenz se jmenuje "Co se v mládí naučíš", tento cyklus obsahuje dve povidky Aktovka a Trema. V povidce Trema hrali : O.Navratil,J.Dufek,J.Fiser,M.Maderic,Leopold Franc a dalsi. V povidce Aktovka : Josef Karlik,M.Kramar,J.Tomek.

plakát

Bakaláři - Zloděj (1983) (epizoda) 

Soused (herec Oldrich Navratil) pozada druheho souseda Josefa Karlika ,aby mu pri dovolene zkontroloval schranku, pri te prilezitosti mu da klice od schranky a zaroven i od bytu.Vecer je pan Karlik se synem doma.Syna hraje Vaclav Svoboda.Spolu vecer zaslechnou zvuky ze sousedovic bytu, do ktereho se vypravi - puvodce zvuku - zlodeje chytit.Otec - sberatel odznaku, se domniva, ze to jiste kradou Vlasaci ( lide s dlouhymi vlasy),kteri preci muzou za vsechno, jelikoz jsou preci vseho schopni,avsak je to uplne jinak.....