Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (80)

plakát

Podfukáři (2013) 

Není to vyloženě špatné, spíš si nejsem jist, jestli tento film patří na filmová plátna pro díváka bez popcornu a pití. Lépe se mu bude dařit určitě na DVD. Jesse Eisenberg spolu s Woody Harrelsonem natolik vyčnívají, že zbytek týmu zloděju zůstane zastínen. Oceňuji herecký výkon Ruffala jakožto *neinteligetního* Colomba vyšetřující případ a samozřejmě nesmím opomenout Michael Caina, jenž je perličkou v téměř každém filmu. Bohužel silné napětí ze začatku díky zhuštěnému konci opadá. Kouzla nebo-li podvody se stávají nudnými. Scénář má několik silných děr, které to malé množství vtipných okamžiků nezalepý. Výborný motiv, jenž v rukách jiného režiséra mohl být opravdovým nářezem! Na závěr bych vytkl překlad názvu Podfukáři, jelikož je ve filmu několik odkazů *Now you dont* kdy nevidíte všechno jak byste měli vidět a až spatříte vše jak je, mužete říct: Now You See Me.

plakát

AKB0048 - Season 1 (2012) (série) 

Je všeobecně známo, že japonské dívčí skupiny mají velké zastupy fanouškou, ať už to jsou otaku, kteří si koupí 100x jejich CD s nadějí, že vyhrajou lístek a podají si s nimi ruku, či milovnící sladké hudby a načechranách šatiček. Ať je situace jakákoliv můžeme říci, že AKB48 jsou nejvetší (a asi i nejznámější) skupinou mimo ostrov vážek. Proto se zdá jako finančně výhodný plán o nich udělat anime, zvláště když tuto práci odvede studio Satelight, které jak musím se svěšenou hlavou uznat, odvedlo vynikající práci, již by si spíše zasloužila jiná zajímavější scifi adaptace...K hudebnímu podkladu se netřeba vyjadřovat, protože na něm se snaží anime stavět, pakliže pomineme přiběh třech kamarádek trpících pod zlovulí utopistické společnosti, která zakázala zpívat a válčí s teroristickou organizací zpívajích *idolů*, jenž by se svým vybavením obstáli vedle mechů z NGE či GUNDAMu. Je to naivní a dětinské, ale nemohu mu odepřít snahu udělat z přiblbléhlo námětu, alespoň něco koukatelného. Hodnotit to nebudu, sice mne to vyloženě neuráží, ale přesto to není můj šálek kávy...

plakát

Amagami SS - Plus (2012) (série) 

Pokračování úspešné balící romance je tu, ovšem již si nedrží úroveň, kterou měl jeho předchůdce. Tvůrcům musím vytknout to, že z původních 4 episod na jednu dívku snížili počet na 2, což je ze scénáristického hlediska velice málo, protože nejsou schopni rozvinout žádnou zajímavou zápletku a jedná se tedy spíše o speciály, odehravající se po první serii se snahou dokreslit fungující/nefungující vztahy...ovšem pro ty, kdo si hrdiny oblíbili je toto chvilkové nahlednutí do soukromí postav zábavným spestřením titulu Amagami...Re: Po skončení serialu upravuju na 3.

plakát

Ano nacu de matteru (2012) (seriál) 

Bylo nebylo...tak nějak to v pohádkách začiná...chlapec potkal dívku svých snů a zamiloval se...Všechno by bylo v pořádku, jenže to by nesměla být dívka z vesmíru..A tak se několik dobrých kamarádu rozhodne natočit film a tuto starší spolužačku vzít do hlavní role, aby jí jeden z chlapců mohl nabalit....Přiběh je melancholický s klasickými prvky..skutečně není to nic úžasného, ovšem co je hodno obdivu je kresba a návrh postav, + pisen nazpívaná Nagi Yanagi. Nějak mi to připomnělo Hanasaku Irohu

plakát

Arcana Famiglia: La Storia della Arcana Famiglia (2012) (seriál) 

Arcana Famiglia je vytvořena podle mafianské rodiny, jenže na místo thomsnů mají katany, nože, bazuky a abych nezapomněl...super schopnosti podle Tarotových karet. Tato rodina, která chrání ostrov s jeho obyvateli před všemožným nebezpečím je na narozeninovém večírku *Otce* konfrontována s návrhem o předání velení, vítězi zápasu všech uživatelů super sil a k tomu navíc, ještě dostane jeho krásnou dceru! Jak originální, uznejte sami... a tak se všichni budou v několika dalších dílech párat a možná se i zamilují... .Dá se říci, že se jedná o klasický shounen žánr, který kromě prostředí Itálie nepřínáší naprosto nic nového.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Začátek je poněkud unylý, ale velmi mnoho dialogů a špetka akce dodává filmu na uvěřitelnosti a namísto akce z něj vytváří spíše triller, jenž se snaží vysvětlit organizaci a její kroky proti agentům, kteří přes emocí zbavující výcvik jsou stále lidmi, jenž chtějí žít svůj život.

plakát

Btooom! (2012) (seriál) 

Pro mně po prvním díle zatím nejzajímavější anime sezony. Tak jako v SAO byli hráči uvěznění v online rpg, tak i zde se několik lidí ocitá na opuštěném ostrově, aby bojovali na život a na smrt, ovšem v realitě (ano, je to trošku Kitanova Battle Royale). A otázka zní proč? Nu, protože jsou nejlepší z nejlepších...hráčí hrající online hru podobnou HALO s různými typy výbušnin namísto zbraní. A tak se zde probudí i náš hlavní hrdina, aby zabíjel a přežil.

plakát

Curitama (2012) (seriál) 

Originální scěnáře jsou duležitá věc a Tsuritama je podobně originální jako Mawaru Penguin Drum. Je zde vidět jistá inspirace studiem Shaft, co se openingu týče a celkové grafické zpracování vypadá na velmi vysoké úrovni. Nyní k příběhu. Yuki Sanada bydlí s babičkou a kvůli její práci se často stěhují. Přestože je zvyklí na přesuny není schopen se vypořádát s kritickými stresovými situacemi jako je například představování se nové třídě. V takových to chvílích se doslova ztrací v hlubinách. Poté, co nastopí do nové třídy se seznámí s druhým novým žákem, který je ještě zvláštnější, než on a aby toho nebylo málo jsou zde navíc tři další lidé, kteří jsou nebo budou s těmito chlapci *zvlaštně* propojeny. Zní to podivně? Určitě ano a koho by napadlo, že půjde o rybaření nebo snad záchranu světa? Uvidíme, co nám toto anime nabídne.

plakát

Čitose Get You!! (2012) (seriál) odpad!

Jedná se vlastně o 4-koma kratas. Mala Chitose má staršího bratra, kterého si chce vzít za muže o čem pořád brblá. Vtipné situace odehrávájící se převáýne ve škole, bohužel nefunguji a tak je to naprosto nepotřebný titul...Dropity..dropity..drop po druhem dile.

plakát

Čúnibjó demo koi ga šitai! (2012) (seriál) 

Chūnibyō je záhadná nemoc, která infikuje studenty uprostřed jejich puberty. Můžeme jí poznat tak, že nakažení jedinci náhle získají (nebo si to alespon mysli) nadprirozene schopnosti! Hlavní hrdina této komedie je čerstvě vylečen a raduje se, když může nastoupit na novou školu, kde ho nikdo nezná, avšak k jeho smůle potká dívku u niž je tato nemoc v plném proudu a jako by toho nebylo málo, dívka se od něj nechce odtrhnout! Po prvním díle mužu říci jen, že anime vypadá lehce ujetě, což není na škodu. Několikrát jsem se zasmál a ženské heroině musím přiznat značnou dětisnkou roztomilost. Hodnocení jako takové budu upravovat, tudíž ho neberte příliš vážně.