Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (961)

tron 

všechny recenze uživatele

Neurážajúci, ale miestami nudný a nezáživný rip-off, ktorému Jeremy Renner rovnakou mierou nepomáha, ako neubližuje. To Edward Norton, za bežných okolností veľmi nepríjemný chlap, je fajn; do bourneovského univerza bez problémov zapadol. Rozhodne však nepoteší otravná hysterka Rachel Weisz a tradične bourneovsky nezrozumiteľný scenár. Akcia mdlá, hoci originálna (áno, dá sa to navzájom pekne skombinovať). Renner je smoliar: síce je v Avengers, tam ale patrí k otloukánkom bez mimoriadnych schopností, mal striedať Toma Cruisea v sérii Mission: Impossible a nevyšlo mu to a jeho pokus o striedanie Matta Damona v bourneovkách sa zasekol pri jednotke. Diváci snímku neprijali zle (rozpočet 125,k celosvetová tržba 267), i tak sa ale nepokračovalo. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle není Bourneův odkaz, nýbrž Cimrmanův, protože inspirace jeho Hamletem bez Hamleta je tu víc než patrná. Jason totiž taky vzal roha, takže jsou tu všichni zmatení, z rozrušení zobou pilule a pátrají, kam že se poděl. Absence hrdiny předchozích tří filmů je tak ideální příležitostí pro chlapáckého Jeremy Rennera, aby na sebe strhl nejenom krásnou Rachel Weisz (smůla, že mu ty modrý prášky došly), ale i veškerou pozornost .. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přece si nenechám ujít další Bourneovku i když už bez Matta Damona. A i kdybych měla brát tenhle díl jako určitý separát, tak jsem byla víc než spokojená. Jeremy Renner se své role zhostil na jedničku, byl suprovej a já si ho vychutnávala po celou dobu i když Matt nasadil hodně vysokou laťku. A asi se přidám k některým uživatelům s tím, že jsem si nejvíc užívala v gradující závěrečné části tu skvělou, pohodovou a relaxační jízdu na motorkách a určitě se mnou budete souhlasit, že těm smutně prosícím očím krásné Rachel Weisz by neodolal snad žádnej chlap. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Souhlasil bych s kolegou Limou až na jeden bod, já bych se pokračování dočkat rozhodně chtěl, ale po pořádku. Ze začátku jsem si trošku připadal jak ve zlým snu, fousáč vyleze z horskýho jezírka na zasněžený Aljašce do půl těla a jde k ohni zahánět vlky, v tu chvíli jsem si říkal a co přijde teď, vezme tenisovou raketu a odpálí vypuštěnou raketu na KLDR, fakt takový antréé o něčeho jako thriller bylo i nad mé síly. Naštěstí se pak situace začne vracet do normálu, myslím tedy do normálu z hlediska filmových tajných agentů a film pomalu, ale jistě přeřazuje rychlostní stupně směrem na nahoru a od doby kdy se na plátně setká Jeremy S Rachel měl už biják tachometr dávno na červený. Jeremy se s rolí vypořádal se ctí, jediný co bych mu vyčetl, že gesty a mimikou zejména hlavy mně až příliš připomínal Dana Craiga v Casinu Royale, ale jinak v jeho podání uvěřitelnost a to je hlavní. Samostatnou kapitolkou je Rachel, ona je výborná herečka a i tady si dala záležet a navíc ten její nosánek, to je moc přitažlivá jahůdka :) Celková obsahová koncepce Bournova odkazu mně přišla velmi originální a doufám, že Matt se přestane zlobit a třeba se Aaron a Bourne někdy, někde setkaj. Moc se mně líbil ten Aaronův pohled na letišti na TV, kde byla fotka Bourna. Dynamický děj, který do cílové pásky vbíhá vskutku v raketovým tempu a pak už zazní Moby, spokojené enšpíglovo zachrochtání a pohádky je konec. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tony Gilroy si tak dlouho stěžoval, že jeho scénáře pod Greengrassovou režií nevyzní tak, jak by si zasloužily, až vzal kameru do ruky sám - a vykradl všechno, co předchozí trilogie nabídla. A když první půlhodinka nepřipomíná nic jiného, než nějakou pořádně dlouhou vystřiženou scénu z Bournova ultimáta, tušil jsem, že je zle. Při pohledu na překvapivě ukecaného a adekvátně ostrého Rennera to ale pořádně zamrzí. Jeho ruční práce s nepřítelem totiž bere dech a chemie s Rachel Weisz jakbysmet. Bohužel ve chvíli, kdy se tempo druhé poloviny rozpumpuje na maximum, přijde extra hloupý zvrat (Larx) a s ním i vystřízlivění, které v hlavě chtě nechtě bzučí až do konce. U samostatného příběhu bych asi měl mnohem menší problém, ale ono přisátí na profláklé značce celé Legacy zabíjí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Počas letu ponad Tichý oceán sedia hlavní aktéri v lietadle typu Boeing 747. Po pristáti však vystupujú z lietadla Boeing 777. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazněla stejně jako ve zbylých 3 dílech filmové série skladba "Extreme Ways" skladatele Mobyho. (Xgeno)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama