Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (75)

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Vše, co Avatar 2 mohl být, ale nebyl. Trošku přehnané, ale tohle opravdu Avataru 2 chybělo - srdce, které Mala mořská víla má, mimo neskutečné podmořské záběry. Jedna z nejlepších live action adaptací. Možná nejlepší. Zopakovali spoustu záběrů z animáku a zároveň poskytli nový materiál. Postavy byly až překvapivě dobře napsané a všechny podmořské scény byly tak krásné. EDIT: Jsem úplně v šoku. Film jde do české oficiální distribuce až za pár hodin, ale už tak má film asi 20 "Odpad" hodnocení. Měním tedy ze 4 na 5 hvězd. Zamyslete se nad sebou, proboha a začněte ve svém xenofobním životě něco dělat.

plakát

Africké královny - Královna Kleopatra (2023) (série) 

Jestli tu někdo napíše "woke propaganda", tak mu pleštím zleva, zprava. Tohle je prostě plain stupid a Netflix by si měl předělat kategorie.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Nejslabší a nejméně vtipný z celé triologie. O to víc právě překvapil v jiném směru.

plakát

Sex O'Clock (2023) (seriál) 

Nejlepší teen seriál z české produkce. O to je smutnější, že vlastně není ani moc dobrý. Budu se asi opakovat, ale... Klasicky česky předpojatě zpracované téma teplejch. Čecháčtina, kterou ve Zlíně nikdo nemluví. Velice nevyvážené díly, co se kvality týče. Klasické upozadění vedlejších příběhových linek hlavních postav. Tento seriál splňuje veškeré body české klasiky pro ty naše konzumenty. A víte co? Já bych tohle ještě zkousl. Pobavil jsem se, podíval se do svého milovaného Zlína, herecky to nebylo zlé. Místy to bylo i vtipné. Kde je tedy největší problém? Stejná chyba, na kterou je roky upozorňováno. Stejná chyba, kterou trpí každý teen seriál, jež vznikl na našem území. Opět a naprosto tradičně vypráví tento seriál příběh o mladých, kde hlavní postavy jsou vlastně dospělí. Sex O'clock mohl dosahovat vysokých evropských kvalit, jako je Skam, Skins nebo Sex Education, kdyby větší část seriálu nebyla o dospělých. Samotné příběhové linky teenagerů přitom byly dostatečně kvalitní, rozvité (minimálně se tak zpočátku zdají). Konečný verdikt: Není to konec konců nic jiného, než taková Ulice s lehce peprnějším slovníčkem. A to to tak skvěle nastartovali. Produkce je rozhodně taky na vysoké úrovni. Zmíněné herecké výkony jsou nadstandardní. Tak proč, Novo?

plakát

Peter Pan a Wendy (2023) 

"Petře, žádné nemám." Tenhle film hituje jinak. Psychologické drama z prostředí Disney pohádky. Zbožňuju. Jako bonus vidím úžasnou Yaru Shahidi jako Zvonilku.

plakát

Láska, nebo Harvard (2023) 

Aspoň to jedno procento tady přidám, abych filmu pomohl. Krásný příběh o tom, že život není jen bezbřehé hnaní se za vzdušnými zámky. Jako velký fanda všech DCOM navíc musím říct, že toto byl by far jeden z nejlepších Disney Channel filmů,  který jsem kdy viděl. Rozhodně má až kino-ambice. Za mě asi 9/10 v rámci žánru. Dostupné na Disney+, ale jen s titulky. Na televizi si Disney v Česku netroufl.

plakát

Neobyčejná (2023) (seriál) 

Klasický "to your face" britský humor, který já až na vyjímky nemusím, je zde naprosto bravurně zakomponován do míst, kde jej nečekáte. První epizoda je šílená jízda podobná seriálům jako Misfits: Zmetci nebo The Boys. Obecně čekám hodně porovnání právě s prvním zmíněným seriálem. Množství humoru s epizodami klesá, seriál zvolňuje a přidává na příběhu. Kvalita je rozhodně klesající s dalšími díly. Zhlédnuto za jedno dopoledne. Disney+ servíruj klidně dál, v tomhle Netflix už zaostává a HBO Max úplně rezignoval.

plakát

Smečka (2020) odpad!

...aneb jak opravdu neřešit šikanu. Snímek je krásnou ukázkou toho, že jako Češi nejsme stále schopni ve 21. století mluvit o pocitech, i když je to již zcela legální. Že psychická šikana je zcela omluvitelná, na rozdíl od fyzické. Že sport není o sportování. A že jako filmaři teen dramatů jsme úplně mimo. Chybí zde jakýkoliv pohled do nitra hlavní postavy. Když teda nemluví, tak mohli lépe zapracovat na jeho soukromí. Je to více povrchní, než Agáta Hanychová v Like House 2... a stejně tak hloupé. Zcela v recenzi pomíjím nějaké obsazení, herecké výkony, režii nebo střih. Ono když točíte lejno, kytku z toho stejně nikdy neuděláte. 1/10 za téma.

plakát

Kryštůfek Robin (2018) 

V éře remaků je toto nejkrásnější originální příběh od Disneyho za posledních pár let.