Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (395)

plakát

Senzační prázdniny (1967) 

Jedna z mých nejoblíbenějších Funésovek, ideální iddychovka! Mistr v nejlepší kondici, herci sem zapadají jako prdel na hrnec, několik oblíbených hlášek a příjemná stopáž. Navíc humor není jen o grimasách - perfektní scéna s nakládáním uhlí.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Sedět skoro 3 hodiny v kině a koukat na to samé pořád dokola? Poslední pulhodinku jsem byl už docela nas**nej. Protože místy tam na mě lítala kdejaká havěť zleva zprava shora a já pomalu nevěděl, jestli je ten robot modrej, černej, pos**nej a proti komu/ čemu to zrovna bojuje. Jediný plus vidim místy v přítomnosti sebeparodie a hláškujících robotů (viděno 3D s dabingem, takže to berte s rezervou, nicméně dabing mi u filmu vadil minimálně, vlastně bych film s titulkami tentokrát zakázal, protože jsem měl problém se na plátně orientovat díky té přeplácanosti obecně a ještě k tomu číst titulky, už se vidím). Bay by měl pro příště dostat nějaké instrukce k natočení. Něco jako: 1) Filmy kratší než 160 minut nejsou hříchem (jakoby musel nutně, tenhle klipař, ukázat světu všechny natočené záběry bez návaznosti na logiku. Ale Michaeli, vždyť ta děcka Ti v tom kině usnou a postupně přestanou chodit na další díly - já sám jsem se málem neudržel). 2) Když budou lidi vědět, kdo proti komu vlastně bojuje, bude to lepší! 3) Hlášek a nadhledu není nikdy u filmů tohoto typu (rozuměj science fiction) dostatek - toho se drž. 4) Tmavé stísněné prostory, jako scény na vesmírné lodi, přehlednosti a konzistenci filmu jako celku výrazně pomáhají. 5) A nezapomeň Michaeli, vykroč pravou! Vždycky pravou! V kostce: Zajímavější než trojka (spousta humoru), ale svojí extrémní našponovaností uspávací pokračování, které samozřejmě tvůrcům peněženky naplnilo a svůj účel splnilo. Bohužel.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Staré součástky s přispěním litrů oleje sérii výrazně pomohly, to je jisté už jen právě samotnou hereckou skladbou, ale taky tím, že předchozí Tokijská jízda byla slabší, než měla. Úvodní krádež paliva známá z trailerů mi to trochu kazí tím svým digitálním hávem (ten skákající návěs je jako ze slabši videohry a ten zajímavej úvod tímhle trochu degraduje), pak už tu ale máme ale celkem zajímavej scénář - zejména pošťuchování se dvou kohoutů na jednom smetišti (Diesel x Walker a jejich vstupní závod s trochou bohužel videoherního adrenalinu), přítomnost Jordany Brewster je pro mě velké plus. Průjezd přes hranice do Mexika pod skalinou místy bohužel také vypadá trochu levně digitálně. Zápletka s Michelle Rodriguez je zase tak nějak příliš nuceně vypadajícím spoilerem pro následující děj a závodění tu taky není tolik, kolik bych si přál. A když už, tak mi to právě kazí ty nepovedené efekty. Lepší než dvojka a trojka, ale dát čisté 4 hvězdičky nemůžu už jen k přihlédnutí ke kvalitě následujích dvou filmů, které jsou o dost lepší a "věrohodněji" vypadající!

plakát

Rychle a zběsile 2 (2003) 

Jsem spokojenej. Chybí mi sice Vin Diesel, ale Tyrese Gibson není náhrada úplně marná. Scénář vem čert (u filmů tohohle typu to není "to", kvůli čemu je sledujeme), mě jednoduchá zápletka s náznakem jakéhosi děje stačila (na oscara to není) s přihlédnutím k okolnímu kvalitnímu křoví v podobě božské Evy Mendes a tuningových aut (i když přítomnost kabrioletu beru jako omyl). Ono k těm autům - úvodní závod, ve kterém Singleton opisoval u Roba Cohena, je libovej už díky přítomnosti legendárního Nissanu Skyline, ale celkově vzato tu zase tolik honiček není. A když ano, tak stojí určitě za to (závid mezi americkými "Muscle cars" a Japonskou technikou je pecka, obecně jsou scény s auty poměrně povedené - tedy, když už na ně dojde). Přesto se nedá úplně říci, že by se ve filmu jinak nic nedělo, jen je třeba přistopit na výše uvedené, tzn. přistoupit k tomu jako k oddychovému filmu a nic, kromě několika modelek, několika tuningových auťáků a ... zmiňované Evy Mendes, které moc moc sluší. Hou, domluvil jsem. 60% akorát.

plakát

Miliónový brouk (1980) 

Lepší než Policajt drábem, asi nejvyváženějši díl, co se týče mixu komedie a krimi. Místy to připomíná takový pokus o italskou verzi Dobyvatelů ztracené archy. Humoru je přiměřeně (Caputo, Bodo, občas nějaká ta Rizzova hláška o rozklepání na koberce, s benzínem v autě). Postavy jsou tu přiměřeně praštěné (ten malej lítající skřet, dědek Cerullo), přiměřeně normální (Omar, Hakim, Connor). Celkový dojem z filmu se u mě dostává lehce nad průměr i díky klasickému českému dabingu (CSTV 1983). Jinak se pozastavuju nad tím, proč je všude v obsahu filmů o Rizzovi uváděna jako jeho přezdívka Velká noha, když ho tak nikdo nikdy neoslovil... Jedině jako tady - maxinoha.

plakát

Knight Rider (1982) (seriál) 

Pamatuju si dost dobře, že mi v dětství uměla v pokojíku létat všechna autíčka, jen mámě se nelíbilo, že nedokázala nikdy přistát bez rozmláceni. Pamatuju si, jak jsme to s klukama hltali jako mlíčko od maminky. Ale musím říct, že i dnes, když mi pomalu táhne na léta Kristova, se rád na některé díly podívám a zavzpomínám, koneckonců z dětsví pamatuju i větší pí**viny (seriál Tarzan, Vládci vesmíru...).

plakát

Pobřežní hlídka (1989) (seriál) 

Nesahejte mi na Mitche a C.J. "Kozatku" Anderson. Jj, ona seriálu pomáhala v progaci nejvíce - měla čím. Na druhou stranu úvodní série jsou fajn i bez její účásti...Nebo právě proto? Protože později se z příjemného seriálu o věcech "relativně" ze života stala přehlídka pro modelingovou agenturu. (Erika Eleniak, Gena Lee Nolin, Pamela Anderson, Dona D´Errico, Vanessa Angel, atd. - o jména ani tak vlastně nejde, ne?)

plakát

Akta X - Úvod (1993) (epizoda) 

První díl určitě nepatří mezi nejlepší epizody seriálu, ale na druhou stranu představuje triviálním způsobem rozpor mezi dvěma hlavníma postava (realistka Scully X nevědec - psycholog Mulder), který je jedním s ústředních motivů celých Akt X. 75%. Nejlepší epizody první série: Škvíra, Led, Opačné pohlaví, Eva, Soumrak padá, Tvary, Tooms, Znovuzrozený). V podstatě všechny kromě Ducha ze stroje, Vesmíru, Padlý anděl je mytologickým dilem - ale nuda...

plakát

Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 

Hvězdička navíc je za hudbu a parádní intro. Zbytek je slabší, ale rozhodně koukatelná bezmyšlenkovitá jednohubka. No a? Je to film o autech! Ne o hospodském matematickém geniovi (sorry Mate).

plakát

Elysium (2013) 

Spíš těsně 7/10, ale 4 hvězdičky dát úplně nechci. Na druhou stranu, už jsem se snažil dvakrát nalézt něco víc v Ridleyho Prometheovi - marně. Tohle mě alespoñ i bavilo.