Reklama

Reklama

Knight Rider

(seriál)
USA, (1982–1986), 68 h 21 min (Minutáž: 45–91 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Hrají:

David Hasselhoff, Edward Mulhare, William Daniels, Patricia McPherson, Peter Parros, Rebecca Holden, Phyllis Davis, Lance LeGault, Pamela Susan Shoop (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(84)

Obsahy(1)

Michael Long je bývalý policista, který během své práce málem přišel o život. Z nepříjemné situace se nakonec díky pomoci neznámého muže dostane. Do nového života vstupuje s novou tváří i identitou, pod jménem Michael Knight. Od mecenáše Wiltona Knighta dostává zároveň špičkové vybavení, aby dále mohl bojovat proti zločinu. A mezi vší tou skvělou technikou je i sporťák K.I.T.T., který dokáže neuvěřitelné věci a dokonce i mluví. Z Michaela se stává neohrožený bojovník, který za volantem inteligentního auta brázdí silnice a mstí bezpráví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (535)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu a "objektivně":) Je to hrozná slátanina se špatnými triky:)) Už v úvodním dílu je Michal Knight postřelen do levého ramene a o dvě scény později mu krev crčí z pravého a všimnul jsem si toho už tenkrát, kdy to ještě zábava docela byla...tenkrát znamená v první půlce devadesátých let, čili když mi bylo tak deset... Ta hvězdička je samozřejmě za titulní téma, které, kombinováno s náletem kamery na pouští ženoucího se KITTa, má narozdíl od zbytku seriálu své kouzlo i dnes;) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své době určitě velmi podařený seriál, kde, a to si přiznejme, je hlavní hvězdou namistrované auto K.I.T.T. Člověk očekává hlavně výborné záběry soubojů aut a téměř v každém díle se dočká. Že většina dílů je na to samé brdo, to je přece jasné, ale najdou se i výjimky. Většinou jsou to přelomové díly mezi sériemi (především díly s K.I.T.T.ovým dvojčetem K.A.R.R.em - viz http://www.knight-rider.wbs.cz/KARR.html) a k tomu jeden výtečný díl ve čtvrté sérii, kde se úžasně paroduje film Psycho. Prostě je to seriál, na který se hodí dívat i po mnoha letech, K.I.T.T. prostě nestárne a stále září. Hudba: Don Peake & Stu Phillips ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál, který si objektivně zaslouží možná jednu hvězdu. Nicméně to auto vypadalo úžasně a musím říct, že pořád vypadá skvěle, design má nadčasový. Povedlo se i obsazení a ústřední herecká trojka to zvládla v rámci žánru obstojně. No a ta znělka! I po letech mně při ní naskočí husí kůže. Takže houby jedna, ale zasloužené tři hvězdy. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

"Er kommt, Knight Rider....Ein Auto, ein Computer, ein Mann....Knight Rider, ein Mann und sein Auto kämpfen gegen das Unrecht." Osmdesátková seriálová legenda. Oči jsem měl na ORF pokaždé přilepené i přestože jsem nerozuměl ani slovo. Svým nadčasovým designem mě ohromoval ukecanej černej skákací Pontiac, kterého řídil frajer v černé kožené bundě, "Majkl". Zdatně mým hrdinům sekundoval půvabný mechanik Bonnie. Jo, klukovské sny a vůbec láska, která nerezaví. I když dnes působí spíš úsměvně. P.S. Pamatuju si díl, kdy jeden obrněnec zdemoloval porouchaného KITTa. To byly potoky slz :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Sandokana a Robina Hooda další akčně-seriálová pecka mého dětství. Cool mluvící a skákající auto s katapultem, frajer Hasselhoff se svým charakteristickým postojem ruce v bok a futuristicky znějící seriálová znělka dokázaly v tu správnou dobu udělat i z jinak průměrné záležitosti bombu v očích snad každého kluka. Samolepky jsem krátce sbíral taky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (47)

  • V čase 01:16:00 je Michael Knight (David Hasselhoff) na útěku z firmy Comtron, kde ho ochranka postřelí do levého ramene. Poté nasedne do auta, projede hlídkou na bráně a ujíždí pryč. Následuje střih, kde vede rozhovor s K.I.T.T.E.M. a drží si ránu na pravém rameni. (Mydlivoj)
  • V mnoha epizodách je vidět, jak K.I.T.T.a někdo řídí právě ve chvílích, kdy má jasně zapnuto automatické řízení. Většinou je to ve chvílích, kdy smykuje. (Amper01)
  • Keď Michael Knight sedí na mieste vodiča a má zapnutého "autopilota", šoféruje v skutočnosti vodič na sedadle spolujazdca. V týchto scénach sa totiž používalo auto s pravostranným riadením. (m.a.t.o.)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Hostýlek u mrtvého plavčíka

Hostýlek u mrtvého plavčíka

09.04.2006

Známý televizní seriál Pobřežní hlídka natáčený od roku 1989 do konce milénia a dočkavší se celkově 241 dílů, dalšího příbuzného seriálu Baywatch: Nights a několika televizních filmů ještě není úplně… (více)

Reklama

Reklama