Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (67)

plakát

Trojí život (2018) (TV film) 

Mám ráda absurdní humor, ale musí být trochu inteligentní. Rádoby styl americké crazy komedie, jenže těm jde toto téma lépe. Také asi proto, že od nich moc neočekávám. Můj šálek abusrdna, humoru, komedie.... zkrátka filmu tohle opravdu nebyl.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Italské drama s prvky komedie byl skvělý počin. Přitom jde o velice jednoduchou zápletku, která se rozjede v horskou dráhu zvratů a emocí. Není to však nic nečekaného, přihlédneme-li k italské nátuře. V jednoduchosti je krása, přidejte k tomu italský šarm a šmrnc (tolik nepodobný banálním americkým komediím), překvapivý závěr, a vyjde z toho skvělá podívaná.

plakát

Hora (2017) 

Od tohoto filmu jsem dostala přesně to, co jsem si představovala. Záběry hor z takových úhlů, jak se vám v životě nepodaří vidět v reálu. V kině požitek veliký díky pocitu, že jste skutečně na vrcholku té hory, máte vítr ve vlasech a pod vámi je kilometrový sráz. Dokument zachycuje splynutí člověka s přírodou prokládaný mluveným slovem vypravěče a Vivaldiho Four seasons. Záběry nádherné a dokonalé, komentář místy vystihující, místy nic neříkající.. v celkovém kontextu mě film nadchl.

plakát

Proč právě on? (2016) 

I přes poměrně vysoké hodnocení jsem nebyla schopná film dokoukat. Komedie postavená na vulgarismech a plná tisíckrát omýlaných klišé... rozhodla jsem se svým drahoceným časem neplýtvat na ptákoviny (zde to myslím doslova). Chápu, že se to lidem může líbit, můj šálek kávy to tedy nebyl.

plakát

S láskou Vincent (2017) 

Velmi originálně zpracovaný životopis Vincenta van Gogha. Ani na chviličku jsem nedokázala odtrhnout oči od plátna, vizuální zpracování mě úplně nadchlo. Příběh podle skutečnosti, popisuje poslední dny Vincentova života, a retrospektivně nás vrací k důležitým událostem. Hvězdičku strhávám za poněkud rozvleklé dialogy.

plakát

Maxinožka (2017) 

Nelíbilo se mi to, protože mi už neteče mléko po bradě. I tak si podle mě děti zaslouží něco originálnějšího a důvtipnějšího. Jedna hvězdička za dobrý nápad a pěknou animaci, dalo se z toho vyždímat daleko, daleko víc.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Velice podařená rodinná podívaná. Trochu mě to vrátilo do dětských let, kdy jsem doslova hltala jedničku. Toto pokračování je ale stejně dobré, ne-li lepší. Jistě, od začátku přesně víte, jak to skončí, je tam spoustu nereálných věcí, ale... snese se to, a jako rodinný film ideální. Líbila se mi svižnost, dobrodružnost, prostředí a hlavně vtipnost filmu, kdy dětští hrdinové v tělech dospělých opravdu perlili (zejména Bethany a charismatický The Rock... na to budu dlouho vzpomínat :-D )

plakát

Coco (2017) 

Málo platné, animované filmy od Pixaru mají velmi vysokou úroveň. Snímek Coco opět velmi originální co do zpracování a prostředí. Máte zde možnost podívat se z druhé strany na to, jak se v Mexiku slaví Día de Muertos (dušičky), do toho je zasazen příběh mexického chlapce se svojí láskou k muzice a rodinným hodnotám, a celé je to protkané úžasnými písničkami. Pravda, scénář je lehce předvídatelný, nicméně zde najdete i napětí, zajímavé zvraty, humor a na závěr emoce. Pixar prostě válí!

plakát

Hora mezi námi (2017) 

Slabší 4 hvězdičky. Příběh typicky hollywoodský, žádná velká originalita. Líbil se mi celkový spád filmu, který začal napínavou scénou a tempo si držel až do konce. Nejkrásnější na tom byla příroda a ty nádherné scenerie hor, lesů, sněhu... To jsem si užívala asi nejvíc. Love story hrdinů byla slabší, konec to zazdil. Myslím si, že tento snímek měl na víc, našlápnuto měl pěkně.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Bohužel, neznám knížku, nedocházely mi tedy některé souvislosti a místy jsem se v ději ztrácela. Suchý britský humor mám ráda, v tomto směru se mi to líbilo. Bylo to hezky ulítlé, trošku mi to připomínalo Paniku v městečku, i když to fakt nemůžu srovnávat :-D. No a Martin Freeman je můj oblíbenec, takže film pro mě pozvedl o stupeň výš.